Hyra bil i Norge

Norge är ett stort land och det är omöjligt att hinna med allt på en semester utan en hyrbil. Foto: Zoetnet

Välkommen till information och råd om att hyra bil i Norge. Förutom att få bra angående biluthyrning i Norge, så kan du i sökmotorn söka efter den billigaste biluthyrningen bland mer än 500 biluthyrningsfirmor. Få friheten att besöka alla små, mysiga och traditionella städer i hela Norge, och inte minst längs den vackra Atlantkusten.

Hyr till exempel din bil i Oslo eller Bergen och kör ut och upplev den vackra naturen som Norge med rätta är så välkänd för. Många har en dröm om att köra bil till Nordkap och med de låga priserna som finns på biluthyrning i Norge, lönar det sig ofta att flyga den första biten till exempel till Oslo.

Trevlig resa!

Allmän information

Norge har en total yta på 385,252 kvadratkilometer och omkring 5 200 000 invånare. Landet är känt för att vara ett särskilt välmående land med näst högsta BNP per capita i världen. Det är också det näst rikaste landet i världen sett till det monetära värdet och har den största kapitalreserven i världen mätt per capita. Norge har upprepade gånger utsetts till världens mest välfungerande och stabila land av olika tidskrifter, analysinstitut och tidningar runt om i världen.

En stor del av äran för detta välstånd kan tillskrivas landets betydande export av olja och gas och andra naturresurser. År 2011 uppgick oljeindustrins produktion och försäljning av olja till 28 % av statens inkomster. Totalt sett utgör exporten av gas och olja 50 % av landets export och 20 av BNP.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Norge som semesterland med hyrbil

Som semesterland är Norge känt för sitt rika historiska förflutna, som bland annat består av unika fynd från Vikingatiden, där landet hade en framträdande roll i de skandinaviska vikingatågen runt om i världen; Bland annat koloniseringen av de Nordatlantiska öarna och delar av de brittiska öarna, liksom den första dokumenterade europeiska närvaron i Nordamerika (L’anse aux Meadows på Newfoundland).

Landet är också känt för sin spektakulära natur, som omfattar några av norra Europas vackraste landskap i form av fjordar, glaciärer, bergskedjor, skogar, sjöar, tundra och mycket annat. National Geographic har tidigare utnämnt de norska fjordarna till ett av världens mest attraktiva resmål.

De största sevärdheterna med hyrbil

Till de stora sevärdheterna som kan upplevas med en hyrbil i Norge hör Sognefjell, Oslo operahus, Bryggen i Bergen, Edvard Griegs Museum, Geirangerfjorden, Lofoten, Jotunheimen, Svalbard, tågsträckan Oslo-Bergen, Preikestolen, Ålesund, Tromsö, Vigelandmuseet, Frammuseet, Holmenkollen, Vikingaskeppsmuseet – för att bara nämna några.

Billigaste hyrbil i Norge

I sökmotorn ovan kan du hitta den billigaste biluthyrning i Norge bland mer än 500 uthyrningsföretag. Inkluderat i priset är vanligtvis fri körsträcka, gratis avbokning, ansvarsförsäkring, och stöldförsäkring. Det finns inga dolda avgifter i priset. Observera att jag skriver ”vanligtvis” i priset eftersom de enskilda biluthyrningsföretagen i Norge kan ha specialerbjudanden eller ändra sina villkor och priser. Därför måste du alltid noga läsa igenom och godkänna de aktuella biluthyrningsvillkoren som du kan se i sökmotorn.

Om du väljer att boka en hyrbil hos oss, eller om du har allmänna frågor om biluthyrning utomlands, rekommenderar vi att du läser vår detaljerade och populära sida med ofta ställda frågor, FAQ-sida, där kan du få svar på allt från bilkörning i utlandet, körkort utomlands, försäkring, bokning, avbokning, betalning – och mycket mer.

Norge är ett stort land och för att få den bästa upplevelsen bör du hyra en bil. Det gör dig lättast här på Hyrbilinfo.se, vi ser till att du får bästa möjliga erbjudande genom att söka igenom alla internationella och lokala erbjudanden.

Se det mesta möjliga med hyrbil i Norge, här Lofoten. Källa: Luisa Belharuco

Hitta den billigaste hyrbilen Norge Find Billeje her --> Sammenlign priser her