Billeje i staten New York

Hyr en bil i New York om du vill uppleva allt som denna allsidiga stat i nordöstra USA har att bjuda på. Med tillgång till en hyrbil kommer du att upptäcka att New York är mycket mer än bara höga skyskrapor. Här finns allt från frodiga berg till långa sandstränder. Du kan boka en billig hyrbil i New York i sökmotorn här på sidan. Det går både fort och kommer att bespara dig massor av besvär och pengar.

Strand New York.
Jones Beach, bara en av alla bra sandstränder i staten New York. Foto: rik-shaw, CC BY 2.0

New York – the Empire State

De flesta av oss förknippar nog namnet ”New York” med New York City, men det är faktiskt namnet på hela staten. Staten New York utgjorde en av de ursprungliga kolonierna vid den europeiska koloniseringen av Amerika och har ända sedan dess varit en av de mest inflytelserika i landet.

Staten New York har omkring 19,5 miljoner invånare av vilka omkring 40 procent bor i New York City. The Big Apple är utan tvekan den mest berömda destinationen i staten och som absolut är värd ett besök. Staden är helt oöverträffad när det gäller kulturellt mångfald, shopping, underhållning dess tillmöteskommande befolkning.

Upplev naturen i New York med hyrbil

Det finns dock mycket annat än den berömda metropolen att uppleva och utforska i staten New York, och bästa sättet att göra det på är med en hyrbil. Det är till exempel även i New York som du kan se de spektakulära Niagara Falls, Thousand Islands och Appalacherna (Appalachian Mountains), detta är en så stor kontrast till betongdjungeln på Manhattan som man över huvud taget kan föreställa sig.

Att hyra bil i New York ger dig möjligheten att på en och samma dag uppleva områdena längs havet med sina vackra stränder, charmiga städer, skogsklädda berg och mängder av historiska sevärdheter runt omkring i staten. Även om staten är stor så är den inte större än att man kan hinna med allt i sin bil. Till och med en tur tvärs över hela staten från New York City till Buffalo kan göras på sju timmar. Det finns offentlig transport i form av till exempel Amtrak-tåg mellan de större städerna. Men vill du även uppleva de många övriga spännande ställena i staten är en hyrbil otvivelaktigt det bästa sättet.

Lätt att boka hyrbil i New York

Oavsett om du inte vill hämta ut din hyrbil förrän efter ett par dagars storstadssemester på Manhattan, eller har behov av en hyrbil redan vid ankomsten till flygplatsen så bör du boka den i förväg hemifrån.

Det kan du göra i den populära sökmotorn från CarTrawler, som du hittar överst på denna sidan. Här hittar du låga priser från ett brett urval av biluthyrningsföretag i New York som bland annat inkluderar Alamo, Budget, Enterpriser, Hertz och alla de andra stora företagen, men även en lång rad mindre, lokala uthyrare. Du har därför goda möjligheter att hitta ett bra erbjudande på just den typ av hyrbil som du söker – till rätt pris.

Att hyra bil är genomgående billigare i New York och resten av USA än vad vi är vana vid från Europa. Trots det kan det ändå rekommenderas att du bokar din hyrbil redan hemifrån om priset är viktigt för dig. Hemma har du bättre möjligheter och tid att i lugn och ro jämföra priser från de många olika biluthyrningsföretagen.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Flygplatser

Flyger man till New York från utlandet kommer det nästan alltid vara med ankomst till en av de internationella flygplatserna runt New York City. Det finns i och för sig andra flygplatser i staten som till exempel Buffalo flygplats, men det är sällan det går att hitta direkta förbindelser till dessa flygplatser. Det är i huvudsak JFK eller LaGuardia man ankommer till från Europa. Här kan du redan ha en hyrbil stående redo för dig om du bokar den i sökmotorn här på Hyrbilinfo.se

Hyra bil i New York City

Hyrbil ger dig möjligheten att besöka de fem områdena som utgör New York City; Queens, Manhattan, Bronx, Manhattan och Staten Island. Bland de mest berömda attraktioner i området är Central Park och Frihetsgudinna samt en lång rad museer inklusive Guggenheim Museum, Metropolitan Museum of Art och American Museum of Natural History.

Om du uteslutande kommer befinna dig på Manhattan är kanske en hyrbil inte det första transportmedlet du tänker på, men däremot är det lämpligt att boka en hyrbil om du även vill uppleva andra delar av staten. Inte långt från Manhattan ligger till exempel Long Island, som är en populär destination bland New Yorks infödda befolkning, med fantastiska vita sandstränder och den berömda badorten Hamptons.

Populära destinationer i staten

  • Niagara Falls
  • Albany
  • New York City
  • Saratoga Springs
  • Catskills
  • Fire Island National Seashore
  • Lake George

Läs mer om staten New York på den officiella hemsidan

Hitta den billigaste hyrbilen Staten New York Find Billeje her --> Sammenlign priser her