Biluthyrning Ohio

Du kan hitta den billigaste hyrbilen i delstaten Ohio i USA via sökmotorn högst upp. Sökmotorn jämför hyrbil priser från mer än 500 biluthyrningsfirmor och bokar din hyrbil säkert, snabbt och enkelt på nätet.

Ohio

Ohio är den sjunde mest folkrika staten i USA, men bara på 34; e största geografiskt sett. Ohio ligger i Mellanvästern och har ett mycket centralt läge, som förbinder den nordöstra delen av det stora landet med Mellanvästern, vilket bidrar till att mycket godstrafik från andra amerikanska stater passerar genom staten.

Landets tionde största vägnätverk

På grund av den stora trafikvolymen genom staten har Ohio en mycket utvecklad infrastruktur med välutvecklade motorvägar och landets 10: e största vägnät. Staten ligger inom en endags bilfärd från 50% av Nordamerikas befolkning och 70% Nordamerikas produktionsföretag.

Lång kustlinje

Tack vare sjön Lake Erie har Ohio hela 502 kilometer kust i norr, som har gett upphov till ett stort antal hamnar. Ohio södra gräns däremot definieras Ohio-floden. Ohio är omgivet av ett antal andra amerikanska delstater; Pennsylvania i öster, Michigan i nordväst, Ontario i Kanada i norr, Indiana i väster, Kentucky i söder, och West Virginia i sydost.

Huvudstaden

Delstatens huvudstad och den största staden är Columbus, som med drygt 800 000 invånare och är den femtonde största staden i USA och den fjärde mest tätbefolkade staden i USA. Staden grundades 1812 och är uppkallad efter den italienska upptäcktsresanden Christofer Columbus. Staden har flera gånger fått amerikanska utmärkelser för sin affärs- och handelsmiljö som är baserad på så skilda områden som bank, försäkring, stålproduktion, utbildning, försvarsinstitutioner, mode, logistik, teknik och medicinsk forskning.

Ursprung

Namnet Ohio tros härstamma från det indianska, närmare bestämt de iriokiska indianernas ord ”Ohi-yo” vilket betyder stor flod eller stora strömmar. Ohio har ibland även kallats ”Buckeye staten” (med hänvisning till Buckeye trädet som växer på många ställen i Ohio) och invånarna i Ohio kallas också ”Buckeyes”.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Infrastruktur

Som tidigare nämnt har Ohio en mycket välutvecklad infrastruktur, däribland USA: s tionde största vägnät.

Vägar

Större öst-väst gående vägar inkluderar Ohio Turnpike (I-80/I-90) i norr; I-76, som passerar genom Akron till Pennsylvania; I-70, som går genom Columbus och Dayton; och Appalachian Highway (Ohio 32), som går från West Virginia till Cincinnati. Av stora nord-syd gående vägar kan nämnas I-75, som i väster passerar genom Toledo, Dayton och Cincinnati; I-71, som passerar genom mitten av staten från Cleveland genom Columbus och Cincinnati till Kentucky; och I-77, som går från Cleveland genom Akron, Canton, New Philadelphia, och Marietta ner till West Virginia. Route 75, som löper mellan Cincinnati och Dayton, är en av de tyngst trafikerade delarna av Ohio: s vägnätet.

Flygplatser

Ohio har 5 internationella flygplatser, 4 kommersiella flygplatser och 2 militärflygplatser. De internationella flygplatserna inkluderar Cleveland Hopkins International Airport, som är en viktig knutpunkt för det stora amerikanska flygbolaget United Airlines (tidigare Continental Airlines); Port Columbus internationella flygplats; och Dayton International Airport, som är Ohio tredje största flygplats. Akron Fulton International Airport hanterar mestadels varor och privatflygplan.

Cincinnati/Northern Kentucky International Airport ligger i Hebron, Kentucky och nämns därför inte här bland Ohio flygplatser, även om den används av passagerare från båda staterna.

Andra större flygplatser ligger i Toledo och Akron.

Billigaste hyrbil i Ohio

I sökmotorn ovan denna artikel kan du hitta den billigaste hyrbilen i delstaten Ohio och boka din hyrbil online snabbt, enkelt och säkert. Ange den information som sökmotorn högst upp på sidan ber om så letar den fram den billigaste hyrbilen i Ohio åt dig genom att jämföra priserna från mer än 500 biluthyrningsfirmor. När du bokar din hyrbil genom Hyrbilinfo.se så finns det inga dolda avgifter i priset, som även inkluderar: obegränsad körsträcka, stöldförsäkring, ansvarsförsäkring, gratis avbokning, skatter m.m.

Om du vill ha råd och tips inför din hyra av bil, eller vill veta vad din bokning täcker och inte täcker, eller har frågor om att köra bil utomlands, då kan du läsa mer om de villkor som gäller när du hyr en bil i Ohio och på andra ställen i utlandet, samt få svar på eventuella frågor om att boka en hyrbil och mycket annat, under våra vanliga frågor (FAQ).

Andra populära uthyrningsdestinationer i USA

Här kan du läsa om andra populära destinationer i USA där du kan hyra bil, såsom Los Angeles flygplats, San Francisco flygplats, Miami flygplats och Orlando flygplats.

Här kan du se alla våra biluthyrningsdestinationer i USA.

Hitta den billigaste hyrbilen Ohio Find Billeje her --> Sammenlign priser her