CadillacCadillac är idag den näst äldsta amerikanska bil tillverkaren efter också General Motors ägs varumärke Buick och bland de äldsta i världen.

Billig bil uthyrning med Cadillac

Cadillac-jämför hyr bils priser och hyr en billig Cadillac på bil uthyrnings information. Foto: M 93

Kronjewels på General Motors

Grundades 1902 av Henry Leland på resterna av en Henry Ford företag, har Cadillac i mer än 100 år varit en kompromisslös strävan efter kvalitet i prestanda, design och teknik. General Motors tog över Cadillac i 1909 och gjorde det snabbt till USA: s ledande lyx bil. Cadillac ansvarade för flera av de avgörande teologiska framstegen inom fordons industrins unga år, såsom den elektriska startmotorn och inte minst den legendariska V8-motorn, som satte standarden för amerikanska bil tillverkare. Senare var Cadillac först med krock kudden och inbyggda mikroprocessorer för att kontrol lera, bland annat, bensin insprutning.

Idag har Cadillac fortfarande status som det absoluta lyx märket i moder bolaget General Motors, och säljs över hela världen. Men trots ett globalt erkänt varumärke, är den inhemska marknaden i USA fortfarande den viktigaste, även om Cadillac har också varit framgångs rik i Kina.

Fakta om Cadillac

  • Grundat: 1902, Detriot, USA.
  • Moder bolag: General Motors
  • Huvud kontor: Warren, Michigan, U.S.

Läs också mer om Cadillac på bil tillverkarens officiella hem sida här