Bil uthyrning i Stockholm

Boka billig hyrbil i Stockholm och få ut det mesta av din tid i huvudstaden och inte minst den unika naturen som omger staden. Med en hyrbil behöver du inte tänka på tidtabeller utan kan ge dig ut på gratis rundturer precis när det passar dig.

Upptäck Stockholm med bil uthyrning.
Stockholm ligger fördelat över 14 öar och är även känt som Nordens Venedig. Foto: Arild, CC BY-SA 2,0.

Det är mycket trevligt att kalla sin stad ”Skandinaviens huvudstad”, och även med utländska ögon är det svårt att förneka att Stockholm är en unik stad, inte minst tack vare sitt vackra läge i skärgården. Huvudstaden i Sverige har också allt du kan önska dig av mysiga uteserveringar, affärsliv och massor av spännande historiska och kulturella sevärdheter. Dessutom har du med en hyrbil i Stockholm en bra utgångspunkt för att utforska resten av Sverige, som även nära Stockholm har en rad charmiga småstäder som är lättast att nå med en hyrbil.

När du har njutit av atmosfären på de smala kullerstensgatorna i gamla stan, åkt båt i den charmiga skärgården och beundrat vad som ofta kallas ett av Sveriges största misslyckanden på Vasa museet så finns det fortfarande mycket att uppleva i denna del av landet.

Genom att hyra bil i Stockholm kan du till exempel bege dig nordväst ut för att även uppleva den sanna svenska idyllen i Värmland och Dalarnas djupa skogar med glittrande sjöar, floder och rödmålade stugor. Om du är på resa med familjen är en hyrbil ett idealiskt tillfälle att utforska Småland och Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby, men även områdets många små glasbruk är värda ett besök.

Stockholm Arlanda flygplats

Stockholm Arlanda flygplats ligger cirka 42 kilometer från stadens centrum. Tack vare motorvägen E4 tar det bara cirka 35 minuter att ta sig till från flygplatsen till centrum. Om du behöver använda en bil i Stockholm är det mest praktiskt som regel att boka den i god tid hemifrån med upphämtning på Arlanda flygplats.

Flyg platsen har samlat Avis, Budget, Europcar och Hertz biluthyrningsföretag på ett ställe medan du hittar Sixt på flygplatsens långtidsparkering P3. Regelbundna pendelbussar avgår från flygplatsterminalerna.

Boka din hyrbil i Stockholm online

Om du inte behöver en hyrbil direkt, eller om du anländer med tåg till exempel, kan du givetvis välja att boka hyrbil med upphämtning inne i Stockholm City. Det finns många biluthyrningsfirmor som tillhör stora internationella kedjor men även mindre lokala biluthyrningsföretag och det finns uthyrningskontor både i centrum och i förorterna

Oavsett hur många dagar du behöver din hyrbil i Stockholm, bör du alltid boka din hyrbil i god tid hemifrån. Du kan göra det snabbt och enkelt redan nu genom att använda sökmotorn överst på den här sidan. Ange bara var och när du vill hämta din bil, och efter några sekunder får du en överblick över de lägsta priserna på hyrbilar och tillgängliga bilar från en rad av biluthyrningsfirmor i Stockholm. Då är du bara några klick ifrån att ha säkrat dig just den hyrbil som bäst passar dina behov och önskemål.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Populära utflyktsmål inom räckhåll för din hyrbil

Oavsett om du är på semester eller efter en arbetsdag i staden skulle vilja göra en utflykt så finns det flera intressanta utflyktsmål inom räckhåll om du har bokat en hyrbil i Stockholm.

  • Uppsala (ca en timmes bilfärd från Stockholm): har Nordens äldsta universitet (grundat 1477). Här kan du också se Skandinaviens största domkyrka och hemmet och trädgården efter den berömde botanikern Carl von Linné.
  • Sigtuna (45 minuter): stolt över att vara Sveriges äldsta stad. grundades den på 900-talet. Kör även en liten bit längre till det imponerande slottet, Skokloster.
  • Mariefred (55 minuter): liten stad rakt väster om Stockholm, ligger idylliskt vid Mälaren, Sveriges tredje största sjö. Stadens huvudattraktion är Gripsholms slott, som bland annat rymmer statens officiella svenska porträttsamlingen.
Hitta den billigaste hyrbilen Stockholm Find Billeje her --> Sammenlign priser her