När du hyr en bil utomlands kommer du att stöta på olika bensin-och bränsle regler beroende på vilken bil uthyrnings firma du hyr bilen från. I det följande granskar jag kortfattat de två vanligaste reglerna för tankning och betalning av bensin i samband med bil uthyrning.

Tänk på att du alltid bör läsa reglerna för bensin i hyres villkoren innan du bokar din hyr bil på nätet. Här kommer det att visas om bilen ska levereras med en full eller tom tank och om du måste betala för den första tanken på bensin etc.

När du bokar en hyr bil genom CarTrawler på Billeje.info, den nuvarande bensin-och bränsle regeln för hyr bilen du söker kommer att anges i Sök processen fas nr. 2 (dvs. i listan över sökta hyr bilar innan du beställer och bekräftar hyr bilen).

Fullständig

Den vanligaste och mest populära bränsle regeln när det gäller bil uthyrning kallas på engelska för ”full-full”. Namnet hänvisar till det faktum att du, som Bill ägare, ges hyr bil med en full tank på bil uthyrnings företaget och vice versa måste också leverera hyr bil till bil uthyrnings företaget med en full tank.

På detta sätt betalar du bara för bensin du faktiskt använder, vilket är anledningen till denna bensin regel är den mest populära bland bil hyres gäster.

Nack delen med denna regel kan ibland vara att hitta en bensin station med bra bränslepriser nära bil uthyrnings firman.

Tänk på att det är alltid en bra idé att kontrol lera om tanken är faktiskt full om du hyr bilen under detta villkor. Kom också ihåg att fylla tanken igen innan du återvänder hyr bilen, eftersom det kan vara dyrt att betala service avgift som införs när du inte har gjort det.

Full-tom

En något mindre utbredd bensin och bränsle regel i samband med bil uthyrning kallas på engelska för full-tom. Här namnet hänvisar till det faktum att du får hyr bil med en full tank bensin, men måste leverera hyr bil på bil uthyrnings firman med en tom bensin tank.

Denna bensin regel har några nack delar som har hjälpt till att göra det mindre populärt bland Bill ägarna än full-full regeln. Först av allt, du är oftast skyldig att betala för den första full tank bensin, vilket innebär att som en Bill ägare kan du betala extra för din bensin om du inte använder en hel tank bensin under din bil uthyrning, eftersom bil uthyrnings företaget Normalt inte återbetala pengar för bensin du inte använder.

Men även om du skulle använda mer än den första tanken på bensin, kommer du vanligt vis att behöva betala för vissa bensin som du inte använder, eftersom det är mycket svårt att leverera en hyr bil med en hel Tom tank.

En tredje nackdel är att många bil uthyrnings firmor beräknar ett något högre liter pris för bensin än det pris som Bill ägaren kommer att kunna hitta på marknaden själv.

Den full-Tom regel används ofta av bil uthyrnings företag i Sydeuropa, där hyran är mycket låg, vilket innebär att i vissa fall nack delarna och de ökade kostnaderna för full-Tom regeln matchas av ett lägre hyres pris.

Andra varianten av regeln full-Empty

En annan variant av denna bränsle regel är att du får hyr bilen delas ut med en tank full bränsle som du måste betala för när du plockar upp bilen. Du kommer faktiskt att återbetalas betalningen för den mängd bränsle du inte har använt, men dras från en administrations avgift.

Det är denna variant av full-Tom regel som du kommer att hitta, bland annat när du hyr en bil genom cartrawel här på Billeje.info.

Du kan filtrera din sökning

Var medveten om att du har möjlighet att filtrera din sökning här på Billeje.info, så att du antingen opt-in eller opt-out, respektive full-full regel eller variant nej. 2 av full-Tom regeln (betalning före bränsle med åter betalning och administrations avgift).

Du kan göra filtreringen när du kommer till den andra fasen av Sök processen i den vänstra kolumnen på sidan under ”filter av”. Välj sedan ”Fuel policy”.

Observera att det finns några bil uthyrnings destinationer i sökmotorn där filtrering i Sök resultaten inte kan göras.

Kontrol lera aktuella förhållanden

Det här inlägget uppdaterades senast i juli 2014-jag hoppas att du hittade informationen användbar. Om du har några synpunkter eller råd om bensin regler på bil uthyrning som andra kan njuta av, som jag sa, är du alltid välkommen att Kontakta oss som vi vill ge så bra och aktuell information som möjligt.

Av hänsyn till god ordning, vi tar reservationer för misstag och förändringar och rekommenderar att du alltid läsa de nuvarande villkoren för hyres avtalet noggrantnär du beställer en hyr bil.