Hyr bilar i Oslo

I södra Norge ligger landets huvudstad Oslo. För många svenskar är Oslo en stad som förknippas med dyra varor i butikerna och höga priser på restaurangerna. Men Oslo är så mycket mer än så. Oslo, tidigare känt under namnet Kristiania (eller Christiania), har alltid varit ett centrum för handel, politik och kultur i Norden. Norge har under årens lopp varit under både svensk och dansk dominans, men Oslo har egentligen bara blomstrat efter Norges självständighet. Om du använder dig av en billig hyrbil i Oslo kan du även köra genom de olika perioderna av norsk historia.

När du kommer till Oslo för första gången så är en av de första sakerna som slår dig det avslappnade sinnelag som norrmännen har. I Oslo bor knappt 600 000 människor vilket gör att du aldrig riktigt känner den stress som annars förknippas med huvudstäder och storstäder runt om i världen. Trafiken i Oslo är också en återspegling av denna avkoppling, så när du bokat din hyrbil i Oslo kan du lugnt och tryggt köra runt på de norska gatorna utan stress.

Oslo är lättillgängligt för turister och därför reser fler och fler människor hit från jordens alla hörn för att välja denna stad som sitt turistmål. Det finns mycket att se och uppleva så lyckligtvis reser de flesta hem igen med en positiv upplevelse av Norge. Kom ihåg att boka hyrbil i Oslo om du vill hinna med att uppleva det mesta möjliga.

Sevärdheter och attraktioner i Oslo

Oslo är byggt på ett sådant sätt att de flesta av turistmålen lyckligtvis ligger inne i staden. Det gör det enkelt som turist att ta sig runt och hitta de olika ställena. Till de mest populära attraktionerna hör Frognerparken, som ligger centralt men ändå fungerar som en oas mitt i stan så att du kan ta dig dit och slappna av och njuta av den norska naturen. Med din hyrbil i Oslo hittar lätt till Frognerparken om bilen har GPS, men även annars eftersom allt är väl skyltat i Norge och Oslo på samma sätt som i Sverige.

En annan populär attraktion är Vikingaskeppsmuseet, som på grund av Norges historia som en sjöfararnation lockar många turister. Det är heller inte så konstigt när man betänker att de norska vikingarna seglade till både Skottland, Irland, Island och Grönland och kanske även till USA. Det finns många platser i världen där Norge är det land som mest förknippas med vikingar, även om det är långt ifrån där som de flesta vikingarna kom från.

Rent allmänt har Oslo mycket att erbjuda rent historiskt. Om du vill se något mer aktuellt så kan det vara bra idé att besöka den nya operan nära vattnet. Operan har en fantastisk arkitektur och är något du inte vill missa innan du lämnar Oslo. De många olika sevärdheterna kan nås med flera olika transportmedel, men om du vill hyra bil i Oslo så finns det också gott om möjligheter för det.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Semester och transport i Oslo

När du anländer till Oslo, kan det tyckas lite oöverskådligt. Detta beror för det första på att staden har en viss storlek och därför lämpar sig mycket väl för att åka runt i med hyrbil, särskilt som det finns så många saker att göra och se innan du åker hem att du inte hinner med allt om du ska ta dig runt med kollektivtrafiken.

Att hyra bil i Oslo kan vara lösningen på de flesta problem som du stöter på som turist. Du behöver plötsligt inte tänka på priserna på kollektivtrafiken vilket är skönt i ett land som Norge som är så dyrt. Det är lätt att köra bil i Norge, och därför slipper man stress när man använder sig av hyrbil i Oslo. Det är enkelt och smart och i längden kommer det dessutom ge dig den frihet som vi förknippar med semester. Om du kan köra bil i Sverige så kan du det även i Norge eftersom såväl vägarna som skyltningen och trafiken är likartade med de svenska.

Billig hyrbil i Oslo

Vägen till det bästa intrycket av Norge går helt klart genom huvudstaden Oslo. Det råder ingen tvekan om att denna stad på bästa sätt representerar vad Norge är idag. Om du som turist vill hinna med allt bör du utnyttja möjligheten med billig hyrbil i Oslo. Det ger stora fördelen att vara fri från kollektivtrafiken.

När du reser bör du så långt det är möjligt ha 100% frihet, annars kommer det inte kännas som en semester. En av de stora fördelarna är att du kan få din hyrbil så fort du landar på flygplatsen och behålla den ända tills du flyger hem igen. Dessutom behöver du då inte bekymra dig för att hämta bilen på något kontor långt från centrum.

Det enklaste sättet att uppleva Oslo och Norge på är med en hyrbil från Oslo. För att få den ultimata upplevelsen är det sättet att ta sig runt på, särskilt om du som turist plötsligt väljer att se vad som finns utanför den stora staden, kan bilen vara det snabbaste sättet att ta sig dit.

Boka billig hyrbil i Oslo nu på Hyrbilinfo.se och spara både tid och pengar på din semester. Högst upp på den här sidan kan du söka efter billig hyrbil i Oslo.

Hitta den billigaste hyrbilen Oslo Find Billeje her --> Sammenlign priser her