Billeje i Californien

Sacramento är Kaliforniens huvudstad och kan lätt nås med hyrbil från en av de större städerna. Foto: Maveric

Kalifornien ligger på västkusten av USA och är den största delstaten i USA. Staten vetter mot Stillahavet och har en motorväg som går längs kusten från San Francisco och vidare ner till San Diego. Norra Kalifornien har flera intressanta städer och attraktioner, däribland San Francisco, Yosemite National Park och Monterey.

Du kan besöka San Francisco i Kalifornien, där du kan ta en tur i de gamla spårvagnarna, eller besöka Fisherman’s Wharf, varifrån du kan göra en båttur eller besöka det gamla fängelset, Alcatraz. Du kan också uppleva sjölejon eller äta på någon av de många utmärkta restaurangerna. Du kan även ta en helikoptertur och se staden från ovan, bland annat med utsikt över den berömda Golden Gate-bron.

Yosemite National Park med hyrbil

Yosemite National Park är en av Kaliforniens största attraktioner med sina många vandringsleder och vattenfall. Man kan stöta på en björn eller två mitt i parken, som består av massor av träd och ett rikt djurliv. I Monterey kan du gå till stranden, spela golf eller besöka Cannery Row med fantastisk utsikt över havet.

Du kan också åka på valsafari, men du måste komma ihåg extra kläder eftersom det kan bli kallt ute till havs. Du kan även köra en tur längs kusten i Kalifornien och upptäcka platser som Cambria Pines, Santa Barbara, Los Angeles och San Diego. Kalifornien erbjuder också vingårdar, bland annat i Napa Valley, där kan du lätt tillbringa en dag eller två med att provsmaka kaliforniska viner.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Hyra bil i Kalifornien året runt

Klimatet är behagligt året runt i Kalifornien även om några av städerna på den nordliga kusten kan bli lite svalare, så du bör ta med lite varma kläder för morgonen och kvällen.

Kalifornien kan lätt nås med flyg och det finns flygplatser både i San Francisco, Monterey, San Jose, Sacramento, Los Angeles och San Diego.

Läs mer om Kalifornien på statens officiella hemsida för besökare och turister. Där finns det massor av praktisk information.

Boka hyrbil i Kalifornien

Du kan hitta den billigaste hyrbilen i Kalifornien genom att ange datum och destination i vår sökmotor högst upp på sidan, sökmotorn hittar de bästa priserna från alla biluthyrningsföretag i Kalifornien.

Hitta den billigaste hyrbilen Kalifornien Find Billeje her --> Sammenlign priser her