Hyrbil på Bologna flygplats

Bologna flygplats (BLQ) har flera namn. Kanske känner du den som “Guglielmo Marconi Airport”, vilket ofta används i internationella sammanhang. Flygplatsen ligger cirka 6 km från själva staden Bologna.

Lufthavnen i Bologna er opkaldt efter Bologneseren Guglielmo Marcona, som i 1909 modtog en nobelpris for sit ingeniør-arbejde med elektricitet. I regionen Emilia-Romagna er lufthavnen hovedsæde for international lufttrafik, og derfor også en af de travleste i Italien – faktisk nummer 8 på listen over de travleste lufthavne i Italien. Man kan se på passagerarantalet att det har varit kraftigt stigande under de senaste åren.

2005 passerade “enbart” 3 500 000 passagerare jämfört med 5 500 000 år 2010. Turismen är därmed på snabb tillväxt i Bologna-området, vilket är förståeligt när man ser vilket fantastiskt område staden ligger i. Om du själv vill uppleva allt som staden har att erbjuda, då bör du titta närmare på att hyra bil billigt i Bologna.

Som en av de snabbast växande flygplatserna i Italien, finns här mycket att uppleva. Stadens växande popularitet beror på den charmiga miljön som bildar en närmast bildskön blandning av natur och metropol. Det bästa är att du har möjlighet att uppleva det hela genom att boka en hyrbil på Bologna flygplats, eftersom detta ger dig den extra tid du behöver.

Bologna flygplats har haft en närmast explosiv tillväxt, på grund av den ökade turismen. Och så snart du har varit där kommer du att förstå varför.

Sevärdheter och attraktioner i Bologna

Po-slätten är det landskap som omger Bologna. Det är här staden ligger tillsammans med floder och berg, och har därmed mycket idylliska omgivningar, vilket sätter en speciell prägel på staden. Bologna är en välkänd universitetsstad, vilket gör att här levs ett lite annorlunda liv både dag och natt. Här finns både spektakulär historia, god mat, sällsynt konst och ett kulturliv som strålar av Italien.

Att hyra bil på Bologna flygplats kommer ge dig möjlighet att få en ordentlig inblick i allt detta. Så fort du har satt foten i Bologna för första gången, kommer du uppleva hur svårt det är att slita sig från platsen igen. Därför bör du utnyttja all den tid du har i staden.

Även om staden träffades av bomber under 2: a världskriget så har man lyckligtvis sedan 70-talet gjort ett stort arbete för att bevara de historiska delarna av stadens centrum. Detta har resulterat i att man idag har ett av de största historiska centrumen i Italien.

Du kan på egen hand uppleva detta historiskt viktiga kulturella och konstnärliga centrum, som bara har vuxit under 2000-talet. Boka en hyrbil om du vill ha tillgång till alla de kulturella aspekterna där både konst, matlagning och litteratur spelar en viktig roll. Föreställ dig själv i de romantiska omgivningarna där du kopplar av på en biltur i Italien – det kommer i alla fall inte tas emot negativt av familj och vänner.

Bologna är lika med kultur. Därför måste kulturen också upplevas fullt ut så snart ni har anlänt. Du grips av studentstämningen och alla glada ungdomar, och därför har man nästan inte tid att sova på natten, även om du har tillbringat hela dagen på museer och caféer.

När du kommer till Bologna, kommer du snabbt att omfamnas av denna fantastiska stad. Därför hade det varit tråkigt att inte få ut det maximalt av semestern, vilket är möjligt om du hyr en billig hyrbil på Bologna flygplats.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Transportmöjligheter från Bologna flygplats

Du kan ta bussen från Bolognas flygplats till centrum av stan. Det går flera busslinjer till både centrum och spårvagnsstationen, men även till många andra platser.

Det är inte långt från Bologna flygplats till själva staden, men det är trots allt för långt att gå till fots. Även taxi är en möjlighet till ett rimligt pris.

Om du inte vill känna dig som en sill i en tunna, när du står inklämd i bussen på väg till centrum, bör du förmodligen överväga andra alternativ. Att hyra en bil på Bologna flygplats kommer vara ett utmärkt alternativ till den stress som kollektivtrafiken ger. Med en hyrbil kan du däremot säkra dig tillräckligt med tid och frihet.

Resans inramning är viktig. Du kan ju fråga familj och vänner som ska med på resan. De kommer att uppskatta en hyrbil som ett alternativ till överhettade bussar eller långa tågresor.

Hyra bil billigt på Bologna flygplats

Bologna tar emot dig med öppna armar. Det vore därför synd att gå miste om den unika stämningen som råder här såväl dag som natt. För din egen skull, ska du överväga att hyra bil i Bologna, för att hinna med alla de kulturella upplevelserna. Din semester i Italien blir bara mer autentisk om du själv har mer tid och ork.

Många är trötta efter bara några dagar på resande fot. Detta behöver dock inte vara fallet om du prioriterar din tid ordentligt, vilket en hyrbil från Bologna flygplats kan hjälpa dig med. Få den frihet du behöver på semestern och njut av Bologna på bästa möjliga sätt.

Besøg Bologna Lufthavns officielle hjemmeside.

Hitta den billigaste hyrbilen Bologna flygplats Find Billeje her -- data-src=