Försäkring av din hyrbil

Vad ingår i din hyrbilsförsäkring, och hur stor är självrisken?

Om du bokar en hyrbil genom Hyrbilinfo.se, är alla obligatoriska försäkringar alltid inkluderade i priset. Du har även möjlighet att teckna en full försäkring, så du helt slipper självrisk. Observera att all information om försäkringar här på sidan gäller om du bokar din hyrbil hos CarTrawler.

FAQ om försäkring när du hyr bil utomlands

Vilken försäkring är inkluderad i priset?

Obligatoriska försäkringar ingår alltid i priset när du bokar en billig hyrbil genom Hyrbilinfo.se – men det finns även en självrisk. De obligatoriska försäkringarna är: Stöldförsäkring, ansvarsförsäkring och självriskförsäkring (Läs mer under typ av försäkring).

Finns det självrisk vid bilhyra?

Om du hyr en bil utan att teckna en full försäkring, så finns det en självrisk, vilket framgår av hyreskontraktet. Självrisken innebär att du måste betala den första delen av eventuella skador du åsamkar hyrbilen. En skada kan till exempel vara en olycka, stöld eller stenskott. Vanligtvis utgör självrisken det belopp du deponerar vid utlämnandet av hyrbilen (på ditt kreditkort). Kostnader som överstiger detta belopp täcks av biluthyrningsföretagen.

Du kan också välja att teckna en full försäkring utan självrisk (Läs om full försäkring)

Full försäkring utan självrisk

Vi rekommenderar alltid att du tecknar en full försäkring utan självrisk, och du kommer kunna se i sökmotorn att skillnaden mellan att hyra en bil med eller utan självrisk är relativt liten. Full försäkring innebär kort och gott att du inte behöver oroa dig för skador på hyrbilen, eftersom du inte kommer att behöva betala om bilen blir stulen eller skadas.

OBS! Om du väntar med att teckna full försäkring tills du avhämtar hyrbilen, är priset ofta mycket högre än om du bokar den här på Hyrbilinfo.se.

När du söker efter en hyrbil kommer du automatiskt få erbjudande om att teckna en full försäkring. Detta sker i det andra eller tredje steget av bokningen. Att det kan vara antingen i steg 2 eller 3 beror på det faktum att det skiljer sig från land till land, eftersom vissa försäkringar tecknas genom ett externt försäkringsbolag som heter Mondial Assistance.

Typer av försäkringar när du bokar hyrbil

Kollisionsförsäkring

Denna försäkring täcker om du krockar med din hyrbil. Tänk på att ofta inkluderas inte saker som fönster och däck i denna försäkring. Försäkringen visas i bokningsöversikten i steg 2 av bokningen.

Ansvarsförsäkring

Denna varierar från land till land, men är alltid obligatoriskt, och är en försäkring som täcker skador på personer – dels föraren av hyrbilen, men även andra personer som kan vara inblandad i en olycka. Försäkringen täcker även egendom. Försäkringssumman är ofta mycket hög mellan 500 000 och 1 500 000 euro. Försäkringen visas i bokningsöversikten i steg 2 av bokningen.

Du kan läsa mer om ansvarsförsäkring för din hyrbil här.

Stöldförsäkring

Är en försäkring som täcker om hyrbilen eller delar av hyrbilen blir stulen. Försäkringen visas i bokningsöversikten i steg 2 av bokningen.

Reseförsäkring

Det finns många olika typer av reseförsäkringar, och vissa täcker delvis när man hyr en bil. Därför rekommenderar vi att du läser igenom villkoren för din reseförsäkring – oavsett om det är en reseförsäkring som tecknats genom din hemförsäkring, ett kreditkort eller ett försäkringsbolag.

Hyrbilinfo.se kan rekommendera Europeiska Reseförsäkring och Gouda Reseförsäkring, som är specialister på området.

Läs om reseförsäkring när du hyr bil

Vi vill påpeka att ovanstående information om försäkringar enbart är vägledande och gäller vid biluthyrning genom Hyrbilinfo.se:s samarbetspartner CarTrawler. Vi rekommenderar alltid att du noga läser hyresvillkoren för eventuella lokala förhållanden och förändringar.

>> Hitta den billigaste hyrbilen << Find Billeje her --> Jämför priser här!