Hyrbil i Portugal

Portugal har vacker natur, trevliga stränder och spännande städer. Hinn med det hela med en hyrbil från Hyrbilinfo.se. Foto: Francisco Antunes

Att hyra bil i Portugal är billigt och Hyrbilinfo.se erbjuder biluthyrning i alla större städer och flygplatser i Portugal. Sök efter hyrbil från alla biluthyrningsföretag online och jämför priser på hyrbil.

Att hyra bil i Portugal är ett billigt och självklart sätt att se en del av områdena utanför de stora städerna och badorterna. En hyrbil ger dig möjlighet att se några av Portugals vackraste monument och fantastiska vyer i din egen takt – kom ihåg att stanna längs vägen och njuta av det vackra landskapet!

Det enklaste sättet att utforska populära städer som Lissabon, Sintra och Porto. Du bör också ta dig tid att se Coimbra, Setubal, Braga och/eller Èvora, som har några helt fantastiska byggnader och områden.

Om du är intresserad av naturen, bör du överväga att besöka Madeira och Porto Santo. Att hyra bil på Madeira är billigt och gör att du på egen hand kan uppleva det helt unika landskapet som Madeira har att erbjuda.

Om du reser till Algarvekusten är en hyrbil nästan ett ”måste”. Här kan du köra runt och uppleva den dramatiska kustlinjen, vackra stränder och den vackra Serra de Monchique bergskedjan.

Vi rekommenderar att du bokar din hyrbil i Portugal redan hemifrån på Hyrbilinfo.se. Det gör det hela mycket enklare och du får också ett bättre pris. Gör en sökning i vår sökmotor som söker efter aktuella erbjudanden från alla större biluthyrningsföretag. Här kommer du säkert hittar en kombination som passar dig.

Information om att hyra bil i Portugal

Genom att hyra bil i Portugal, säkrar du dig om att inte gå miste om några av de många intressanta sevärdheter som Portugal har att erbjuda. Landet har ett väl underhållet system av motorvägar och vanliga vägar, så en hyrbil ger dig helt klart det enklaste och mest prisvärda sättet att resa runt i Portugal på. Du kan ta den snabbaste vägen från en stad till en annan, eller så kan du ta de långsammare och mer natursköna vägarna för att få uppleva en del av Portugals charmiga små byar. På Hyrbilinfo.se kan du välja mellan en lång rad av avhämtningsställen, precis som vi även har tillgång till en stor flotta av billiga hyrbilar, för att underlätta din resa runt omkring i Portugal.

Upplev Portugal med en hyrbil

Du kan lugnt och tryggt njuta av din semester i vackra Portugal om du hyr en bil från Hyrbilinfo.se I Portugal kan du uppleva några av Europas vackraste landskap, och med en hyrbil kan du utforska detta vackra land i din egen takt. Om du har en hyrbil i Algarve, kan du njuta av solen och koppla av på de många gyllene sandstränderna. Om du besöker Evora, kan du uppleva Ossuary kapellet, som helt är byggt av ben från mänskor. En hyrbil gör det möjligt att få ut det mesta av din resa till Portugal, oavsett om du söker dig till de stora städerna som t.ex. Lissabon, Faro eller Porto, eller om du vill besöka grannlandet Spanien för omväxlings skull. Om du har ytterligare frågor om biluthyrning i Portugal, då kan du hitta mer information här på Hyrbilinfo.se.

Så här bokar du en hyrbil i Portugal hos Hyrbilinfo.se

Om du letar efter ett bra erbjudande på en billig hyrbil i Portugal, så erbjuder vi låga priser och bra kundservice på Hyrbilinfo.se. Vi strävar efter att tillgodose alla dina behov så att du blir nöjd med din hyrbil i Portugal. Du kan hitta ytterligare information om att hyra bil i Portugal här på hemsidan, och du kan även boka din hyrbil direkt online på Hyrbilinfo.se.

Slottet i Montemor-O-Velho. Källa: Rui Ornelas

Fantastisk kust

Boka en hyrbil till er semester i Portugal och uppleva en mängd vackra och spännande slott och monument runt omkring i landet. Med en hyrbil kan ni köra en tur längs den portugisiska kusten, vilket är en upplevelse i sig.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Törnrosa-slott

I Sintra, några få kilometer utanför Portugals huvudstad, Lissabon, kommer slottet Palácio Nacional da Pena Castle, även känt som Törnrosaslottet att vara en stor succé bland de minsta, eftersom slottet både inne och ute sätter barnens fantasi i rörelse. För vuxna kommer till exempel kyrkan São Roque i distriktet Biarro Alto, även den i Lissabon, att vara ett intressant besök. Portugal har på det hela taget massor av kända och intressanta kyrkor som är öppna för besökare.

Upplev mer av Portugal med hyrbil

Albufeira i Algarve i den sydligaste delen av landet, är på goda grunder en av de mest populära destinationerna för turister i Portugal. I Algarve-området är du nästan garanterad bra väder under sommarhalvåret, och det är ingen slump att många av attraktionerna har med vatten att göra.

På det hela taget har Portugal många intressanta sevärdheter att erbjuda sina turister. Genom att hyra bil har ni helt klart större möjlighet att uppleva mesta möjliga under er resa.

Portugal är det land som delar utrymme med Spanien på den Iberiska halvön. Portugal är omflutet av Atlanten, där du också hittar de två vackra portugisiska ö grupperna Madeira och Azorerna. Besök Portugal och upplev det varma men ändå milda klimatet där regn är mycket sällsynt på sommaren. Portugal är mycket mer än bara ett underbart klimat. Portugal är unik kultur och historia som du lätt tar till dig. Portugiserna är ett välkomnande folk som med glädje bjuder in dig till Portugals unika kultur.

Klimat och väder i Portugal

Det finns många goda skäl för att resa till Portugal, och trots landets relativt lilla yta så kan det vara stor skillnad på klimatet beroende på var i landet du befinner dig. Lyckligtvis har du möjlighet att välja just den typ av hyrbil som passar dina önskemål och behov när du bokar din hyrbil hemifrån. Du kan till exempel välja till aircondition, klimatanläggning och mycket mer.

Klimatet på fastlandet i Portugal är i allmänhet behagligt med långa, varma somrar och korta, milda vintrar. I södra Portugal och särskilt på Algarvekusten är klimatet på vintern mycket milt med begränsad nederbörd och behagliga temperaturer. Reser man norrut så är klimatet i centrala Portugal ett kontinentalklimat med mycket varma somrar och svalare vintrar. Dock är det längs kusterna norr och söder om Lissabon ett något mer instabilt klimat på grund av påverkan från Atlanten. Vid Porto i norra delen av Portugal, är klimatet på sommaren mycket behagligt med sol och ofta en lätt vind från Atlanten, men vintrarna däremot kan vara kalla och i bergen kan det falla snö. På Madeira, faller regnet i norr medan klimatet på den södra delen av ön är varmare och mera torrt. Azorerna är kända för sina högtryck och klimatet är mycket annorlunda mot i resten av Portugal. Det blåser ofta kraftigt och det faller en del nederbörd, men du kan räkna med ett milt klimat året runt och en fantastiskt frodig natur.

Portugals vackra huvudstad – Lissabon

Att besöka Lissabon är en stor kulturell upplevelse. Lissabon är den äldsta staden i Västeuropa – till och med äldre än Rom. Staden är byggd på sju kullar, vilket ger dig en unik möjlighet att njuta av den vackra utsikten över staden, där du hittar enastående vackra byggnader såsom slott, fästningar, monument och kloster. En speciell upplevelse i Lissabon är att ta en tur upp för de branta gatorna med en spårvagn, som närmast lyfter dig upp till de små portvinbarerna.

Portugals huvudstad bär spår efter en våldsam jordbävning som lade staden i ruiner 1755, och som startade ett jätteligt återuppbyggnads projekt som har skapat en del helt unika, raka gator och gränder vilka ger vissa delar av staden en särskild atmosfär.

Det finns både en modern del av Lissabon och en äldre del där den gamla charmiga atmosfären bibehållits. I den mer moderna delen hittar du bra shopping-möjligheter och ett av världens största oceanarier, där du möter ett fascinerande hav av fisk och hajar.

Madeira – En frodig plats

Madeira är en av Portugals frodiga öar. Klimatet på Madeira är ännu mildare och varmare än på fastlandet i Portugal. Ön bildades genom ett vulkanutbrott för 20 miljoner år sedan och det är anledningen till att Madeira är så frodigt. Den vulkaniska jorden ger de bästa förutsättningarna för liv åt de krävande blommorna och grödorna. Det ger dig en möjlighet att göra en underbar vandringstur i den kuperade terrängen omgiven av vacker natur i full blom. Du kan också bara njuta av livet på en av de anlagda stränderna på ön, där du i stort sett är garanterad soligt väder. De flesta som reser till Madira väljer att hyra bil på flygplatsen som ligger bara ca 20 minuter från Funchal. Få mer information om biluthyrning på Madeira flygplats

Gästvänliga Portugal

Portugal är känt för sin gästfrihet, där de tar emot turister med leenden och öppna armar. Du känner dig omedelbart trygg och välkommen i landet, som är full av livsnjutare som vet vad goda kulinariska utsvävningar betyder för vardagen. Det portugisiska köket erbjuder fantastisk fisk och skaldjur som fås nyfångad från Atlanten. Portugal är också det land där du kan få sagolika portviner till desserten – oavsett om det är ett välkänt portvin eller ett från en lokal vinodlare, så kommer det att bli en unik upplevelse.

Hitta ditt Portugal

Portugal är ett land som erbjuder otaliga upplevelser i många former. Oavsett om du föredrar de vackra och behagliga stränderna längs kusten i det underbara klimatet, eller om du är mer intresserad av kulturella upplevelser i den spännande huvudstaden, eller ett livsbejakande besök på en vulkanisk ö, så kontakta oss, så hittar vi precis den bil som passar dina behov.

Karta över Portugal

Se karta över Portugal inkl. Azorerna och Madeira

Visa stor karta

Förstahandskunskap

Hos Hyrbilinfo.se känner vi Portugal som vår egen byxficka och har själva besökt Portugal många gånger i en hyrbil. Skriv in dina önskemål i biluthyrnings-sökmotorn från CarTrawler biluthyrning och få en översikt över alla tillgängliga hyrbilar och priser när du ska hyra bil i Portugal. Du kommer upptäcka att det är mycket billigt att hyra bil i Portugal i jämförelse med andra länder i Europa.

Hitta den billigaste hyrbilen Portugal Find Billeje her --> Sammenlign priser her