Hyr bilar i Umeå

Boka hyrbil i Umeå och ge dig själv friheten att utforska denna nordliga svenska stad i din egen takt. Med en hyrbil kan du också lätt fortsätta längre upp längs Bottniska viken eller åka på äventyr längre norrut i Lappland.

Från Umeå finns det bra vägförbindelser längs kusten eller inåt land. Foto: Felipe Tofani, CC BY-SA 2,0.

Kultur och norrsken

Umeå ligger vid Umeälven i nordöstra Sverige, cirka 600 kilometer norr om Stockholm och har cirka 120 000 invånare vilket gör den till Norrlands största stad. I historiska källor nämns staden första gången runt 1300-talet men det är inte osannolikt att samerna hade bosättningar i just detta område ännu tidigare.

Trots sin långa historia verkar Umeå fortfarande på många sätt som en ung, dynamisk stad som har upplevt en betydande tillströmning av nya invånare under de senaste åren. I synnerhet öppnandet av stadens första universitet 1965 bidrog till att öka tillväxten, och stadens totalt 30 000 studenter sätter i dag sin tydliga prägel på kulturlivet. Det är just de kulturella attraktionerna som Umeå har blivit känt för under de senaste åren, inte minst sedan staden var europeisk kulturhuvudstad 2014.

Bland de kulturella höjdpunkterna i Umeå som du enkelt kan utforska med din hyrbil kan nämnas ett av Sveriges största konstgallerier, bildmuseet, och Europas största museum för vintage gitarrer. Om du är kulturellt intresserad ska du också veta att succéförfattaren Stieg Larsson levde en stor del av sin barn dom just i Umeå. En tid som tveklöst hjälpte till att forma hans senare författarskap, vilket inkluderade millennium trilogin.

Om du väljer att hyra bil i Umeå är staden också en bra utgångspunkt för att besöka några av de många andra intressanta städerna i denna nordliga del av Sverige. Norrbotten-regionen erbjuder även många vackra och magnifika naturområden av imponerande storlek. Du kanske vill börja i liten skala med en körtur ut till Grössjöns naturreservat söder om staden, det tar inte mer än femton minuter. Här finns välmarkerade vandringsleder i en flack terräng som hela familjen kan klara av att vandra i. Å andra sidan finns det inga andra faciliteter inom reservatet, så picknickkorgen måste du själv bära med dig.

Om du har en hyrbil är det också närmast en självklarhet att köra ca 19 kilometer norrut mot Bäcksjön. Sjön har blivit ett populärt utflyktsställe från början av september till slutet av mars, när man kan se det det är möjligt att se det imponerande norrskenet, Aurora Borealis. Här på ett säkert avstånd från stadens ljus kan du i vackra omgivningar sitta och vänta på natthimlen ljusshow

Boka hyrbil i Umeå hemifrån

Olika biluthyrningsfirmor har kontor mitt i eller i utkanten av Umeå. Men om du vill vara säker på att du kan få just den hyrbil du vill ha bör du boka den i god tid hemifrån. Du kan göra detta i sökmotorn här på Hyrbilinfo.se, den tar fram lägsta pris och visar tillgängliga bilar från en rad olika hyrbilsföretag på en och samma gång.

Om du har några speciella önskemål angående din hyrbil kan du med fördel använda filterfunktionen som finns i sökmotorn. Du kan till exempel välja att endast se priser för en viss bilstorlek eller från utvalda biluthyrningsfirmor. Som utgångspunkt har alla hyrbilar i Umeå som bokas via Hyrbilinfo.se obegränsad körsträcka inkluderad i priset, men läs alltid noga igenom hyresvillkoren om du är osäker.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Umeå flygplats

Om du inte vill köra den långa vägen upp genom Sverige till Umeå, kan du istället välja att flyga till Umeå flygplats som ligger bara 4 kilometer från centrum. Umeå flygplats, officiellt kallad Umeå Airport (flygplatskod UME), genomgick en omfattande renovering 2008, då bland annat terminalen moderniserades.

Med drygt 1 miljon resenärer årligen är detta en av Sveriges mindre flygplatser. Ändå hittar du både en taxfreebutik, restaurang, café och inte minst ett bra urval av biluthyrningsfirmor i flygterminalen. I ankomsthallen har Avis, Europcar, Hertz, Mabi och Sixt sina uthyrningsdiskar och en del av den närbelägna parkeringsplatsen är reserverad för deras hyrbilar. Om du har bokat hyrbil på Umeå flygplats redan hemifrån kan du snabbt åka vidare från flygplatsen den sista sträckan in till staden.

Upptäck mer med en hyrbil

Med mer än 800 kilometer strandlinje, djupa skogar och otaliga idylliska byar finns det mycket att lägga tid på när du utforskar Umeåregionen med hyrbil. Med tillgång till en hyrbil kan du uppleva storslagen natur på samma dag som du njuter av stadslivet inne i Umeå, som har ett spännande affärsliv och är en erkänd destination bland de så kallade ”Foodies” som söker spännande kulinariska upplevelser.

Om du hyr en bil är det också starkt rekommenderat att använda möjligheten att köra en tur utanför staden för att besöka några av de många gårdsbutikerna. Här kan du bekanta dig med ett brett spektrum av områdets bästa delikatesser och hantverk.

Praktiska länkar

På stadens officiella turisthemsida kan du hitta mer inspiration till upplevelser i området.

Hitta den billigaste hyrbilen Umeå Find Billeje her --> Sammenlign priser her