Hyrbilar i Milano

Om du tycker om riktig storstadsstämning, då är Milano ett bra val. Här är en hög puls, storstadsliv och massor av spännande sevärdheter, fina affärer och bra restauranger, caféer och barer. Och dessutom är Milano en bra utgångspunkt för besök i resten av Norditalien. Hyr en bil och utforska området i din egen takt.

Hyr bil i Milano online och spara pengar på din hyrbil. Hyrbilinfo.se samarbetar med CarTrawler och Auto Europe för att hitta billig hyrbil. Både CarTrawler och Auto Europe är bland de största i världen när det gäller förmedling av hyrbilar och jämför hyrbilspriser från alla biluthyrningsföretag. Ange i sökmotorn när du ska hyra bil och jämföra priser samt se tillgängliga bilar.

Information om Milano

Milano ligger i regionen Lombardiet i norra Italien. Det är den näst största staden i Italien och en äkta storstad med sina 1,3 miljoner invånare. Men om du räknar med förorterna och området runt Milano, kommer du upp i en befolkning på hela 7,5 miljoner människor. Så här är det tal om en tvättäkta storstad.

Det bör dock inte avskräcka dig från att hyra bil när du besöker staden. Du kan nöja dig med att använda bilen enbart till och från flygplatsen och parkera vid hotellet. Eller så kan du ta hyrbil från flygplatsen, parkera den utanför centrum och ta tunnelbanan in till centrum. Då står bilen redo när du ska vidare ut i landet.

Modets huvudstad

Norra Italien är mycket rikare än den södra delen av landet, och det syns tydligt – inte minst i Milano, som är en rik och framtidsorienterad stad och känd som Italiens ekonomiska centrum. Dessutom är Milano utan tvekan huvudstaden när det gäller mode och design. Båda delarna tar stor plats i Italien – och framför allt i Milano.

Staden är ett sant Mecka för modemänniskor och designers. Överallt finns modebutiker och butiker med läcker design. Alla dyra varumärken är representerade i Milano med påkostade butiker och priser därefter. Men det är tillåtet att bara titta, och det är en upplevelse i sig.

Den högsta koncentrationen av designmärken hittar man i det område som kallas den gyllene triangeln. Det är en rad gator i centrala Milano, där alla de stora modehusen har sina finaste butiker.

Den täckta shoppingarkaden vid domkyrkotorget, Galleria Vittorio Emanuele II, är ett vackert och imponerande ställe och väl värt ett besök – oavsett om du vill shoppa eller bara titta.

Kultur och upplevelser

Milano är inte bara mode och shopping. Där finns även mycket annat att se. Den imponerande domkyrkan Il Duomo är ett måste. Det är världens fjärde största domkyrka, och den utgör en imponerande syn. Om du känner för det, kan du bege dig högst upp i kyrkan och njuta av utsikten därifrån.

När du går därifrån kan du ta vägen förbi det vackra operahuset Teatro alla Scala och en lång rad intressanta museer som rymmer imponerande konstverk. I kyrkan och klostret Santa Maria delle Grazie kan du se en av Leonardo da Vincis mest kända verk: Den sista nattvarden.

Det finns många andra saker som är värda att se i Milano. Så det gäller att välja vad du helst vill se denna gång. Och spara resten till nästa besök i staden.

Inget besök i Italien utan ett besök på en glassbar (gelateria). Det finns inget som slår hemlagad italiensk glass. Lyckligtvis har italienarna det på samma sätt, så det finns glassbarer överallt i Milano, där du kan få precis den smak du tycker allra bäst om.

Tät trafik i Milano

Milano är en storstad och därför finns det oundvikligen många bilar och mycket trafik på vägarna. Men det är ingen omöjlig uppgift att köra sin hyrbil i Milano. Och om du använder GPS när du förflyttar dig runt, kan du koncentrera dig helt på körningen.

I de flesta storstäder är parkering inte särskilt billigt, och det är också fallet i Milano. Ett alternativ kan därför vara att parkera bilen på en av de stora parkeringsplatserna nära en tunnelbanestation i utkanten av staden och sedan ta tunnelbanan in till centrum av staden. På så sätt kan du ha fördelen av en hyrbil när du ska till och från flygplatsen. Och när du kanske ska vidare från Milano ut i landet, står din hyrbil redo och väntar.

Oavsett vilken flygplats du landar på – Linate, Malpensa eller Bergamo – så finns gott om möjligheter att hyra bil. Och hyrbil är en fördel när du vill ha friheten att själv bestämma över din resa. När du landar på flygplatsen kommer bilen stå redo åt dig – om du har valt att boka hyrbil hemifrån. På nolltid är du på väg mot Milano. Och du behöver inte vänta på några allmänna kommunikationer.

Tips för hungriga nordeuropéer

Det finns fullt av restauranger, barer, caféer, glassbarer och andra matställen i hela Milano. Och det finns något i alla prisklasser – från en enkel och billig pizza på en liten restaurang till de finaste matställena för absoluta finsmakare.

I Sydeuropa äts dock kvällsmaten som regel mycket senare än vi gör i Nordeuropa. Om du befinner dig i ett turistområde är det dock sällan något problem att hitta en restaurang som är öppen kl. 18. Men Milano är en storstad, och om du har dragit dig bort från de mest turistiga områdena, kommer du upptäcka att restaurangerna följer de lokala invånarnas vanor och öppnar sent i jämförelse med svenska förhållanden. Vanligtvis omkring kl. 21, som kan kännas nästan omänskligt sent för en nordbo som är van vid att äta sin kvällsmåltid mycket tidigare.

I de mest turistiga områdena i Milano – i centrum, vid domkyrkan o.s.v. – finns det emellertid många restauranger som öppnar mycket tidigare, så turister, familjer med barn och andra som är vana att äta tidigt på kvällen, inte behöver gå hungrig till långt ut på kvällen.

Befinner du dig utanför turistområdena och om du är jättehungrig före kl. 21 så kan du alltid titta in på en vinbar eller ett café. Många av dem serverar en form av buffé med små läckra tapas mellan kl. 18-21. När du köper något att dricka kan du fritt förse dig från buffén. Det kan vara en bra lösning om du är hungrig här och nu och har svårt att vänta tills restaurangerna öppnar. Och barn är välkomna som de genomgående är i Italien.

Flygplatser

När du är på jakt efter en billig hyrbil i Milano har du förmodligen redan beslutat att flyga till en av flygplatserna i staden, och det är därför viktigt att du kontrollerar till vilken flygplats du ska flyga eftersom Milano har tre flygplatser och det är vår erfarenhet att man lätt kan ta fel. Kom också ihåg att kontrollera om du flyger ut och hem från samma flygplats i Milano. Om du har bokat en flygbiljett där du, till exempel, flyger med SAS till Linate flygplats och hem med EasyJet från Malpensa flygplats, så är det inget hinder för att boka en billig hyrbil, eftersom du på CarTrawler kan hämta ut din hyrbil på en flygplats och lämna den på en annan. De tre flygplatserna i Milano är Malpensa flygplats , som ligger cirka 40 kilometer från centrum av staden. Malpensa är den största flygplatsen i Milano och hit flyger bl.a. SAS, EasyJet och Norwegian från Stockholm och Köpenhamn. Linate är den näst största flygplatsen och ligger nästan i centrum av staden, hit flyger i skrivande stund enbart SAS. Den sista flygplatsen, som egentligen inte ligger i Milano är Bergamo flygplats, men efter att Ryanair började flyga till Bergamo och kalla den Milano Bergamo flygplats så är det många som tror att de landar i Milano, det gör man inte för det är cirka 100 kilometer härifrån till centrum. Å andra sidan är Bergamo ett bra val om man till exempel ska till Verona eller Gardasjön. I skrivande stund flyger Ryanair från Skavsta flygplats till Milano Bergamo.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Hyr bil i Milano nu, det är enkelt och billigt

Hyr en bil i Milano genom att ange dina önskemål i sökmotorn eller läs mer om att hyra bil i Milano här på Hyrbilinfo.se – kom ihåg att hyra en bil genom Hyrbilinfo.se och CarTrawler eller Auto Europe då kan du i de flesta fall avboka din hyrbil utan avgift upp till 24 timmar innan avhämtningstidpunkten. Ett gott råd är att alltid noga läsa igenom de aktuella hyresvillkoren innan du bokar din hyrbil, för biluthyrningsföretagen ändrar ofta sina priser och villkor.

Fördelar med att använda CarTrawler biluthyrning

Fördelen med att använda sökmotorn från CarTrawler när du söker en billig hyrbil i Milano är att den samlar in priser och tillgängliga hyrbilar i real tid, vilket innebär att du alltid är säker på att få de bästa erbjudandena. Förutom CarTrawler, finns det andra sökmotorer som förmedlar biluthyrning t.ex. Holiday Autos och Auto Escape. Gemensamt för dem alla är att om du ska hyra en bil i Milano, så kan du vara säker på att få de bästa priserna, i motsats till om du bokar direkt hos biluthyrningsföretagen. För alla tre sökmotorer gäller att priserna på hyrbilarna inkluderar obligatoriska försäkringar och att du har möjlighet att betala en mindre summa för att helt undvika självrisk på din hyrbil, liksom att priserna även inkluderar obegränsad körsträcka, så du slipper tänka på hur långt du kör.

Externa sidor med information om Milano

Wikipedia
Google

Hitta den billigaste hyrbilen Milano Find Billeje her --> Sammenlign priser her