Biluthyrning i Sverige

Sverige har en fantastisk natur där människor på vissa platser har lämnat intressanta spår efter sig. Upptäck det stora landet med en hyrbil. Foto: Christian Bickel

Om du ska semestra i Sverige, är det perfekt att ha en bil att köra runt i. Vissa föredrar att köra sin egen bil under resan, men om du ska längre upp i Sverige än den allra sydligaste delen, då är det bekvämare att flyga och sedan ha en hyrbil att köra runt i. Här på Hyrbilinfo.se hittar vi de bästa erbjudandena åt dig.

Du kan flyga till norra Sverige med sina stora skogar och snöfyllda områden. Här kan du köra runt i fjällen och njuta av utsikten, eller äta lunch vid någon av alla sjöarna. Det är också här, i Lappland, som du kan hitta varg, lodjur och älg.

Styr din hyrbil ner genom mitten av Sverige och upplev de små traditionella svenska byarna med sina röda trähus. Dalarna, Sörmland och Värmland är alla vackra regioner värda att uppleva. Du bör även köra till Stockholm, Sveriges charmerande huvudstad. Du kan även påbörja din biluthyrning i Stockholm.

En resa i södra Sverige och Skåne är inte heller så dumt. Här finns även de vackra skogarna och sjöarna och de två öarna Gotland och Öland. Kör till Malmö och upplev atmosfären och den fantastiska arkitekturen.

Vi rekommenderar att du bokar din hyrbil i Sverige i god tid. Det är enkelt och säkert, och du får alltid ett bättre pris än om du står med uthyraren och behöver en bil direkt. I vår sökmotor kan du söka bland alla de stora biluthyrningsföretagen och deras erbjudanden, så priserna är alltid aktuella. Prova och se om du hittar något du tycker är användbart.

Sverige är vårt broderland i norr. Det kännetecknas av den vackra och lockande naturen hos tysta, täta barrskogar, djupa, klara skogssjöar, skärgårdens klippöar, mysiga städer och Stockholms storstadspuls med shopping, konst och historia. Hyrbilinfo.se är specialist på billig biluthyrning och i sökmotorn från CarTrawler kan du jämföra billig biluthyrning i hela Sverige.

Sverige – stor natur, spännande kultur

Sverige är Skandinaviens största land, både till ytan och till invånarantal. Den södra delen av Sverige är till övervägande del ett lantbruksområde, men ju längre norrut man kommer, desto mer breder de djupa skogarna med sina höga träd ut sig. Det är i den södra delen av Sverige som den största delen av befolkningen bor. Landet har ett antal öar, varav de mest kända är Öland och Gotland, som båda är välkända turistmål för en härlig sommarresa.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Smörgåsbord och surströmming

Det svenska köket är internationellt sett mest känt för sitt smörgåsbord, som är en slags buffé med läckra delikatesser, och för sill från Östersjön, Ärtsoppa och pannkakor. En annan – för många mindre delikatessliknande är surströmming. En surströmming är en sill som får jäsa i saltlake i 3-4 månader. Jäsningen ger sillen mycket stark och för de flesta stinkande lukt. Men en kännare förstår att njuta av en surströmming!

Stockholm – en skandinavisk metropol

Stockholm är Sveriges majestätiska huvudstad. Det är en rik stad fylld av historia och kultur – samtidigt som man märker att Stockholm är en trendig stad som kan glädja även en inbiten ”shoppare” med de senaste modeströmningarna. Om du tycker om modern konst är Moderna Museet alltid värt ett besök med varierande utställningar av stora och världsberömda konstnärer. Njut även av Gamla Stan med sina rötter från 1255. Promenera genom de små smala gatorna och upplev det gamla Stockholm.

Regalskeppet Vasa på Vasamuseet är också en imponerande upplevelse. Skeppet byggdes för kung Gustav II Adolf, som med jätteskeppet skulle säkra herraväldet över Östersjön. Det vackra skeppet sjösattes 1628, men hann knappast ut ur hamnen innan det fångades av en vindby, fick slagsida och sjönk till botten. Skeppet Vasa bärgades 1961 och efter många år av restaurering har det ställts ut sedan 1990. Njut av det imponerande skeppet som inte kunde segla och hör om det fantastiska arbetet med bärgningen och restaureringen.

Stockholm har flera flygplatser, så om du reser till Stockholm med flyg och hyr en bil så kom ihåg att se till att boka din hyrbil på rätt flygplats.
Få mer information om biluthyrning på Stockholms Arlanda flygplats och de andra olika flygplatserna.

Kultur, film och böcker

Sverige har fostrat kända regissörer och skådespelare som Ingmar Bergman, Greta Garbo, Ingrid Bergman och Anita Ekberg, som har gjort sig odödliga i Europa och USA och satt Sverige på världskartan. Det samma kan vi säga om den legendariska popgruppen ABBA, som i årtionden glänste med sin musik. Den älskade barnboks författaren Astrid Lindgren är också svensk – de flesta barn runt om i världen känner väl till Pippi, barnen i Bulderbyn och Karlsson på taket och har fått uppleva nya perspektiv på att vara barn och att uppleva världen har öppnat upp nya vägar. Det läses även många svenska Femi-Krimis idag av författare som Liza Marklund och Camilla Läckberg. Camilla Läckbergs universum kan även upplevas på det både idylliska och karga Gotland.

Hitta ditt Sverige

Oavsett om det är de stora naturupplevelserna eller historian och kulturen som står på programmet, så är Sverige ett självklart val för en underbar och upplevelserik semester. Få mer information om Sverige och de olika destinationerna i de andra artiklarna här på Hyrbilinfo.se. Bor du i Sverige och vill ha goda råd och läsa aktuella artiklar med tips för din resa och om ekonomi så titta på privatapengar.

Billig biluthyrning i Sverige

Billig hyrbil i Sverige hittar du snabbt och lätt i sökmotorn från CarTrawler här på Hyrbilinfo.se. Du kan boka hyrbil i alla större städer i Sverige och naturligtvis på alla flygplatser. I Sverige hittar du hyrbil från välkända företag som Avis och Hertz biluthyrning, men även från lokala biluthyrningsföretag. Läs mer om att hyra bil i Sverige här på Hyrbilinfo.se.

Biluthyrning i Sverige
Spara in bilturen över Öresundsbron och flyg till Sverige. Du kan hitta billig hyrbil i Sverige via vår ”rent a car” sökfunktion här på sajten och köra direkt till ditt hotell, lägenhet eller stuga från en av de svenska flygplatserna.

Hyr en bil i Sverige

Sverige är ett av de mest mångsidiga länder du kan stöta på i Norden. Från större städer som Stockholm, Göteborg och Malmö till de svenska ödegårdarna och stugorna i norra delen av landet. Om du vill ha total avkoppling blandat med naturupplevelser, kan du hyra en stuga nära skog och sjö, med långt till allt annat. De långa avstånden till de egentliga städerna där ifån är ytterligare en bra anledning till att boka en hyrbil i Sverige.

Hyr en bil till semestern i Stockholm

I Stockholm, som för närvarande är staden med den största befolkningen i hela Skandinavien, kommer du att uppleva en pulserande men mysig stad. Om du är i Stockholm, måste du komma ihåg att gå en sväng i gamla stan – den gamla stadsdelen ligger som en ö mitt mellan de norra och södra delarna av det moderna Stockholm.

I Göteborg kommer de minsta säkert tycka det är en god ide att ta hyrbilen till Liseberg. Nöjesparken är Nordens största, så här är ni garanterade underhållning i en hel dag.

Hitta den billigaste hyrbilen Sverige Find Billeje her --> Sammenlign priser her