Bilhyra på Teneriffa flygplats

Koppla av vid vattnet på Teneriffa. Foto: Thomas Tolkien

Teneriffa väcker omedelbart människans förmåga att associera. Du kan känna hur solstrålarna ger din hud en mer gyllenbrun färg medan du hör vågorna slå mot de vackra stränderna. Detta är i princip hur livet är på Kanarieöarna, och särskilt på den största av öarna Teneriffa.

Om du besöker Teneriffa, ska du tänka på att det finns två flygplatser på ön. Det finns både Teneriffa flygplats norr (TFN) och Teneriffa flygplats syd (TFS). Om du flyger från Sverige eller Danmark, behöver du bara bekanta dig med Teneriffa flygplats syd, eftersom det är denna flygplats som de flesta internationella besökare landa på.

Det anlände nästan 7 500 000 turister via Teneriffa flygplats syd år 2010. Det är verkligen många turister, och tittar man på det totala antalet som kom genom både Teneriffa flygplats syd och Teneriffa flygplats norr, så är passagerarantalet nästan 11 500 000. Teneriffa är därför en populär ö bland turister.

Läs mer om ön Teneriffa.

Sevärdheter och attraktioner på Teneriffa

När de upp till 11 500 000 turisterna anländer till Teneriffa, är det inte bara på grund av solen, stranden och den avslappnade atmosfären på ön. De kommer även på grund av sevärdheter och attraktioner.

Om du är intresserad av gammal kultur och historia, finns det dussintals kyrkor och några katedraler väl värda att se. Även om Teneriffa är en paradisö, så är allt inte bara palmer och stränder. De många historiska monument bidra till att göra Teneriffa till ett verkligt unikt minne.

Av nyare byggnader kan man inte undgå att se skyskraporna Torres de Santa Cruz, som kan ses i huvudstaden på ön Teneriffa. Huvudstaden på ön Teneriffa heter dessutom Santa Cruz. Skyskraporna är 120 meter höga och stod färdiga 2006 och de är verkligen något för sig. Om du vill njuta åsynen av Twin Towers, måste du besöka Santa Cruz.

Läs mer om sevärdheter och attraktioner på Teneriffa.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Transport från Teneriffa flygplats

Ön Teneriffa är den största av Kanarieöarna, och därför är det långt mellan städerna. Till exempel ligger Santa Cruz 60 kilometer från Teneriffas flygplats syd. Om du däremot reser till Playa de Las Americas, måste du åka ytterligare 16 kilometer landvägen. Sägas bör att det varken går tåg eller tunnelbana från Teneriffa flygplats.

Det går däremot både taxi och bussar till både Santa Cruz och Playa de Las Americas. Men en del människor vägrar att åka till Santa Cruz med buss, eftersom det för en del personer är stressande med många människor i en buss. Taxi är alltid trevlig, eftersom du nästan hyr en privatchaufför till att köra bil. Men det är dyrt och man måste betala per resa. Du har ju inte taxin hela tiden, och om du ska ut och uppleva Teneriffa och dess skönhet, då kan taxiresandet gräva djupa hål i din plånbok.

Att hyra bil på Teneriffa flygplats är också ett alternativ och i själva verket är det en lösning som många turister väljer. Detta beror på att Teneriffa har en fantastisk natur, som många gärna vill se på egen hand. Därför är biluthyrning på Teneriffa flygplats en möjlighet till en rikare semesterupplevelse.

Billigaste hyrbil på Teneriffa flygplats

Även om hyrbil låter som något dyrt, så är det faktiskt billigare än vad man skulle tro. Att hyra bil billigt på Teneriffa flygplats är inte särskilt svårt, eftersom du redan innan du reser till Teneriffa, kan hyra bil hemifrån på Hyrbilinfo.se. Att hyra bil på Teneriffa flygplats är så bekymmersfritt som det bara kan bli, eftersom du får bilnycklarna till din hyrbil då du anländer till Teneriffa flygplats.

Hyrbil på Teneriffa flygplats gör de 60 kilometerna till Santa Cruz mycket lättare, men även om du ska till Playa de Las Americas, har du fortfarande möjlighet att besöka alla attraktioner på Teneriffa. Fri rörlighet är nyckelord för biluthyrning på Teneriffa flygplats, så tänk på det innan du åker till Teneriffa.

Kom även ihåg att se Torres de Santa Cruz och få lokalbefolkningen att prata om tvillingtornen i Santa Cruz. De är nämligen stolta över sina byggnader som byggdes under det senaste decenniet.

Hitta den billigaste hyrbilen Teneriffa flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her