Nice

En hyrbil ger enkel tillgång till de fantastiska stränderna runt Nice, här Promenade des Anglais. Foto: W. M. Connolley

Hyrbilinfo.se jämför priser på biluthyrning i Nice. I sökmotorn finns priser på hyrbilar från alla uthyrningsföretag i Nice och på Nice flygplats. Alla priser är inklusive obligatoriska försäkringar och med fri körsträcka. Sök billig hyrbil i Nice och få det bästa priset online.

Runt Nice i hyrbil

Om du vill bege dig ut och se det fantastiska landskapet runt Nice, är en hyrbil närmast en nödvändighet. Med en hyrbil från Hyrbilinfo.se kan du enkelt nå Cannes, St Paul de Vence, Monte Carlo och Monaco. Alla dessa fascinerande platser ligger inom bekvämt köravstånd från Nice. Med en hyrbil i Nice har du också möjlighet att göra ett besök i Avignon. Lite längre bort och upp mot Alperna ligger den charmiga Medeltidsstaden Sospel.

Det finns även alternativet att besöka kusten längs den franska Rivieran, och med en billig hyrbil från hyrbilinfo.se kan du även få se Corniche och besök St Tropez. Det är bäst att boka en hyrbil i Nice redan hemifrån och om du använder dig av Hyrbilinfo.se så kommer du få de bästa priserna oavsett om du behöver en bil ett par dagar eller under hela din semester i Nice och det omkringliggande området.

Nice är den största destinationen när det gäller biluthyrning i södra Frankrike. Nice är den största staden på den franska Rivieran, och den stora majoriteten av de som hyr bil i Nice bokar sin bil med avhämtning på Nice flygplats. Med sitt vackra läge vid Baie des Anges, är Nice en bra utgångspunkt för utflykter längs kusten eller inåt land. Nice har lockat turister i århundraden, och kanske startade romarna turismen redan för 2000 år sedan genom att bygga de romerska baden, vika fortfarande kan ses i Cimiez distriktet. Nice är idag både stads- och strandturism, men är centrum för ett brett utbud av alternativ i den gamla stadsdelen, längs havet eller i den vackra omgivande naturen. Med sina många blommor och palmer, utgör det mondäna Nice med Promenade des Anglais längs Medelhavet. Här ligger magnifika byggnader och eleganta hotell där du kan få ett spännande möte staden och Frankrikes hetaste region.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Nice-historisk översikt

Med en hyrbil kan du upptäcka de många attraktionerna i Nice-området. Grundandet av det historiska Nice ägde rum på Colline du Château. Från denna tid finns det få arkeologiska fynd. På 500-talet f.Kr. var det grekiska inflytandet stort längs kusten från Marseille till Nice. I området som idag utgör det moderna Nice låg den grekiska regionen Nikaia (som betyder seger), och det tros ha funnits ett grekiskt Akropolis på Colline du Château. 154 f.Kr hjälpte romarna grekerna att försvara Nikaia och den närbelägna Antipolis (Antibes), och detta var början på den växande romerska dominansen av området. År 14 f.Kr. grundade romarna cemenelum i dagens Cimiezområde i Nice.

Cemenelum var från början det regionala centrumet av Alpes maritima, som senare övertogs av Nice i den franska delen av Alpes-Maritimes. Cemenelum var aldrig en viktig stad i romarriket. Inga stadsmurar, fästningar eller större tempel byggdes, men idag i Cimiez kan du se en romersk teater och romerska bad. Cemelenum var också den plats där Moureille Aquavia började. Det var romarnas absoluta centrum i området. Det romerska inflytandet över Nice föll i och med romarrikets fall. Barbarerna attackerade romarriket allt oftare och på 300-talet attackerades och delvis förstördes området. Under de följande många århundradena attackerades Cemenelum av tyska och arabiska arméer, och med tiden flyttade befolkningen från det exponerade Cemenelum ner till havet, till Nikaia, som därmed vann inflytande och blev områdets viktigaste stad.

År 974, drevs de sista arabiska arméerna ut ur området av hertig Vilhelm av Provence, och regionen förenades. År 1032 anslöt sig Provence och därmed Nice till det heliga romerska riket. Det var en blomstringstid för stadens ekonomi och handel. Anledningen var fiske, jordbruk och handel på grund av det bra läget vid Medelhavet, och Nice växte. År 1100, rådde det återigen spänningar i området, som gjorde att provinsen delades upp i två delar. Toulouse fick de nordliga områdena, medan Nice som fick de sydliga delarna kom att höras under katalanskt styre. Katalanerna ökade sitt inflytande söder om Alperna, och statusen för Nice som en central stad i området ledde återigen till ökat välstånd.

År 1388, startade det spanska tronföljdskriget och för Nice del innebar det annektering till det nya Savojen med italiensk dominans, där Nice blev en av de viktigaste städerna. Det Medeltida Nice växte runt Colline du Château, och Nices befästningar försvarade staden under de följande århundradena mot bland andra franska och turkiska trupper innan Ludvig XIV: s Frankrike invaderade Nice två gånger omkring år 1700 och förstörde stadens Militära installationer. Nice var dock snabbt tillbaka i Savojen, varpå Nice 1793 åter invaderades av trupper från den nya franska republiken, och under de följande 21 åren, var Nice den viktigaste staden i en fransk provins. Efter Napoleons fall, lydde Nice och Savoy under kungen av Sardinien. I början av 1800-talet tog så turismen fart i området och det kom många engelska besökare, vilket man idag bland annat kan se i namnet Promenade des Anglais på den vackra strandpromenaden i Nices.

Nice överfördes officiellt till Frankrike år 1860 efter en överenskommelse mellan Frankrike och Huset Savoyen om att driva ut österrikarna från norra Italien. Som en del av Frankrike blomstrade Nice turism ytterligare. År 1887 fick området namnet Côte D’ Azur av poeten Stéphen Liégeard. Nice berömda karneval etablerades 1873 i en form som påminner om dagens firande. Belle Epoque varade från 1880 till 1914, då bland annat Drottning Viktoria besökte Nice flera gånger. Hon bodde på det som idag är Hotel Victoria. Under 1900-talet utvecklades staden kontinuerligt, och dagens Nice erbjuder sina turister väl utvecklade faciliteter i staden samt i områdena längs kusten och i området mot de närliggande Alperna. Nice är en stor och pulserande stad, och även om det inte alltid är lätt att hitta en parkeringsplats, kan det vara en fördel med en hyrbil från Hyrbilinfo.se, om du vill se lite av stadens omgivningar eftersom taxi är ganska dyrt.

Nice mini-parlör

Ska du resa till Nice och hyra en bil är det en god idé att ta med en parlör eftersom många människor i Nice inte talar annat än franska.
Hej/goddag – Bonjour
God kväll -Bonsoir
God natt -Bonne Nuit
Adjö – Adieu
Ja/nej – Qui/non
Tack – Merci
Var ligger…? – Ou Est…?
Höger/vänster – Droit/gauche
Rakt fram – Tout droit
Flygplats – Aéroport
Station – Gare
Biljett – Ticket
Flyg/tåg/buss – Avion/tain/bus
Hur mycket kostar det? – Ca coute combine?
Kan jag få se menyn? – Puis-je voir le menu, s’il vous plait?
Kan jag få betala? – L’ addition, s’il vous plait
Räkning – Addition
Tar ni kreditkort? – Acceptez-vous les cartes de credit?
Vi har en reservation – j’ai une réservation
Har ni ett rum? – Avez-vous une chambre de libre?
0/1/2 – Z éro/une/deux
3/4/5 – Trois/quatre/cinq
6/7/8 – Six/sept/huit
9/10/100 – Neuf/dix/cent
Mineralvatten – Eau minerale
Rödvin/vitt vin/öl – Vin rouge/vin blanc/bière
Kaffe/te/socker – Café/thé/sucre
Mjölk/juice – lait/jus

Shopping i Nice

Med hyrbil når du lätt de många butikerna runt omkring Nice, och om du vill shoppa i centrum av Nice kan du med fördel parkera din hyrbil och gå runt. Nices centrala affärsområde sträcker sig från Place Masséna till huvudgatan Avenue Jean-Medécin. Här ligger de stora, eleganta specialbutikerna och internationella butikskedjor. Omedelbart öster om Place Messéna ligger stadens vackra blomstermarknad, som är värt ett besök. Inköp av konsthantverk och minder specialbutiker ligger med en rent sydeuropeisk atmosfär i gamla stan i Nices, Vieux Nice. Det finns större köpcentra och varuhus vid tillfartsvägarna omedelbart utanför stadens centrum, dessa kan du lätt nå med din hyrbil och här finns även gratis parkering. Om det står parfym på din inköpslista kan du bege dig till den traditionsrika parfymmarknaden i staden Grasse.

Gastronomi i Nice

Om du är i Nice måste du uppleva det franska köket, och ofta är det en god idé att ta en taxi istället för sin hyrbil, eftersom det gäller strikta regler för alkohol och bilkörning precis som i Sverige. Nice domineras gastronomiskt av medelhavsrätter och provensalsk matlagningskonst, men även de traditionella franska specialiteterna som tryffel, Bayonneskinka och gåsleverpastej kan fås här. Stadens läge vid havet gör det naturligt att det serveras många läckra fisk- och skaldjursrätter. Kom dock ihåg att även smaka på de ljuvliga ostarna, baguetterna och de många välsmakande vinerna från hela Frankrike.

Billigaste hyrbilen i Nice med hjälp av Hyrbilinfo.se

Du kan boka en billig hyrbil på flera ställen i Nice online. De allra flesta väljer att hämta ut sin hyrbil på Nice flygplats, som idag är den näst största flygplatsen i Frankrike. Flygplatsen i Nice heter officiellt Nice Cote d’Azur Airport och ligger knappa 10 kilometer från centrum. Kom ihåg att om du bokar en billig hyrbil så kan du utan extra avgift lämna tillbaka den i en annan stad eller på en annan flygplats. Biluthyrning i Nice behöver inte vara dyrt, så gör en sökning i sökmotorn, det är lätt och du kan söka så många gånger du vill. Du kan läsa mer om biluthyrningen i Nice i vår FAQ, där hittar du även information om försäkringar och andra frågor rörande biluthyrning.

Aktuella erbjudanden och kampanjer

För erbjudanden och kampanjer kan särskilda villkor gälla för din hyrbil i Nice, till exempel kan körsträckan vara begränsad. Kom därför alltid ihåg att noga läsa igenom hyresvillkoren innan du bokar din hyrbil.

Om du hyr en bil via CarTrawler så hittar du hyresvillkoren för den aktuella bilen i det andra steget av din bokning.

Ett bra tips är att använda filterfunktionen i sökmotorn för att hitta just den hyrbilen i Nice som bäst uppfyller dina behov och önskemål. Du kan till exempel ställa in filtret så att det endast visar bilar från vissa biluthyrningsföretag, fordon med extrautrustning och special erbjudanden med eller utan fri körsträcka inkluderad i priset.

Koppla av vid vattnet i Nice. Källa: Marco

Hyrbilar i Nice

Om semestern ska tillbringas i den franska staden Nice, är det en god idé att hitta och boka en hyrbil så att du kan uppleva så många av områdets sevärdheter som möjligt. Nice har många olika och spännande attraktioner utan att vara överfullt av turister.

Boka billig hyrbil i Nice

Det är lätt att boka hyrbil från ”rent a car” företag i Nice. När ni har ankommit till Nice, är det nästan ett måste för er att uppleva atmosfären i Vieille Ville, franska för gamla stan, vilken har gott om intressanta byggnader, kyrkor och små butiker. Här har du även möjlighet att köpa vin som producerats i området.

Området i och runt Nice är mycket intressant. En annan nämnvärd attraktion är naturligtvis Matisse Museet, som också ligger i Nice, eftersom konstnären var tätt förknippad med staden.

 

Hitta den billigaste hyrbilen Nice Find Billeje her --> Sammenlign priser her