Hyr bilar i Teneriffa

Med en hyrbil på Teneriffa kan du ta dig till vulkanen Pico del Teide. Foto: Alumnado Módulo

Varje år reser cirka 130 000 svenskar till ön Teneriffa, som är en del av Kanarieöarna. Många människor vet inte att Kanarieöarna faktiskt ligger nära Afrika.

Öarna är belägna väster om gränsen som skiljer Västsahara och Marocko. I sin glans dagar under Medeltiden erövrade spanjorerna Kanarieöarna, och det är därför som ögruppen fortfarande tillhör Spanien.

Många svenska turister besöker Teneriffa när det är vinter. Det beror på att den svenska vintern ofta är hård och stressande. En resa till Teneriffa kan lindra många av de psykologiska problem, och det mentala trycket som ofta drabbar oss svenskar under vintern. Det är inte bara sol och strand som lockar miljontals internationella turister till Teneriffa, utan även naturen i sig själv utgör en viktig anledning.

Lyckligtvis har Teneriffa sin egen flygplats så du slipper flyga via olika afrikanska länder. I själva verket är flygplatsen på Teneriffa så stor och aktiv att den under turistperioden är en av de mest trafikerade i Europa. Det finns till och med två olika flygplatser, så du måste vara uppmärksam på vilken av de två du landar på när resan går till Teneriffa, särskilt om du har bokat hyrbil.

Läs mer om Teneriffa flygplats.

Sevärdheter och attraktioner på Teneriffa

Av sevärdheter och attraktioner, kan naturen och vulkaner nämnas. Tittar du ut genom fönstret på planet, kan du inte undgå att se Teide, som är en gigantisk vulkan på 3 718 meter. När du tittar på vulkanen börjar hjärtat att slå lite snabbare och du känner hur kraftfull en sådan vulkan kan vara. Det är lite läskigt, men otroligt spännande på samma gång.

De senaste åren har vulkanturismen vuxit till oanade höjder. Även reklamen för Teneriffa belyser vulkanerna på ön, och därmed besöker fler turister Teneriffa. Det är också mycket spännande att besöka en vulkan. De krafter som är dolda i djupet vittnar om att vi människor fortfarande bara är människor, och att krafterna i Moder jord är oerhörda.

Om du vill se något annat än vulkaner och natur, kan du bland annat besöka auditoriet på Teneriffa. Det är en nyare byggnad med modern design (inte helt olik operahuset i Sydney), och förre amerikanske presidenten Bill Clinton har också besökt auditoriet. Även prinsen av Asturien har besökt detta mycket trevliga auditorium. Namnet på kongress- och konsertcentret är Auditorio de Tenerife, det vill säga Auditorium på Teneriffa.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Semester och transport på Teneriffa

Semestern på Teneriffa för de årligen 130 000 svenskarna och andra, är helt fantastiskt. De njuter av solen, naturen, den vänliga lokalbefolkningen och inte minst de vackra arkitektoniska verken runt omkring på ön. För många av de 130 000 svenskarna är semestermönstret ofta det samma.

Svenskarna hyr en bil på ön Teneriffa, så de kan vara fria att utforska naturen och vulkaner på egen hand. Att hyra bil på Teneriffa är verkligen populärt och det rekommenderas för alla turister som besöker Teneriffa. Andra transporter, såsom bussar och taxibilar, är inte lämplig på Teneriffa, eftersom du ofta vill besöka platser dit bussarna inte går. Därför återstår valet mellan taxibilar och hyrbilar, och då är valet inte särskilt svårt, man hyr bil på Teneriffa, eftersom det sparar både tid och pengar.

Billigaste biluthyrning på Teneriffa

Om du är intresserad av vulkaner, natur, sol, strand, sevärdheter och inte minst avkoppling från stress, då är Teneriffa svaret på dina böner. Att hyra bil på Teneriffa bidrar till att göra semestern på Teneriffa mycket bättre, eftersom du kan besöka allt du vill på ett mycket snabbt sätt. Det är lyckligtvis även ganska lätt, men också billig, att ha hyra en bil på Teneriffa. Billig hyrbil på Teneriffa bokar du lättast hemifrån i god tid före din resa här på Hyrbilinfo.se. Då kommer hyrbilen stå redo och vänta på dig när du anländer till Teneriffa så du bara behöver hämta ut dina bilnycklar och din bil på Teneriffas flygplats.

Ett bra tips är att använda sökmotorns effektiva filter för att hitta just den hyrbil på Teneriffa som bäst passar dina behov och önskemål. Du kanske vill använda filtret för att hitta bilar från specifika biluthyrningsfirmor, bilar med extrautrustning eller specialerbjudanden med eller utan fri körsträcka inkluderad i priset.

Du får inte gå miste om att besöka vare sig vulkanen Teide eller auditoriet då dessa är två är stolta symboler för Teneriffa, och om du inte har besökt dessa två, har du inte besökt Teneriffa. Du kan enkelt ta dig till båda med din hyrbil på Teneriffa, så se till att boka din hyrbil i god tid innan du reser till Teneriffa.

Hitta den billigaste hyrbilen Teneriffa Find Billeje her --> Sammenlign priser her