Hyrbil i Lissabon

Praça do Comércio är bara en av många attraktioner du kan besöka med en hyrbil i Lissabon. Foto: Koshelyev

Boka billig hyrbil i Lissabon online och spara pengar. Genom att hyra bil i Lissabon kommer du verkligen att kunna uppleva det bästa som denna livliga, vackra stad har att erbjuda.

Med en hyrbil i Lissabon – Portugals huvudstad, som ligger i närheten av Tejofloden och utgör själva begreppet av en charmig stad med sina medeltida kvarter, kakelklädda fasader, överdådiga palats och förtjusande villor – får du ut det optimala av din vistelse.

Upplev Lissabon med hyrbil

Genom att hyra bil i Lissabon, får du friheten att planera din egen rutt genom de spännande områdena i staden, samt det vackra portugisiska landskapet utanför städerna.

Om du bokar hyrbil i Lissabon, kan du uppleva allt som staden har att erbjuda. Hyrbilinfo.se erbjuder många olika typer av hyrbilar som du kan hämta på olika platser, så det är enkelt och överskådligt att hitta ett bra erbjudande om att hyra bil i Lissabon.

Se Portugal med en hyrbil från Lissabon

Med biluthyrning i Portugal, när du inte bara vill se Lissabon. Det finns gott om andra intressanta städer och platser i närheten som lätt kan nås från Lissabon med hyrbil.

Du kan besöka Sintra i väster; en mystisk stad, som i århundraden har lockat mystiker med historier om konstiga händelser, eller så kan du besöka Mafra, hem för det extravaganta Palacio Nacional de Mafra.

Eller så kan du köra en sväng till Spanien, som bara ligger en kort bilfärd bort om du har hyrt en bil i Lissabon. Om du vill ha ytterligare information om att hyra bil i Lissabon, kan vi hjälpa dig här på Hyrbilinfo.se.

Så hittar du hyrbil i Lissabon

Om du letar efter låga priser och bra kundservice, då kan du med fördel hyra en bil från Hyrbilinfo.se. Vi strävar efter att erbjuda de bästa priserna så att du blir nöjd med din biluthyrning i Lissabon.

Du kan boka en hyrbil på nätet här på Hyrbilinfo.se där du även kan hitta ytterligare information om att hyra bil i Lissabon.

Besök vår YouTube kanal om att hyra bil

På vår YouTube kanal kan du se intressanta videos om de destinationer du reser till. Nedan kan du se en film om vilka sevärdheter du kan besöka om du bokar hyrbil i Lissabon.

Navigera dig fram på gatorna i Lissabon med hyrbil. Källa: Bert Kaufmann

Hitta hyrbil i Lissabon

Boka hyrbil i Lissabon och åk på bilsemester i Portugals huvudstad och största stad. Lissabon är byggt på och runt sju stora kullar och det är en fantastisk utsikt nästan var du än befinner dig i staden. På toppen av kullen São Jorge ligger ett slott, och faktiskt finns det olika typer av utsiktsplatser på alla sju kullarna i staden.

Det mest bekväma sättet att ta sig till Lissabon på är att flyga till Lissabons flygplats, som ligger en bit utanför själva staden Lissabon. Genom att hyra bil i Lissabon, kan du enkelt ta dig från flygplatsen till din semesterbostad och samtidigt har du friheten att uppleva hela området i och omkring Lissabon i din egen takt.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Biluthyrning i Lissabon

Lissabon i Portugal Är Europas mest västligt belägna huvudstad, och ligger precis ut mot mynningen av floden Tajo eller Tagus, där du kan använda din hyrbil till att köra en tur över den längsta bron i Europa, Vasco da Gama bron eller köra en tur ut till den imponerande Cristo Rei, en gigantisk staty av Jesus, tydligt inspirerad av den brasilianska upplagan i Rio de Janeiro, Cristo Redentor.

Om du har bokat en hyrbil online via ”rent a car” sökfunktionen, bör du även bege dig ut och besöka katedralen i Lissabon, som byggdes över resterna av en moské på 1100-talet.

Lissabon

Lissabon i Portuga – upplev Lissabon med en billig hyrbil

Lissabon, världsstaden och huvudstaden i Portugal, är en pulserande kosmopolitisk plats, och utgör en intressant blandning av gammalt och nytt. Med sina fascinerande gamla kvarter, vackra kyrkor och massor av restauranger och barer, är Lissabon en fantastisk stad att besöka, antingen över en helg eller på ett endagsbesök under din vistelse på någon badort vid stränderna. Investeringar och förbättringar har gjorts på senare tid, vilket har resulterat i en stor ansiktslyftning, med en betydande förbättring när det gäller infrastrukturen, inklusive en ny bro, förbättrad tågtrafik och moderniserade områden i staden.

Semester i Lissabon – strosa runt i de charmiga gamla kvarteren

Lissabon består av ett antal gamla stadsdelar där den gamla livsstilen fortfarande råder och där de ursprungliga historiska byggnaderna fortfarande finns kvar. Det medeltida kvarteret Alfama, det äldsta i Lissabon och som har bevarat sina moriska influenser, ligger på en kulle under St Georges ́Castle, varifrån det är en fantastisk utsikt över staden. Det är ett fantastiskt ställe att bara vandra omkring på, det är en fröjd att uppleva de labyrintliknande kullerstensbelagda gatorna och de charmiga värdshusen, tavernorna och marknaderna. Spårvagnar rullar på gatorna och trottoarerna är fortfarande dekorerade med svarta och vita mosaiker. De moderna gatorna i Lissabon är fyllda med internationella butiker, särskilt i området Chiado, och de många torgen här hyser traditionella caféer och barer. Nattlivet är till största del centrerat omkring Bairro distriktet, ett färgstarkt och pulserande område fyllt av barer och klubbar, många av ställena med ”Fado” musik, den traditionella musik- och dansformen i Portugal. Lissabon är fyllt med fantastiska restauranger som kan tillfredsställa alla smaker, många specialiserade på fisk och skaldjur, och läckra regionala rätter som hör till området.

Lissabon – en ljus och levande stad

Under ett besök i Lissabon, finns det möjlighet att besöka massor av kulturella platser, inklusive kyrkor och museer. Turistattraktionerna inkluderar Belem Tower, Parque das Nacoes (Expo 1998) och monumentet över de upptäcktsresande. Stränderna i Estoril och Cascais ligger nära staden, och andra utflykter kan omfatta Sintra, med sina eleganta palats, Azeitao, med ett antal charmiga gamla byar nära ”The Arrabida National Park” och Mafra klostret.

Upplevelser i Lissabon

Utforska grannskapet – Lissabons äldsta stadsdelar är stämningsfulla platser under alla tider på dygnet. De branta gatorna är roliga att utforska till fots. Stadsdelen Alfama på sluttningen är en underbar kombination av vitkalkade, medeltida hus, kullerstensbelagda gator med charmiga traditionella marknader, butiker, barer och restauranger. Vid floden ligger Belémkvarteret, som även det är ett attraktivt ställe att besöka. Santa Justa Elevador (hissen) är designad av Gustave Eiffels lärling, och kan vara ett behagligt sätt att ”klättra” upp till Bairro Alto på, det högsta av de angränsande områdena. För mer modern arkitektur, måste du ställa kursen mot Parque das Nacoes, som är byggt på uppdämd mark i samband med Expo 98. Parque Eduardo VII och botaniska trädgården är bara två av Lissabons vackra parker. Missa för all del inte att ta en tur med någon av Lissabons berömda spårvagnar.
Utsiktsplattformar
Belém Tower från 1500-talet är ett monument över Portugals militära och maritima prestationer. Jeronimos kloster vittnar om stadens tidigare rikedom. Gå inte miste om den otroliga påkostade kyrkobyggnaden och vackra mosaiken i Sao Roque kyrkan. St George´s Castle är omgivet av skyddsvallar som lämpar sig för en promenad, och från vilka man har en fantastisk utsikt över staden. St. Vincent utanför murarna har en exceptionell renässanskyrka, som rymmer ”The House of Braganca” graven. Den romanska Sé katedralen är ett måste! Barnen kommer att älska ”The Oceanarium” ett fantastiskt akvarium, som byggdes i samband med Expo 1998. En upplyst fontän i Belém ger ett vackert ljus varje kväll.

Ut och äta och nattlivet

Lissabon är fullspäckat med utmärkta restauranger som serverar fisk och skaldjur. Den kryddiga caldeirada fiskgrytan och den saltade torsken bacalhau (klippfisk). Du hittar livliga restauranger och barer i området vid hamnen. Ett besök i Portugal är inte fulländat utan ett glas portvin eller ett glas madeira. Lissabons nattliv är njutbart med en blandning som återspeglar stadens starka mångkulturella karaktär. I området Bairro hittar du något för alla smaker, massor av attraktiva små klubbar och ställen med levande musik, häribland Fado musik.

Museer och utställningar

Centret för modern konst har en fin samling av modern portugisisk konst. Gulbenkian Museet har en varierad samling som omfattar verk av Rubens, Renoir, Rembrandt och Monet. En vacker byggnad från 1700-tals hyser Fundacao Ricardo do Espírito Santo Silva med bland annat konstverk, antikviteter och silverföremål. Ett annat museum av intresse kan vara spårvagnsmuseet.

Stränder i området

Lissabons kuster kan ståta med Portugals mest dramatiska stränder och speciella semesterorter. Estoril och Cascais är magnifika, eleganta, gammaldags semesterorter fyllda med fina gamla hus och hotell. Populära Lissabon-utflykter omfattar även de romantiska palatsen i Sintra, de vackra byarna vid Azeitao, klostret Mafra och Fatimas den katolska pilgrimsorten.

Vädret i Lissabon

Vädret i Lissabon är exceptionellt soligt och milt och känt för sina milda temperaturer samt det stora antalet soltimmar året runt. Överraskande nog är Lissabon en av de varmaste och soligaste huvudstäderna i Europa! Vädret i Lissabon är faktiskt svalare än på Algarve i södra Portugal, men ändå håller sig temperaturerna behagliga under hela sommarperioden. Sommartemperaturen i Lissabon ligger på en medeltemperatur på 27 grader. Den högsta temperaturen ligger omkring 30 grader, och de flesta dagarna är mycket soliga. Klimatet i Lissabon kan tyckas fuktigt, särskilt i juli och augusti, men vinden från havet hjälper så att temperaturen inte känns så hög. De varma sommareftermiddagarna är idealiska för avkopplande promenader, besök på trottoarcaféer eller uteserveringar.

Vädret i Lissabon – vår och höst med solsken!
På många sätt är den bästa tiden att besöka Lissabon sent på våren eller i början av hösten, när staden är mindre fuktig, de härliga stränderna är inte överfulla, och hela regionen åtnjuter det vackra kristallklara ljuset från Atlanten. Vädret i Lissabon är mer oförutsägbart än på Algarve, men är oftast mycket behagligt mellan maj och oktober. Det härligt varma vädret på våren och hösten i Lissabon innebär att semesterperioden är lång på Lissabonkusten. Solen skiner konstant omkring 8 timmar per dag i maj, juni, september och oktober med temperaturer på omkring 20 grader.

Vädret i Lissabon är perfekt för stadssemester
Lissabon lämpar sig utmärkt för storstadssemester året runt. Vädret på vintern är milt, med medeltemperaturer i januari och december på ända upp till 15 grader. Temperaturen sjunker sällan under 10 grader. En titt på den vackra och frodiga vegetation och de färgglada blommorna på Lissabonkustens semesterorter som Cascais och Estoril avslöjar mängden av solsken i denna del av Portugal, men det finns även risk för regn! Men det är mycket osannolikt med regn i Lissabon i juli och augusti och minimalt i juni och september. Låt inte regnvädret göra så att du undviker att resa till Lissabon på vintern. Många Lissabon fantaster skulle hävda att Lissabon är mest stämningsfullt på en nyckfull dimmigt dag på vintern! Och nattlivet i Lissabon är fortfarande mycket livlig.

Hyra bil i Lissabon

Att hyra bil i Lissabon är både enkelt och billigt. De allra flesta som flyger till Lissabon väljer att boka in sin hyrbil på Lissabons flygplats. Om du ska tillbringa din semester på något annat ställe i Portugal och bara väljer att flyga till Lissabon, är det lätt att ta sig till motorvägen oavsett om du ska norrut eller söderut. Med Hyrbil i Lissabon kan du på ett bra sätt upptäcka de många intressanta områdena och sevärdheterna runt huvudstaden i Portugal, men om du är på en storstadssemester och inte behöver ”lämna” staden rekommenderar vi inte att du bokar hyrbil, även om det är billigt, eftersom det i Lissabon även är mycket billigt och lätt att använda sig av allmänna transportmedel och taxi är också i högsta grad överkommligt. Till exempel kostar det bara cirka 7-8 euro att åka taxi från Lissabons flygplats till centrum.
Som tidigare nämnt kan du välja att plocka upp din hyrbil på flyg platsen, men det finns också många uthyrningsställen i centrum med välkända biluthyrningsföretag som Avis och Hertz biluthyrning. I Portugal och därmed också i Lissabon, är det största privata hyrbilsföretaget Auto Jardim biluthyrningsservice, och de har ofta mycket bra priser på sina hyrbilar. Du hittar alla uthyrare i hyrbils-sökmotorn här på Hyrbilinfo.se där vi samarbetar med CarTrawler för att hitta billig biluthyrning. Du kan i lugn och ro jämföra priser och tillgängliga bilar från alla biluthyrningsföretagen. och observera att priserna alltid är inklusive fri körsträcka och obligatoriska försäkringar.

Skriv in dina önskemål i sökmotorn och hitta billig hyrbil i Lissabon

Hitta den billigaste hyrbilen Lissabon Find Billeje her --> Sammenlign priser her