Billeje i LaGuardia Lufthavn

LaGuardia flygplats är den minsta av de tre flygplatserna i New York City på östkusten av USA. Flygplatsen har inga direkta förbindelser till Europa, men är i gengäld den mest använda inrikesflygplatsen i USA.

Manhattan ligger inom bekvämt räckhåll från LaGuardia med bil uthyrning

Manhattan ligger inom bekvämt hyrbilsräckhåll från LaGuardia. Foto: Daniele pieroni, CC BY-SA 2,0.

Närmast New York City

Med ett läge bara 12 km öster om centrala Manhattan är det inte så förvånande att LaGuardia, trots sin lillebrorstatus i förhållande till JFK och Newark, betjänar nära 30 miljoner passagerare årligen. Just närheten till New York City var anledningen till att LaGuardia ursprungligen etablerades.

Enligt uppgift var det Fiorello La Guardia som var borgmästare i New York City från 1934 till 1945 som var initiativtagare till idén att skapa flygplatsen. Borgmästaren var mycket otillfreds med att behöva landa på Newark flygplats, vilken som ni vet ligger i delstaten New Jersey, trots att han hade köpt en biljett till New York.

LaGuardia, ursprungligen kallad New York Municipal Airport, byggdes därför i den norra delen av Queens-distriktet i New York City på kanten av East River. Flygplatsen öppnades i oktober 1939 och blev snabbt en succé. Under årens lopp blev flygplatsen för liten för antalet resenärer och 2015 påbörjades en fullständig ombyggnad av flygplatsen. Enligt planerna kommer de miljarddyra ombyggnaden vara färdig 2021.

Det finns inga planer på att ändra på regeln som innebär att LaGuardia är begränsad till att serva destinationer inom en räckvidd av 1 500 miles (2,419 km). Regeln innebär att de flesta flyglinjerna är inhemska, även om det också finns flygningar till Kanada och Karibien.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Faciliteter på LaGuardia Airport

Om du tidigare har rest till LaGuardia Airport så vet du att det har funnits behov för renovering länge. Flygplatsen har inte bara varit underdimensionerad i förhållande till antalet passagerare, utan utbudet av faciliteter eller snarare avsaknaden av dessa har också bidragit till att ge La Guardia ett föga smickrande rykte. Det har länge varit känt det under högtider och andra liknande ökningar av antalet passagerare har varit klokt att vara på flygplatsen i god tid före avgång eftersom incheckning och säkerhetskontroller tar längre tid än vanligt.

Även om delar av flygplatsens fyra terminaler ännu inte har moderniserats och är lite slitna så finns det ändå restauranger, caféer och snackbarer på flygplatsen, främst efter säkerhetskontrollen. I själva verket finns det en hel del butiker att fördriva väntetiden i och ett par frisörer om du behöver klippa dina lockar. Det finns gratis WiFi på hela flygplatsen.

Trots närheten till de centrala delarna av New York City, så finns det också några få hotell precis vid flygplatsen om du behöver övernatta där.

Transport till och från LaGuardia

Det finns ingen tågförbindelse till LaGuardia och flygplatsen är känd för att vara svår att ta sig vidare ifrån med kollektivtrafik. Om du vill åka in till staden kan du eventuellt ta en shuttlebus som går enligt fast tidtabell mellan flygplatsen och Penn Station samt Grand Central Station på Manhattan. Det tar cirka 45 minuter. Dessutom stannar vissa lokalbussar på flygplatsen.

Men om du inte vill förlita dig på kollektivtrafiken finns det även bra möjligheter att hyra en bil på LaGuardia flygplats. Beroende på trafiken, kan du i hyrbil (eller taxi) vara på centrala Manhattan på ca 20 minuter. Det är en stor fördel att använda sig av hyrbil om man inte bara ska besöka New York City utan även resa till andra delar av östra USA.

LaGuardia Airport (flygplatskod: LGA) betjänas av en rad av stora och små biluthyrningsfirmor så som Alamo, Avis, Dollar, Budget, Hertz och Thrifty. Det finns en gratis pendelbuss som går mellan flygplatsens Terminal A och det område där biluthyrningsföretagen håller till.

Du kan hitta mer information om biluthyrningsföretagen på flygplatsen på den officiella hemsidan.

Lätt att boka hyrbil på LaGuardia flygplats

Om du behöver hyra en bil på LaGuardia flygplats bör du boka den hemifrån. Då slipper du stå på flygplatsen och upptäcka att det inte finns fler bilar av den typ du behöver. Dessutom kommer du snabbt vidare från flygplatsen om du redan vet vilket biluthyrningsföretag som har din bil i beredskap för dig.

Använd sökmotorn högst upp på den här sidan för att hitta och boka den billigaste hyrbilen på LaGuardia flygplats. Ange bara när du vill hämta din bil så får du snabbt en överblick över de för närvarande bästa priserna på hyrbilar från alla uthyrningsföretag på flygplatsen. När du har hittat bilen som är bäst lämpad för dina önskemål när det gäller storlek och pris behövs bara ett par klick till så är bilen bokad. Då kan du med ro i sinne flyga till LaGuardia i säker förvissning om att en hyrbil kommer att stå redo för dig vid ankomsten.

Hitta den billigaste hyrbilen LaGuardia flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her