Hyra bil i USA

Biludlejning i USA

Jämför priser på biluthyrning i USA i sökmotorn från CarTrawler biluthyrning, som du hittar här till vänster, där kan du söka hyrbilspriser och tillgängliga hyrbilar i alla städer och flygplatser i USA från mer än 500 biluthyrningsfirmor.

Hitta lägsta pris på hyrbil i USA

Hyra bil i USA

Upptäck USA:s nationalparker med hyrbil, här Joshua Tree National Park. Källa: Rob Unreall

Fyll i din information i biluthyrning-sökmotorn till vänster. Välj först vilken stad eller flygplats i USA där du vill hämta ut och lämna tillbaka din hyrbil. Kom ihåg att på CarTrawler biluthyrning i USA tillkommer inga extra avgifter för att hämta/lämna tillbaka din hyrbil i två olika städer eller flygplatser. Skriv sedan in i vilken period du vill hyra din bil, samt åldern på föraren av bilen. Du kan välja en viss typ av bil eller helt enkelt välja att se alla tillgängliga biltyper. Tryck sedan på ”HITTA LÄGSTA PRIS” och CarTrawler biluthyrning kommer att ge dig en snabb överblick över alla tillgängliga hyrbilar och hyrbilspriser i USA. Om du hittar en hyrbil som uppfyller dina behov, kan du läsa de specifika hyresvillkoren i sökmotorn. Om du bokar en hyrbil i USA och sedan ångrar dig, så kan du gratis avboka din hyrbil och få det inbetalade beloppet återbetalat, under förutsättning att du avbokar din hyrbil senast 48 timmar före avhämtningstidpunkten. Vi vill påpeka att det vid biluthyrning i USA kan förekomma andra avbokningsregler för specialerbjudanden från biluthyrningsfirmorna, men detta kommer alltid tydligt att framgå i sökmotorn. CarTrawler biluthyrning söker priser på biluthyrning i USA i realtid – det innebär att du alltid kommer få de aktuella priserna inkl. specialerbjudanden från de olika biluthyrningsfirmorna i USA.

Mer information om att hyra bil i USA

Vi önskar dig stort nöje med att hitta din hyrbil i USA här på Hyrbilinfo.se. Om du inte hittar exakt vad du letar efter här på CarTrawler biluthyrning i USA, kan du jämföra priser på biluthyrning i andra sökmotorer eller hitta mer information om hyrbil-försäkringar i USA, CarTrawler biluthyrning i USA och mycket annat – du hittar dessa länkar i menyn till vänster.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Åk på bilsemester i USA med hyrbil

Res runt i USA på bilsemester. Genom att hyra bil i USA, kan du köra runt i Förenta staterna och uppleva detta otroliga land i ditt eget tempo. I nedanstående avsnitt har vi skrivit lite fakta och information om biluthyrning i USA, men även fakta om USA och tips för upplevelser på en bilsemester.

USA – siffror och fakta

Enligt den senaste uppskattningen bor det 314 miljoner människor i USA, som är över 22 gånger större än Sverige. Engelska är det officiella språket, men mer än 10 procent av invånarna talar spanska, eftersom latinos idag utgör den största emigrantgruppen i USA. Landets befolkning består i det hela taget av ett stort antal olika etniska och kulturella grupper, vilket återspeglar det faktum att USA i hög grad är en nation bestående av invandrare. Av USAs nuvarande befolkning är ca var 10; e född utanför landets gränser, medan resten härstammar från tidigare invandrare, slavar plus en liten andel som tillhör den inhemska ursprungsbefolkningen.

USA består av 50 stater och ett federalt område. 48 av delstaterna och District of Columbia (som utgörs av huvudstaden Washington DC) är ett sammanhängande landområde i Nordamerika. Därtill kommer Alaska och ögruppen Hawaii, som också tillhör USA.

Det kontinentala USA sträcker sig över 4 tidszoner med en tidsskillnad från öst- till västkusten på 3 timmar. Detta innebär att man på USA:s östkust är sex timmar efter svensk tid, medan du måste ställa tillbaka klockan nio timmar om du reser till Kalifornien på USA:s västkust.

De tre mest befolkade städerna i USA är; New York: (8,2 miljoner invånare), Los Angeles: (3, 8 miljoner) och Chicago: (2,7 miljoner). Befolkningen i USA är mycket ojämnt fördelad och befolkningstätheten på knappa 31 invånare/km2 är därför inte helt olik den svenska på 24 invånare eftersom USA omfattar mycket glest befolkade områden i till exempel, Alaska, öknar och bergsområden. De största befolknings grupperna i USA bor i USA längs den östra eller den västra kusten av landet som Kalifornien, Washington, Florida och New York.

Klimat och årstider i USA

Även om det mesta av USA har tempererat fastlandsklimat med varma somrar och kalla vintrar, medför landets enorma storlek dock att du i USA kan uppleva stora klimatvariationer året runt, från det arktiska klimatet i Alaska till den tropiska värmen i Florida. I ett av svenskarnas favoritresmål, Kalifornien, har du ett skönt medelhavsklimat med torra somrar och bara något svalare vintrar.

USA:s storlek medför även att det klimatmässigt inte finns någon direkt dålig tidpunkt att besöka landet som turist. Du kan året runt hitta destinationer i USA som har perfekta klimatförhållanden. Högsäsongen för turister i USA ligger traditionellt från slutet av maj till början av september, men det beror till lika stor del på tidpunkten för skolornas sommarlov som på vädret. Under denna period får man vara beredd på trängsel i de populära nationalparkerna, medan storstäderna är mindre påverkas av säsongsvariationer när det gäller antal turister.

Om du har möjlighet att resa antingen under våren (mars-maj) eller på hösten (september-november), så är det enligt de flesta rekommendationer den bästa tiden att besöka de flesta av USA:s destinationer.

Stora naturupplevelser i USA

En resa till USA är en möjlighet att få uppleva en del av världens mest magnifika natur. Med världens tredje största landyta spänner USA:s geografi över enorma kontraster i landskap och natur. I USA, kan du till exempel uppleva subtropiska våtmarker i Florida och Miami, den heta Mojaveöknen i Kalifornien och Rocky Mountains snötäckta toppar.

Ett besök i en av de 58 nationalparkerna i USA är nästan en garanti för en stor naturupplevelse, och en möjlighet att se en del av den vackraste natur som USA kan erbjuda. En tur i hyrbil från San Francisco till den närbelägna och mycket berömda Yosemite National Park är i det närmaste ett måste om du reser till Kalifornien. Här väntar ett spännande och varierat djurliv (inklusive björnar), och ett väl utvecklat nätverk av vandringsleder som tar dig förbi storslagna vyer som USA:s högsta vattenfall. Många nöjer sig inte enbart med att besöka en nationalpark i USA, utan väljer istället att utnyttja de goda möjligheterna med en billig hyrbil till att göra en rundtur till flera av de fantastiska parkerna, som ligger på lämpligt köravstånd från varandra.

Du kan läsa mer om nationalparkerna i USA på National Park Service’s hemsida, där du även hittar en översiktskarta.

Kända bilturer

När du kör i USA, lever du även den amerikanska drömmen om frihet och fart. Och du kommer inte precis att lida brist på asfalt i landet, som enligt uppgift har nästan 6,5 miljoner kilometer väg. Bland de mest kända är naturligtvis ”Route 66” från Chicago till Los Angeles, och ”Highway 1” från San Francisco till Los Angeles längs Stillahavskusten. Du kan också prova den amerikanska Highway 50, även känd som ”The Loneliest Road i Amerika” på sträckan genom Nevada. Andra favoriter inkluderar ”Columbia River Highway” i nordvästra USA – den så kallade ”Pacific Northwest” och sedan ”Great River Road”, som följer Mississippifloden och tar dig till städer som Memphis, St Louis och New Orleans. En resa för vuxna och musikälskare.

Kända biluthyrningsföretag i USA

Bland de amerikanska uthyrningsföretagen hittar du naturligtvis de välkända Avis och Hertz, men biluthyrning i USA är starkt dominerad av det så kallade Enterprise Holdings, som är moderbolag till biluthyrningsföretagen Alamo Rent A Car, National Car Rental och så naturligtvis Enterprise Rent-A-Car. Koncernen har mer än 1,3 miljoner hyrbilar av de totalt ca 2,3 miljoner hyrbilar som finns på den amerikanska marknaden. Hertz äger även varumärkena Dollar och Thrifty, medan Avis äger Budget. På Hyrbilinfo.se hittar vi de bästa priserna hos alla biluthyrningsföretag från mer än 6 000 uthyrningskontor i hela USA.

Vad kostar det att hyra bil i USA?

Hyrbilsmarknaden i USA är präglad av extrem konkurrens, och i ett land där befolkningen mycket ofta flyger från plats till plats, finns det en stor marknad för hyrbilar. Du kommer därför uppleva det som relativt billigt att hyra bil i USA, även om du hyr under längre perioder. Och eftersom amerikanerna är allmänt vana vid större och lyxigare bilar än vi svenskar, kommer du ofta få en hel del bil för pengarna. Du kan med fördel boka din hyrbil hemifrån, så slipper du stå och förhandla vid hyr disken när du anländer. Här på Hyrbilinfo.se garanterar vi att vi hittar de bästa priserna åt dig hos alla biluthyrningsföretag – även de små, lokala uthyrarna.

Flygbiljetter till USA:s största flygplatser

USA är världens största flygmarknad, och som svensk kan man hitta billiga flygbiljetter till USA eftersom många flygbolag de senaste åren har börjat flyga direkt till USA. Både SAS och Norwegian flyger direkt till USA från Sverige och Danmark, dessutom har amerikanska Delta Airlines en New York-rutt på sommaren från både Stockholm och Köpenhamn. Dessutom finns det en lång rad flygbolag som flyger till USA med ett enda stopp från såväl Stockholm, Göteborg och Köpenhamn, t.ex. Lufthansa, KLM och Icelandair. Här är de största flygplatserna i USA:

 1. Atlanta-Hartsfield Jackson
 2. Los Angeles – LAX
 3. Chicago – O’Hare
 4. Dallas/Fort Worth
 5. New York – JFK
 6. Denver International
 7. San Francisco – SFO
 8. Las Vegas – McCarran
 9. Miami International
 10. Orlando International

Regioner i USA

Kalifornien, Florida, Texas. Vi kan namnen på många av USA:s 50 stater, men varifrån kommer namnen? Det ger vi svar på här. Parentesen efter namnet är det år som delstaten blev ansluten till Amerikas förenta stater. USA fick sin nuvarande storlek 1959 i och med Alaskas och Hawaiis anslutning.

 • Alabama (1819) – Indianska för en stamby.
 • Alaska (1959) – den ryska versionen av eskimåordet alakshak som kan betyda ”stort land”. (USA köpte 1867 Alaska av Ryssland).
 • Arizona (1912) – Spansk version av Aztec indianernas ord arisuma, ”silverbärare”.
 • Arkansas (1836) – Indianord för ”sydlig vind”.
 • Kalifornien (1850) – från de spanska erövrarna efter en fiktiv paradisö i en roman från 1510.
 • Colorado (1876) – från det spanska ordet för ”röd”.
 • Connecticut (1788) – från flera indianska ord, bland annat mohikanernas ”platsen med den långa floden”.
 • Delaware (1787) – uppkallad efter en tidig guvernör i Virginia, Lord de la Warr.
 • Florida (1845) – från det spanska ordet för ”blommande”.
 • Georgia (1788) – efter kung Georg II av England
 • Hawaii (1959) – antagligen det infödda uttrycker för ”hemland” Hawaiki. (USA annekterade ögruppen 1898)
 • Idaho (1890) – antingen uppdiktat ord för ”bergens ädelstenar” eller apacheordet för en annan indianstam, comancherna.
 • Illinois (1818) – från franska ”Illinis land” eller indianska för ”män” eller ”krigare”
 • Indiana (1816) – ”indianernas land”.
 • Iowa (1848) – Det indianska ordet som kan betyda ”här vilar jag” eller ”vackert land”.
 • Kansas (1861) – Ord från siouxindianerna för ”sydvindsfolket”.
 • Kentucky (1792) – Det indianska ordet kan bl.a. översättas till ”mörk och blodig jord”, ”landet med ängarna” eller ”morgondagens land”
 • Louisiana (1812) – uppkallat efter franske Louis XIV, ”Solkungen”.
 • Maine (1820) – Namn på en gammal fransk provins eller syftande på fastlandet utanför kusten av Maine.
 • Maryland (1788) – uppkallat efter drottning Henrietta Maria, gift med kung Charles I av England.
 • Massachusetts (1788) – från indianskans ”stort backigt område”.
 • Michigan (1837) – Indianordet mici gama – ”stort vatten”.
 • Minnesota (1858) – från siouxindianernas ord ”molnigt vatten”.
 • Mississippi (1817) – menas stamma från mici zibi, indianord för ”samlingsplats för alla vatten”.
 • Missouri (1821) – indianskt ord för ”floden med de stora kanoterna”.
 • Montana (1889) – från det latinska eller spanska ordet för ”bergigt”.
 • Nebraska (1867) – från Omaha-indianernas ord för ”brett vatten” eller ”platt flod”.
 • Nevada (1864) – från det spanska ordet för ”snöklätt”.
 • New Hampshire (1788) – uppkallat år 1629 av kapten John Mason efter hans hemhärad i England
 • New Jersey (1787) – Efter ön i den Engelska kanalen
 • New Mexico (1912) – Spanjorerna i Mexico kallade under 1500-talet landet norr om den nuvarande gränsfloden Rio Grande (mellan USA och Mexico) för New Mexico.
 • New York (1788) – uppkallat efter hertigen av York, bror till engelske Kung Charles II.
 • North Carolina (1798) – Efter engelske Kung Charles I, härlett från det latinska ordet för Charles, Carolus.
 • North Dakota (1889) – Siouxindianernas ord fö ”vän” eller ”bundsförvant”.
 • Ohio (1803) – indianerord för ”fin/god flod”.
 • Oklahoma (1907) – Choctaw indianernas ord för ”röd man”.
 • Oregon (1859) – möjligen härlett från det franska ordet på en karta över området.
 • Pennsylvania (1787) – ledaren av en religiös rörelse, William Penn, föreslog 1681 Kung Charles I av England, att området skulle heta Sylvania (skogsområde). Kungen la till ”Penn”, som en hyllning till Penns far som var amiral och som kungen var skyldig pengar.
 • Rhode Island (1790) – namnets ursprung är okänt. Möjligtvis efter den grekiska ön Rhodos. En annan teori är, att namnet beror på mängden av röd lera i området.
 • South Carolina (1788) – se North Carolina.
 • South Dakota (1889) – Se North Dakota.
 • Tennessee (1796) – från cherokee indianernas ord ”tanasi”, en av deras bebyggelser.
 • Texas (1845) – variant på indianstammars ord för ”vän” eller ”allierad”.
 • Utah (1896) – Navajo indianernas ord för ”högre upp”.
 • Vermont (1791) – från franskans: grön (vert) och berg (mont).
 • Virginia (1788) – uppkallat 1584 efter engelska drottningen Elizabeth, ”The Virgin Queen”, som förblev ogift och inte efterlämnade några arvingar.
 • Washington (1889) – uppkallat efter George Washington, USA:s förste president (1789-97).
 • West Virginia (1863) – den västra delen av Virginia vägrade 1863, i motsats till resten av Virginia att befria sig från USA under inbördeskriget (1861-65).
 • Wisconsin (1848) – indianskt ord för ”gräsrikt ställe”.
 • Wyoming (1890) – från indianska för ”stort prärieområde”.

Boka hyrbil i USA

Det är uppenbart att det väntar dig massor av upplevelser i USA. Om du vill ha ut mesta möjliga av din vistelse i USA, är det en god idé att boka din hyrbil hemifrån. Hyrbil är den perfekta formen av transport i USA, där nästan allt är anpassat efter att man har bil. Med din egen hyrbil slipper du vara beroende av offentlig transport och taxi utan kan istället köra runt i landet på egen hand och i ditt eget tempo. Att hyra bil i USA kan inte minst vara en möjlighet att få uppleva drömmen om att ”cruisa” iväg i en riktig amerikansk glidarbil med nerfälld sufflett utan att behöva bekymra sig om bensinförbrukningen.
Använd dig av sökmotorn här på sidan för att hitta hyrbilspriser i USA från alla de olika biluthyrningsföretagen.

Utöver CarTrawler samarbetar Hyrbilinfo.se bland annat även med andra sökmotorer som AutoEscape och Holiday Autos, vilka båda erbjuder biluthyrning över hela USA. Oavsett vilken eller vilka av de femtio staterna i USA du tänker besöka, så kan du genom vår sökfunktion här på sidan boka en hyrbil i den staden eller på den flygplatsen du reser till.

Hitta den billigaste hyrbilen USA Find Billeje her --> Sammenlign priser her