Hyrbil på Lissabon flygplats

Boka din hyrbil på Lissabon flygplats och upptäck den portugisiska huvudstaden och centrala Portugal med all den personliga frihet och flexibilitet som en hyrbil ger dig. Det väntar dig ett fantastiskt klimat, läckra viner och fiskrätter till bra priser samt stora historiska och kulturella sevärdheter i den portugisiska huvudstaden Lissabon, som på några få år har blivit en favorit destinationer bland oss skandinaver.

Och med billig hyrbil, som du kan boka i god tid här på Hyrbilinfo.se redan innan du reser hemifrån, är du inte beroende av kollektivtrafik eller guidade turer, utan kan uppleva Lissabon, Lissabonkusten och centrala Portugal i din egen takt, häribland de underbara stränderna längs den berömda Lissabonkusten.

Lissabon flygplats

Terminal 1 på Lissabons flygplats. Foto-kredit: hom26. Uppladdad under licens CC BY-SA 2,0

Praktisk information om Lissabons flygplats

Lissabons flygplats har det officiella portugisiska namnet O Aeroporto Humberto Delgado, men kallas ibland bara för Aeroporto de Lisboa eller Aeroporto da Portela. Flygplatsen har flygplatskoden LIS och är belägen på Alameda das Comunidades Portuguesas, 1700-111 Lisboa, cirka 7 kilometer från centrum av den portugisiska huvudstaden.

Med nästan 30 miljoner passagerare och 217 000 flygaktiviteter per år, är flygplatsen den största och mest trafikerade flygplatsen i Portugal, och därmed både större än Porto flygplats i norra Portugal och Faro flygplats i södra Portugal (Algarvekusten).

Faciliteter

Flygplatsen har två terminaler: Terminal 1 är huvudbyggnaden och rymmer flera butiker och servicefaciliteter. Den består av två incheckningshallar, varav den äldre har omvandlats till incheckningsområde (självbetjäning) för TAP Air Portugal och den nyare består av 68 incheckningsdiskar (37-89 och 90-106).

Terminal 2 är mycket mindre och nyare än Terminal 1 och används uteslutande av lågprisbolagen. Den ligger vid flygplatsens södra gräns och består av 21 incheckningsdiskar (201-222), som tilldelas de olika lågprisbolagen samt 15 avgångsgater (201-215), som huvudsakligen boardar via bryggor, men även via bussar. Det finns få faciliteter i terminalen, men bland dessa finns ett par butiker och service-diskar.

Från flygplatsen i hyrbil

Biluthyrningsparkeringarna på Lissabons flygplats leder direkt till en av de livligaste rondellerna i Lissabon, som förbinder dig med stadens andra cirkulära ringväg.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Hyra bil på Lissabon flygplats

Flera av de vanligaste och största biluthyrningsfirmorna har kontor på Lissabons flygplats, såsom Sixt, Hertz, Europcar, Budget, Payless, Guerin, Goldcar och Avis, och om du har bokat din hyrbil hemifrån på Hyrbilinfo.se går det snabbt och lätt att hämta ut din hyrbil.

Det finns massor av fördelar med att ha tillgång till en hyrbil när du är på semester i Lissabon, Lissabonkusten och centrala Portugal. Med ”rent a car” sökfunktionen här på Hyrbilinfo.se kan du boka din hyrbil på Lissabon flygplats online och har den hyrbil du valt stående redo när du ankommer till flygplatsen i den portugisiska huvudstaden.

Du kan med fördel använda filtret i sökmotorn för att hitta just den hyrbil på Lissabons flygplats som bäst uppfyller dina behov och önskemål. Till exempel kan du ställa in filtret för att hitta bilar från specifika biluthyrningsfirmor, bilar med extrautrustning samt specialerbjudanden med eller utan fri körsträcka inkluderad i priset.

Platser som du kan uppleva genom att hyra bil på Lissabon flygplats

Bland de mest populära sevärdheterna och upplevelserna som lätt kan nås med en hyrbil från Lissabons flygplats, är naturligtvis först och främst Portugals berömda huvudstad, vars centrum ligger bara cirka 7 kilometer från flygplatsen. Här kan du uppleva några av Portugals främsta historiska och kulturella sevärdheter, såsom Belém-tornet och Jerónimos kloster i den berömda stadsdelen Belém, floden Tejo, borgen São Jorge, kvarteret Alfama, torget Rossio, Vasco da Gama-bron, Gulbenkian museet, 25 april bron, katedralen i Lissabon, Avenida da Liberdade, Ocenario de Lisboa, Bairro Alto distriktet, Praca do Comercio, stadens legendariska spårvagnar – och många, många fler.

Det finns många andra anmärkningsvärda platser du kan uppleva i den centrala delen av Portugal med en hyrbil från Lissabons flygplats och alla ligger inom ett överskådligt avstånd från Lissabon, häribland:

  • Sintra (ca. 30 kilometer)
  • Cascais (ca. 35 kilometer)
  • Estoril (ca. 26 kilometer)
  • Setúbal (ca. 50 kilometer)
  • Fátima (127 kilometer)

Nyttiga länkar

Besök Lissabons officiella turistbyrås hemsida här.

Läs mer om att hyra bil i Portugal här.

Hitta den billigaste hyrbilen Lissabon flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her