Hyrbil på Gran Canaria flygplats

Hitta billigaste hyrbil på Gran Canaria flygplats via sökmotorn ovan, som jämför priser på hyrbilar från mer än 500 biluthyrningsföretag och boka din hyrbil på Gran Canaria flygplats snabbt, enkelt och säkert online. Priset inkluderar bland annat fri körsträcka, ansvarsförsäkring, automatisk hjälp, gratis avbokning, stöldförsäkring, alla skatter – och inga dolda avgifter döljs i priset.

Här på Hyrbilinfo.se ger vi dig även goda råd och tips gällande biluthyrning, så du är väl rustad när du anländer till flygplatsen på Gran Canaria och ska hämta ut din hyrbil. Läs till exempel vår FAQ, det vill säga de vanligast ställda frågorna om biluthyrning, där kan du läsa om försäkringar, avgifter, avbokning, regler angående förare, körkort och många andra relevanta frågor gällande bokning av hyrbil på Gran Canaria flygplats och andra ställen utomlands.

Gran Canaria flygplats

Gran Canaria flygplats ligger ca 16 kilometer utanför öns största stad, Las Palmas, på öns östkust. Motorvägarna gör det lätt att ta sig från flygplatsen till staden om du har hyrt en bil i förväg.

Under de senaste åren har flygplatsen på Gran Canaria vuxit till att hantera upp mot 10 000 000 personer varje år, så det är helt klart en av de mest trafikerade flygplatserna i Spanien. Öns lokalbefolkning i sig består av upp mot 1 000 000 personer som varje år omges av tusentals turister, vilka de glatt tar emot med ett stort leende. Lokalbefolkningen är glad och hjälpsam, och hjälper dig gärna längs vägen.

Vägarna på Gran Canaria är bra, och med en hyrbil kan du ta dig runt hela den vackra ön. Foto: Matti Mattila

Flygplatsen på Gran Canaria heter Gran Canaria Airport och har flygplatskoden (LPA). Flygplatsen är av nyare årgång och det är därför lätt att förflytta sig runt på flygplatsen tack vare användbar information och bra skyltning. Flygplatsen ligger 18 km från huvudstaden Las Palmas de Gran Canaria.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Hyra bil på Gran Canaria flygplats eller andra transportmedel?

Det går inga tåg på Kanarieöarna, så du kan tyvärr inte hoppa på ett tunnelbanetåg för att ta dig till staden så som du kan på t.ex. Arlanda. Det finns dock kollektivtrafik och taxibilar som står redo att köra turister till de önskade destinationerna. Om du använder dig av kollektivtrafiken, så måste du anpassa dig till deras tidtabeller. Efter en tröttande resa kan du inte kommer snabbt direkt till ditt hotell om du kommer i otakt med tidtabellen. Om du hoppar in i en taxi, kan du åka när du vill, men det är naturligtvis lite dyrare att åka taxi.

Om du ska besöka Gran Canaria och om du vill ha det bästa alternativet på ön, då kan en hyrbil från Gran Canaria flygplats vara en bra idé. Det finns många företag med biluthyrning på Gran Canaria flygplats, och det är enbart de pålitliga och välkända biluthyrningsföretagen som håller till på flygplatsen.

Du kan lätt ta dig runt i trafiken på Gran Canaria, eftersom de svenska trafikreglerna och trafikreglerna på Gran Canaria är mycket lika, på grund av att Gran Canaria – som en del av Spanien – är medlem i EU.

Billig biluthyrning på Gran Canaria flygplats

Om du hyr en bil på Gran Canaria flygplats, kan du snabbt ta dig till huvudstaden eller till den plats där du ska tillbringa din semester. Du är lyckligtvis inte bunden till hotellet eller din inkvartering eftersom du kan ta dig till otroligt fina platser på Gran Canaria så länge du har din hyrbil.

Kom ihåg att du kan ordna allt rörande din hyrbil på Gran Canaria flygplats i lugn och ro hemifrån Sverige.

Aktuella erbjudanden och kampanjer

I samband med erbjudanden och kampanjer kan särskilda villkor gälla för din biluthyrning på Gran Canaria flygplats, som till exempel begränsad körsträcka. Därför bör du alltid noga läsa igenom hyresvillkoren innan du bokar din hyrbil.

Om du hyr en bil via CarTrawler hittar du hyresvillkoren för den aktuella bilen i det andra steget av bokningen.

Ett bra tips är att använda sökmotorns effektiva filter för att hitta just den hyrbil på Gran Canaria Airport som bäst uppfyller dina behov och önskemål. Du kan till exempel använda filtret för att hitta bilar från specifika biluthyrningsföretag, bilar med extrautrustning och specialerbjudanden med eller utan fri körsträcka inkluderad i priset för din hyrbil.

Här hittar du Gran Canaria flygplats på Google Maps

På Google Maps kan du se var på Gran Canaria flygplatsen ligger. Du kan även använda kartan för att beräkna hur långt det är från flygplatsen till ditt hotell eller din semesterlägenhet. Kom ihåg att lägga till lite extra tid om du ska resa på helgerna.


Visa stor karta

Kom ihåg att ta med…

Om du har bokat hyrbil i förväg kan du hämta ut bilen direkt på flygplatsen. Du måste ha ditt pass, körkort och ditt hyrbilskontrakt med dig när du kör runt på ön.

Med en hyrbil genom Hyrbilinfo.se, har du möjlighet att ta sig runt och uppleva en del av öns mer avskilda sevärdheter. Om du bokar bilen nu, kommer den att stå klar vid din ankomst till Gran Canaria flygplats och äventyret kan börja.

Fantastisk natur

Den välkomnande och varierande naturen på Gran Canaria gör ön till en idealisk destination för turer med en hyrbil. Oavsett om du vill uppleva det särpräglade djur- och växtlivet inne på ön, eller om du vill utforska de olika stränderna och ägna dig åt olika vattensporter längs kusten, så förbättrar du dina möjligheter om du har en hyrbil.

Utan en bil, är det till exempel inte lätt att uppleva vare sig Maspalomas, Las Calaetas, Alcaraveranas, Playa del Inglés, Puerto Rico och Playa de Mogán, Golfbanorna och den kuperade terrängen på ön.

Bra vägar

Vägarna är bra och du tar dig bekvämt från det ena stället till det andra med en hyrbil. Varje del av kusten längs ön har något speciellt att erbjuda. I de centralare delarna finns orkidéer, banan- och andra fruktodlingar samt mysiga små byar med vita tak. Naturparker som Palmitos Park och Parc de Los cocodrilo är ett måste för dem som värdesätter naturen.

De många pärlorna är utspridda över hela ön, och enbart med en hyrbil finns det en realistisk möjlighet att hinna uppleva det viktigaste på kort och värdefull tid som en semester ju består av.

Las Palmas

När du har hämtat ut din hyrbil på flygplatsen i Gran Canaria, kan du köra via motorväg GC-1 till öns huvudstad Las Palmas, vilken som tidigare nämnt ligger ca 16 kilometer från flygplatsen.

Las Palmas är en av Spaniens tio största städer. Staden grundades på 1300-talet och Columbus stannade till här på sin resa, innan han upptäckte Amerika. Idag kan du besöka hans hem, som nu är omgjort till museum.

Sevärdheter

Förutom museet finns ett antal andra sevärdheter som förtjänar ett besök. Vegueta är stadens historiska och kulturella centrum, och tycker man om shopping och kaféer, erbjuder Triana kvarteret rikliga möjligheter.

Pueblo Canario är en miniatyr-stad som är gjord av lokala konstnärer. Den ligger bakom stadens kasino och är en rolig upplevelse. I Doramas Park finns det små vattenfall, fontäner och kanariska blommor. Det finns även ett café och ett hotell.

Kultur och strand

Tycker man om musik, bör man besöka Alfredo Kraus Auditorium. Här uppförs både konserter och operor och – om du är där vid rätt tidpunkt – en internationell Film Festival.

Sist men definitivt inte minst, finns stadens stränder – kallade Las Canteras. Här har du alla de möjligheter som bra stränder erbjuder – och vattnet har en behaglig temperatur året runt.

Boka billig hyrbil på Gran Canaria flygplats

I sökmotorn överst på sidan kan du boka din hyrbil på Gran Canaria flygplats snabbt, billigt och säkert. Allt du behöver göra är att ange dina önskemål och de efterfrågade upplysningarna, så hittar sökmotorn den billigaste hyrbilen åt dig.

Hitta den billigaste hyrbilen Gran Canaria flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her