Billeje i Danmark

Den lilla sjöjungfrun – ett av Danmarks minsta men ändå största varumärken.

Även om det är ett litet land, kan det absolut vara fördelaktigt att boka hyrbil i Danmark. Om du ska på semester i Danmark, kan du spara många körtimmar genom att ta ett flyg eller tåg i stället för din egen bil.

Hitta billig hyrbil i Danmark

När du är bosatt i Sverige, är det också fördelaktigt att hitta en hyrbil från en av de många ”rent a car” företagen som finns runt omkring när du besöker Danmark.

Om du väljer att tillbringa semestern i Danmark så boka en billig hyrbil på en av flygplatserna, järnvägsstationerna eller på annan plats i landet.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Hyr en bil i Danmark

Du hittar biluthyrningsfirmor över hela landet, och det är både enkelt och billigt att boka din hyrbil online via hyrbilinfo.se. Bokar ni hyrbil i Danmark kan ni enkelt ta er runt och uppleva andra sidor av landet än du annars skulle göra, Och Danmark är fullt av upplevelser för turister.

Om du behöver en större eller mindre bil i en kortare period, då kan bokning av hyrbil i Danmark vara lösningen för dig. Ange önskad avhämtningsplats samt övrig information så letar sökfunktionen fram den bästa hyrbilen åt dig.

Flygplatser

Listan nedan visar de mest frekvent använda flygplatserna i Danmark. Observera att det är de internationella namnen du ser i sökmotorn när du jämför priserna på tillgängliga hyrbilar. Alla flygplatser har en trebokstavskod och denna kan användas i sökmotorn.

 • Århus – Tirstrup Airport AAR
 • Billund – Billund Airport BLL
 • Köpenhamn – Copenhagen Airport CPH
 • Ålborg – Aalborg Airport AAL
 • Esbjerg – Esbjerg Airport EBJ
 • Karup – Karup Airport KRP
 • Odense – Beldringe Airport ODE
 • Rönne – Ronne Airport RNN
 • Roskilde – Roskilde Airport RKE
 • Sønderborg – Sonderborg Airport SGD
 • Thisted – Hanstholm Thisted Airport TED

Upplevelser med hyrbil i Danmark

Upptäck fjordarna och skogarna i det skandinaviska landet Danmark.

Har du tur kan du hitta hyrbil så billig som för 550 Kr. per helg och detta omfattar försäkring, vägassistans och fri körsträcka, så du får ut mesta möjliga av din hyrbil. Det finns bilar för alla behov och många olika märken så som Audi, Opel, Mercedes Benz, Daihatsu, Mazda, Nissan, Jaguar och Land Rover. Det går att hyra bil på alla större flygplatser: Billunds flygplats, Århus flygplats och Köpenhamns flygplats.

Det finns inga vägavgifter med mindre att du kör över någon av de stora broarna, så att hyra bil är ett billigt sätt att ta sig runt i Danmark. Det går även att hyra GPS, om du ger besked i god tid. Eftersom allt ingår i priset, så slipper du obehagliga överraskningar. Det innebär att det angivna priset – är allt du betalar.

Vi har många olika bilar allt utifrån dina behov. Om du är på semester med dina barn finns det möjlighet till en bil med gott om plats i baksätet. Om du är på affärsresa finns det möjlighet att hyra en lyxbil.

Historia och geografi mycket kortfattat!

Danmark är en del av Skandinavien och består av halvön Jylland, som gränsar till Tyskland, och öarna Fyn och Själland i Östersjön. Historiskt känt som ursprungsland för vikingarna, är Danmark idag, dock, ett stort europeiskt finansland. Danmark består av fyra olika regioner: Jylland, som är den största delen, och som är sammanbundet med resten av den europeiska kontinenten. Fyn är en ö med en dramatisk kustlinje. Själland är den största ön i Danmark, där huvudstaden Köpenhamn ligger. Bornholm är den tredje ön, ofta känd som ”semesterön” på grund av dess fantastiska stränder.

Större städer i Danmark inkluderar huvudstaden Köpenhamn. En livlig storstad som är populär bland turister på korta resor. Århus är den näst största staden i Danmark och ligger på halvön Jylland. Känd för sin charmiga gamla stadsdel som i stort sett är ett friluftsmuseum. Odense är den största staden på Fyn och den tredje största staden i Danmark. Odense är födelseplatsen för den populäre barnboksförfattaren H.C. Andersen. Beläget i Odense är Egeskov slott, som utgör det bästa exemplet på ett renässansslott med vallgrav.

Om du ska smakar på äkta dansk mat; prova då ”smørrebrød”, som är en öppen sandwich serverad på rågbröd och ofta med fisk.

Här har du ett par nyttiga länkar om turismen i Danmark och aktuell trafikinformation på de danska vägarna.

Visit Denmark
Danmark på wikipedia
Danmark på Google maps
Aktuell trafikinformation från hela Danmark

Gamla stan i Århus. Källa: Greg_e

Hyr en bil i Danmark

Det går även bra att hyra bil i Danmark. Du kan välja mellan mer än 50 olika destinationer där du kan hämta ut din hyrbil. Ta, till exempel, tåg eller flyg till Köpenhamn och ta dig smidigt och lätt runt i stan med hjälp av en hyrbil.

Biluthyrning i Danmark

Självklart kan du även boka hyrbil på andra ställen i Danmark. En hyrbil är det ultimata sättet att ta sig runt på om du inte vill köra hela vägen hemifrån, utan föredrar att resa de långa sträckorna med flyg eller tåg. Du kan även boka en hyrbil om du behöver använda en bil för ett par dagar.

Med en hyrbil är det mycket lättare att vara turist i Danmark. Danmark kan erbjuda både parker, museer, stadsliv och vackra naturområden inom kort avstånd, vilket du kan uppleva under din semester. Det finns över 50 olika destinationer runt om i landet, där du kan hämta ut och lämna tillbaka din hyrbil.

Mer information om att hyra bil i Danmark

Vi har sammanställt ett antal nyttiga länkar med tanke på hyra bil och att köra bil i Danmark. Om du till exempel vill hyra bil i Köpenhamn och köra till Jylland, så hittar du nyttig information om Storabältbron och Jyllands storstäder Århus och Ålborg, som är värda ett besök

Länk till Storabältbrons hemsida
Visit Århus
Visit Ålborg

Hitta den billigaste hyrbilen Danmark Find Billeje her --> Sammenlign priser her