Hyr bilar i Gran Canaria

Upptäck de många sevärdheterna på Gran Canaria med hyrbil. Foto: Azuaje

Det finns en god anledning till att Gran Canaria fortfarande är den mest besökta ön bland alla Kanarieöarna. Där finns både stadsliv, ö-liv och strandliv som du inte hittar någon annan stans i Spanien. Öns unika läge i Atlanten utanför den afrikanska kusten gör att solen sätter sin prägel på landskapet nästan året runt och därmed växer underlaget för massor av turism.

Gran Canaria är utan tvekan ögruppens mest kända ö, men är bara den tredje största ön efter Teneriffa och Fuerteventura, och detta trots öns namn (stora Kanarieön).

Las Palmas är den mest välkända staden på ön och är också centrum för turismen, men under de senaste åren har många människor dragit sig längre söderut för att njuta av solen i större skala. Men, Gran Canaria är lyckligtvis även mycket mer än turister och strand. Hela naturen ger ön en speciell touch, särskilt eftersom det hela verkar så oupptäckt, eftersom många människor aldrig har begett sig utanför stadens gränser.

Du kan därför uppleva idyllen i de lokala byarna, stora vulkaner och stränder som fortfarande är fridfulla och där du bara hör vågorna slå mot strandens klippor.

Läs om flygplatsen på Gran Canaria

Sevärdheter och attraktioner på Gran Canaria

Som tidigare nämnt, kan själva karaktären av ön beskrivas som en attraktion i sig, eftersom den är både vacker, unik och orörd. Trots att detta är en upplevelse i sig, finns det även många saker att upptäcka på Gran Canaria; t.ex. Pico de las Nieves, som ligger mitt på ön, är en plats dit massturismen ännu inte har hittat på allvar.

Eftersom Gran Canaria är beläget som den mellersta ön av Kanarieöarna, kan det också vara en perfekt möjlighet att besöka de andra av Kanarieöarna. Det är lätt och billigt eftersom de andra öarna ligger så nära.

När du är på Gran Canaria rekommenderar vi dig att hyra bil och ta dig runt till öns sevärdheter och attraktioner. Du tar dig snabbt från plats till plats och slipper använda kollektivtrafiken varje gång du vill förflytta dig utanför hotellet.

Semester och transport på Gran Canaria

Även om Gran Canaria är en ö, är det inte lika med att det är ett kort avstånd från en plats till en annan, för så är inte alltid fallet. Dessutom bör du använda minsta möjliga transporttid när du är på semester. Du kan välja att använda dig av kollektivtrafiken, men glöm inte att det finns ett annat utmärkt alternativ.

Detta utmärkta alternativ är naturligtvis att hyra bil på Gran Canaria. Genom att hyra en bil på ön, kan du snabbt nå hotellet från flygplatsen utan att behöva veta när de olika bussarna går. Detta är en stor lättnad för de personer som inte kan tala spanska.

Billig hyrbil på Gran Canaria

Om du vill använda dig av hyrbil på Gran Canaria finns det flera alternativ att välja bland. Men det mest uppenbara alternativet är helt klart att hyra bilen hemifrån via denna hemsida, som även sparar dig de många besvärligheterna med att hyra bil på Gran Canaria.

Ett bra tips är att använda sökmotorns effektiva filter för att hitta just den hyrbil på Gran Canaria som bäst passar dina behov och önskemål. Du kan till exempel använda filterfunktionen för att hitta bilar från specifika biluthyrningsföretag, bilar med extrautrustning och specialerbjudanden med eller utan fri körsträcka inkluderad i priset på din hyrbil.

På så sätt står bilen redo när du landar, och du kan snabbt och enkelt ta dig runt till både attraktioner, strand och hotell utan problem. Det sparar dig både tid och pengar och ger dig energi över till att njuta av semestern – och det är precis vad semester handlar om!

Detta är inte saker att underskatta, särskilt när det gäller din semester. Det är viktigt att hålla koll på de saker som hjälper dig att slappna av, och biluthyrning på Gran Canaria kan vara ett av alternativen för att göra semestern både billigare och mer flexibel.

Om det är Gran Canaria som är din semesterdestination, då kan du se fram emot en semester med avkoppling och idyll – och om biluthyrning är något för dig så hjälper vi gärna till.

Åk till stranden med en hyrbil på Gran Canaria. Foto: Azuaje

Boka en hyrbil på Gran Canaria, en av världens mest populära semesteröar särskilt bland nord- och västeuropeiska turister. Framför allt den södra delen av ön är välbesökt av turister, så om du vill ha mer lugn och ro på din semester, är det idealiskt att boka hyrbil på Gran Canaria, så att du enkelt kan nå några av de mer öde områden på ön.

Att hyra bil på Gran Canaria

Hyr en bil online från Hyrbilinfo.se och upptäck den tredje största av Kanarieöarna i Spanien. Gran Canaria har massor av upplevelser att erbjuda sina turister, oavsett om du vill koppla av på stranden eller är mer actionorienterade när det gäller upplevelser, så som mountainbikeåkning, klättring och surfing. Med hyrbil på Gran Canaria kommer du att kunna nå öns bästa sandstränder och de mest spännande upplevelserna på Gran Canaria.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Hyrbil på Gran Canaria

Dessutom kan du med en hyrbil på Gran Canaria besöka något av öns dykcenter och lära dig att dyka. Det är tydligt att vattensporter är särskilt populära på ön, även bland turister, och det finns gott om möjligheter att uppleva detta om du har tillgång till hyrbil på din semester på Gran Canaria.

Hitta den billigaste hyrbilen Gran Canaria Find Billeje her --> Sammenlign priser her