Bilhyra på Nice flygplats

Book en billig lejebil i Nice Lufthavn med Billeje.info

Utsikt över Nice. Källa: Jean-Pierre Dalbéra

Boka er hyrbil på Nice flygplats och upplev mer av staden med tillgång till en hyrbil. Det finns massor av spännande och intressanta sevärdheter att uppleva i den sydfranska staden Nice, och med en hyrbil är ni inte beroende av offentliga transporter eller guidade turer.

Praktisk information

Flygplatsen i Nice heter officiellt Aéroport Nice Côte d’Azur med flygplatskoden NCE, och har adressen Rue Costes et Bellonte, som ligger precis vid floden Vars utlopp i Medelhavet, några få kilometer sydväst om själva centrum. Flygplatsen har 2 terminaler, som har en total kapacitet på 13 miljoner passagerare om året, vilket gör Nice flygplats till Frankrikes 3; e mest hektiska flygplats.

Hyra bil på Nice flygplats

Alle de stora biluthyrningsföretagen har kontor på Nice flygplats, och om du har bokat din hyrbil hemifrån på Hyrbilinfo.se går det snabbt och lätt att hämta ut din hyrbil. I Terminal 1 hittar du bl.a. Europcar, Enterprise Rent-A-Car, Hertz och Avis sida vid sida, medan Terminal 2 erbjuder till exempel bolag som Firefly. När du bokar din hyrbil får du utförlig information om var du ska avhämta din hyrbil.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Upplev sydöstra Frankrike med en hyrbil från Nice flygplats

Det finns massor av fördelar med att ha tillgång till en bil när man är turist i Nice och gärna vill uppleva Rivieran, med ”rent a car” sökfunktionen här på Hyrbilinfo.se kan ni boka er hyrbil på Nice flygplats online och ha valda bil redo och väntande på er när ni ankommer till flygplatsen i södra Frankrike. Om du vill besöka Italien under din semester kan du i de flesta fall göra det med din hyrbil utan minsta problem, men kom ihåg att noga läsa hyresvillkoren innan du bokar.

Du kan med fördel använda dig av filterfunktionen i sökmotorn för att hitta precis den hyrbil på Nice flygplats som bäst uppfyller dina behov och önskemål. Du kan till exempel ställa in filtret på att hitta bilar från speciella biluthyrningsföretag, bilar med extrautrustning och specialerbjudanden med eller utan fri körsträcka inkluderad i priset.

Genom att hyra en bil på Nice Airport tar ni er lätt runt till stadens många attraktioner och sevärdheter. Ni kan bland annat uppleva Matisses hemstad och se hans konst på Matisse Museet, precis som det är upplagt för att ta vägen förbi både Monaco och Cannes. Från Nice flygplats till centrum är det ca. 8 km och det går bussar med jämna mellanrum, på samma sätt som det är möjligt att ta tåget vidare från Saint-Augustin-stationen, som ligger på ca. 10 minuters gångavstånd från Terminal 1.

Boka din hyrbil på Nice flygplats online

På Nice flygplats finns det massor av möjligheter till att få tiden att gå. Det finns både shoppingmöjligheter och matställen som ni kan besöka medan ni väntar på ert flyg hem. Bokar ni en hyrbil på Nice flygplats hemifrån på Hyrbilinfo.se går det snabbt och lätt att få din hyrbil utlämnad för att kort därefter bege dig ut på de lokala vägarna. Ligger din slutdestination långt bort kan du med fördel använda dig av Autoroute A8 – ”La Provencale”, som startar nästan vid dörren på flygplatsen. Vägen förbinder Italien och Ventimiglia med A7 norr om Marseille.

Populära destinationer inom 100 km

Den franska Rivieran är känd för att locka till sig jet-setare från hela världen till det milda klimatet och de dyra adresserna, framför allt i områden som Monaco och St. Tropez. Vill man in i stan eller upp på de små, slingriga landsvägarna bland bergen är det bra att ha en måttstock med sig när man tittar på storlek på hyrbilen. Men samtidigt ska den ha gott om hästkrafter för att klara de många, små accelerationerna och branta stigningarna. Mindre bilar som VW Golf eller Mini Cooper kommer verkligen till sin rätt här.

Bland de mest populära destinationerna inom 100 km, som kan nås från Nice flygplats, är:

  • Nice (naturligtvis)
  • Cannes
  • Antibes
  • Monaco / Monte Carlo
  • Saint-Tropez
  • San Remo (Italien)

Från Nice kan man dessutom ta färjan till bland annat Bastia och Ajaccio på det vackra Korsika.

Praktiska länkar till Nice

Officiell turistsida

Hitta den billigaste hyrbilen Nice flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her