Alla biluthyrningsföretag kräver en kopia av ett kreditkort för att lämna ut din hyrbil. Det är för att ha säkerhet för bilen under hyresperioden.

Kreditkort används för deposition

Kreditkort

Det krävs ett kreditkort för att hyra en bil. Foto: Frankieleon, Creative Commons.

När du hyr en bil låser vanligtvis biluthyrningsfirman ett belopp/deposition på ditt kreditkort. Detta görs så att biluthyrningsföretaget kan vara säkert på att du har pengar till att betala för eventuella skador eller stöld om olyckan är framme – och även reglera mellanskillnad för bränsle. Detta är dock bara en tillfällig låsning av beloppet som bara kommer att dras helt eller delvis om du inte kan betala eller täcks av en olycksfallsförsäkring. Beloppet/depositionen kan variera från land till land och från företag till företag. Det viktigaste är att detta belopp/deposition alltid måste betalas med ett kreditkort som är utfärdat i förarens namn, även om du har tecknat en försäkring utan självrisk.

Enligt CarTrawler, som är företaget bakom biluthyrning-sökmotorn här på Hyrbilinfo.se, accepteras för tillfället MasterCard, Visa och i vissa fall American Express.

Om du har några frågor angående bokning och betalning av din hyrbil, bör du börja med att titta på vår FAQ om biluthyrning.

Om du har några andra frågor om ditt hyreskontrakt, betalning, försäkring, etc. på CarTrawler, bör du alltid kontakta CarTrawler kundtjänst direkt. Deras kundtjänst är öppen 24 timmar om dygnet.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *