Hyra bil Oakland

Oakland ligger i delstaten Kalifornien och är den tredje-största i San Francisco Bay området, den åttonde största staden i delstaten, och den 47;e största staden i USA med en befolkning på cirka 400 000 invånare. Det är en stor hamnstad och den livligaste hamnen i San Francisco Bay och hela norra Kalifornien. Staden fungerar också som en viktig knutpunkt och handelscentrum för hela regionen och är den viktigaste staden i den del av San Francisco Bay-regionen som kallas East Bay.

Billigaste hyrbilen i Oakland

I sökmotorn högst upp på sidan kan du hitta den billigaste hyrbil i Oakland, eftersom sökmotorn jämföra priser på hyrbilar från mer än 500 biluthyrningsföretag och du har möjlighet att boka din hyrbil i Oakland enkelt, snabbt och säkert online redan innan du anländer till staden. Priset på din hyrbil i Oakland, om du bokar den på Hyrbilinfo.se, inkluderar fri körsträcka, ansvarsförsäkring, gratis avbokning, auto-hjälp, stöldförsäkring, alla skatter – och det finns inga dolda avgifter i priset.

För att ge dig optimal förberedelse inför din bilhyra i Oakland, erbjuder vi även massor av information, råd och tips om biluthyrning här på Hyrbilinfo.se, så att du är ordentligt rustad innan det är dags att hämta ut din hyrbil i. Du kan till exempel hitta användbara tips i vår FAQ, det vill säga de vanligaste frågorna om biluthyrning, där du bland annat kan läsa om regler för bilförare, körkort, försäkringar, avgifter, avbokningar, och många andra relevanta frågor om bokning av en hyrbil i Oakland och på andra håll utomlands.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Infrastruktur i Oakland

Oakland betjänas av flera stora motorvägar, vilket gör staden till ett trafik- och infrastruktur centrum i San Francisco Bay-området: Interstate 580 (MacArthur Freeway) går sydost mot Hayward upphör i Kaliforniens Central Valley; Interstate 880 (Nimitz Freeway) går söderut till San Jose, och Eastshore Freeway (Interstate 80 /I-580) går norrut, där den skapar förbindelse till Sacramento och San Rafael.

Interstate 980 (Williams Freeway) börjar sin östgående sträckning på I-880 i Downtown Oakland, innan den övergår till att bli State Route 24 (Grove Shafter Freeway) vid I-580. State Route 13 börjar som Warren Freeway på I-580, och går sedan genom en naturskön dal i Montclair District, innan den når Berkeley.

två undervattens tunnlar, Webster- samt Posey- tunnlarna förbinder huvudön Alameda med downtown Oakland, och poppar upp till ytan igen i Chinatown. Här till kommer Park Street bron, Fruitvale bron och High Street bron som ansluter Alameda med East Oakland via Oakland Estuary.

Flygplatser

Invånarna i Oakland har tillgång till de tre stora flygplatserna i San Francisco Bay-området: Oakland International Airport, San Francisco International Airport och San Jose International Airport.

Oakland International Airport ligger inom Oakland Citys gränser ca 4 km söder om stadens centrum och har flyg till både inhemska och internationella destinationer, inklusive två nya lågpris rutter till och från Oslo och Stockholm.

Läs mer om att hyra bil på Oakland International Airport

Klimat

Oakland har ett fantastiskt klimat, enligt National Oceanic och Atmospheric administration har Oakland faktiskt det bästa klimatet bland alla amerikanska städer. Oaklands klimat är ett så kallat tempererat medelhavsklimat med varma och torra somrar samt milda och fuktiga vintrar. Vanligtvis är det varmare i Oakland än i San Francisco närmare kusten, men svalare än San Jose längre inåt landet.

Med sitt läge vid San Francisco Bay innebär det att den norra delen av staden kan uppleva havsdimma. Men staden ligger tillräckligt långt in i landet för att dimman ofta bränner av vid middagstid, så att staden har de typiska kaliforniska sol-dagarna.

Andra populära biluthyrnings destinationer i USA

Du har också möjlighet att hitta andra populära biluthyrningsdestinationer i USA på den här sidan, inklusive följande: Flygplatserna i Los Angeles, Miami och San Francisco Airport.

Hitta den billigaste hyrbilen Oakland Find Billeje her --> Sammenlign priser her