Åldern är inte oväsentlig vid biluthyrning. Personer under 25 år debiteras en extra avgift och äldre personer kanske inte kan hyra en bil över huvud taget. Men för de allra flesta personer med giltiga körkort och ålder mellan 21 och 70 år, är det dock inga problem.

Det faktum att biluthyrningsfirmor kräver en extra avgift vid uthyrning till personer under 25 år beror på att det är dyrare att försäkra unga förare. Tekniskt sett är det trots allt en åldersdiskriminering som på vissa ställen är olaglig – men som inte är det på andra ställen.

Extraavgiften för ungdomar mellan 21 och 24 betalas till biluthyrningsföretaget och ligger vanligtvis på knappt 150 kronor per dag. Är man en grupp där en av personerna är över 24 år gammal, är det fördelaktigt att låta denna person hyra och köra bilen.

För personer över 70 år, kan det vara en god idé att fråga biluthyrningsföretaget i förväg, det är som regel inga problem, men det kan finnas undantag.

Åldersdiskriminering och resor

Det är inte bara vid biluthyrning som det är fördelaktigt att vara över en viss ålder. På många ställen i USA kan det även vara svårt för ungdomar under 21 år att få hyra ett hotellrum. Å andra sidan finns det även fördelar med att vara en ung person eller en pensionär.

Många resor är förbehållna unga människor, precis som vissa vandrarhem också är det Äldre personer får i gengäld ofta rabatter på såväl sevärdheter som restauranger. Ibland ger din ålder fördelar och besparingar – andra gånger extra kostnader. Detta gäller både på resor och här hemma.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *