Hyra bil på Teneriffa flygplats Syd

Boka din hyrbil på Teneriffa Flygplats Syd och upplev semesterön Teneriffa med all den personliga frihet och flexibilitet som en hyrbil ger dig. Det finns massor av vacker och egenartad natur, små, charmiga kuststäder, fantastiska stränder och intressanta historiska och kulturella sevärdheter att upptäcka på Teneriffa – och med en hyrbil är du inte beroende av kollektivtrafik eller guidade turer, utan kan uppleva den populära spanska semesterön i din egen takt.

Avgångshallen på Teneriffa Flygplats Syd

Avgångshallen på Teneriffa Flygplats Syd Foto-kredit: Bgabel. Uppladdad under licenserna Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported, 2.5 Generic, 2.0 Generic and 1.0 Generic license.

Praktisk information om flygplatsen

Teneriffa Flygplats Syd har det officiella spanska namnet Aeropuerto de Tenerife Sur och har flygplatskoden TFS. Den ligger på adressen 38610, Santa Cruz de Tenerife, i kommunen Granadilla de Abona, på sydöstra Teneriffa, cirka 6 kilometer från Los Abrigos, 18 kilometer från Abades och 61 kilometer från ö-huvudstaden Santa Cruz de Tenerife. Med sina omkring   10 500 000 passagerare och cirka 70 000 flyg-aktiviteter årligen, är flygplatsen den största och mest trafikerade flygplatsen på Teneriffa.

Faciliteter

Teneriffa Flygplats Syd består av en enda tre våningar hög passagerarterminal, vars huvudplan, plan 0, inkluderar alla inchecknings- och servicediskar, avgångshallen, samt ankomst- och bagageområdet. Avgångsområdet har 34 boarding-gates, varav åtta är utrustade med ombordstignings-bryggor. Medan den översta våningen, plan 1, inkluderar kontorslokaler och transitkorridorer, så innehåller källarplanet, plan -1, extra bagagebälten.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Hyra bil på Teneriffa Flygplats Syd

Jämför priser på billig hyrbil på Teneriffa Flygplats Syd med CarTrawler och Hyrbilinfo.se. Du kan se tillgängliga hyrbilar och priser från alla biluthyrningsfirmor som finns på Teneriffa Flygplats Syd i databasen. Du kan bland annat se billigaste hyrbil från Avis rent a Car, Hertz biluthyrning, SIXT biluthyrning och AutoEurope. CarTrawler är bland de största sökmotorerna som hyr ut bilar på Teneriffa, och priserna inkluderar alltid fri körsträcka, om inte annat anges i sökmotorn. Obligatoriska försäkringar och dygnsservice är inkluderat när du hyr en bil från CarTrawler på Teneriffa.

Det finns massor av fördelar med att ha en tillgång till hyrbil när du är på semester på Teneriffa, som på vissa platser inte går att nå med kollektivtrafik på grund av dess unika natur och dess låga befolkningsantal. Med ”rent a car” sökfunktionen här på Hyrbilinfo.se kan du boka din hyrbil på Teneriffa Flygplats Syd online och ha din valda hyrbil stående klar när du ankommer till flygplatsen.

Du kan använda filtret i sökmotorn för att hitta just den hyrbil på Teneriffa Flygplats Syd som bäst uppfyller dina behov och önskemål. Till exempel kan du ställa in filtret för att hitta bilar från specifika biluthyrningsfirmor, bilar med extrautrustning samt specialerbjudanden med eller utan fri körsträcka inkluderad i priset.

OBS! Två flygplatser på Teneriffa

Observera att det finns två flygplatser på Teneriffa, nämligen Teneriffas Flygplats Syd och Teneriffas Flygplats Nord. Därför är det viktigt att du bokar din hyrbil på rätt flygplats och att du även kontrollerar vilken flygplats ditt flygbolag flyger till. Du kan flyga från Stockholm, Göteborg, Malmö och Köpenhamn till Teneriffa med flygbolag som Ryanair och Norwegian. Norwegian samarbetar med CarTrawler på billig biluthyrning på Teneriffa flygplats och Ryanair samarbetar med Hertz biluthyrning. Förutom lågprisflygbolagen, finns det ett stort antal charter bolag som flyger till Teneriffa på Kanarieöarna, bl.a. Ving, TUI, Apollo och Bravo Tours. Alla charterbyråer erbjuder även biluthyrning när du bokar din resa, men det är alltid en god idé att jämföra priser och villkor innan du bokar.

Läs om att hyra bil på Teneriffa flygplats Nord här.

Platser du kan uppleva med en hyrbil från Teneriffa Flygplats Syd

Till de mest populära sevärdheterna och upplevelserna som lätt kan nås med en hyrbil från Teneriffa Flygplats Syd, hör Teneriffas berömda huvudstad Santa Cruz de Tenerife, vilken ligger cirka 61 kilometer (ca 40 minuters bilfärd) från flygplatsen.

Men med en hyr bil kan du också enkelt ta dig runt till Teneriffas andra stora sevärdheter på dagsutflykter, här ibland öns legendariska naturattraktioner som Pico del Teide i Teide nationalpark, Roque Cinchado, Pico Viejo, Cueva del Viento, Drago de Icod de Los Vinos, Mount Guajon, Mirador Cruz del Carmen och Reserva Natural especial del Chinyero – och många fler.

Guide med information om biluthyrning i Spanien

Om du behöver hyra bil i en annan stad eller flygplats i Spanien, kan du få information i vår guide om att hyra bil i Spanien. Här hittar du fakta om de största städerna, resmålen och flygplatserna på fastlandet i Spanien och på kända semesteröar som Gran Canaria och Mallorca.

Andra användbara länkar

Besök Teneriffas officiella turist-hemsida här.

Hitta den billigaste hyrbilen Hyra bil på Teneriffa flygplats Syd Find Billeje her --> Sammenlign priser her