Hyra bil i Italien

Italien erbjuder en fantastisk natur som du enkelt kan nå med din hyrbil. Foto: Max Oppo

Få en snabb överblick över priserna på hyrbilar i Italien genom Hyrbilinfo.se. Vi erbjuder billig biluthyrning i hela Italien och från alla uthyrningsbolag, såsom Avis biluthyrning och Hertz biluthyrning. När du söker hyrbil i sökmotorn är alla priser inkl. fri körsträcka och utan dolda avgifter.

Du hittar biluthyrning i alla större städer i Italien och, naturligtvis, på alla flygplatser. Prova att söka efter en hyrbil i Italien online här på Hyrbilinfo.se, det är enkelt och billigt.

Med en hyrbil får du möjlighet att utforska några av de enastående områden i Italien som inte är tillgängliga med allmänna transporter.

Att hyra bil i Italien är lite dyrare än i de flesta andra sydeuropeiska länder, så förvänta dig inte samma priser som du kan hitta i Spanien. När det är sagt så är det trots allt ingen omöjlighet att få ett bra erbjudande på en bra hyrbil till ett bra pris.

Att hyra bil i Italien är framför allt en bra ide i områden som Toscana, där du helt säkert får lust att utforska det vackra landskapet. Med en hyrbil har du möjligheten att köra in till sidan när du ser en romantisk restaurang vid en sjö eller när du känner för ett dopp i havet.

Det finns många sevärdheter att upptäcka, och många av dem kan bara nås med bil. Att hyra bil är också perfekt om du har planer på att besöka Amalfi, den vackra kuststräckan med sina fantastiska små städer.

Om du bor i en av storstäderna Milano, Rom eller Verona, så ger en hyrbil dig möjligheten att göra en dagsutflykt till många sevärdheter utanför städerna, till exempel de många arkeologiska skatterna runt Verona.

För att få det bästa priset på din hyrbil så rekommenderar vi att du bokar den redan hemifrån. Där kan du i lugn och ro jämföra bilklasser och priser och hitta den för dig perfekta kombinationen. Prova vår sökmotor som söker hos alla de stora biluthyrningsföretagen och därefter ger dig bästa möjliga pris.

Under årens lopp, har många svenskar kört på bilsemester till Italien och stövellandet lär nog ligga kvar på favoritlistan för köra själv-semester lång tid framöver. Italien har ju också något för alla smaker. Det finns härliga stränder och sjöar, en rik historia, en fantastisk kultur, en ofattbart vacker och varierad natur, storstäder som kan ta andan ur de flesta och en matkultur som bara är oslagbar. Kort sagt – Italien har allt.

Upplev Italiens charm på landsbygden och i staden med en hyrbil. Källa: Pizzodisevo och Claudia Castro

Italien är också en underbar semester destination för avkoppling med familj och vänner. Landet erbjuder underbara badstränder både vid havet och vid de stora sjöarna, där till exempel. Gardasjön under många år har varit ett populärt resmål för svenskar på kör själv-semester. När du har upplevt det azurblå havet och de vackra sandstränderna i Italien, kommer du alltid längta tillbaka. Det är därför som så många återkommer år efter år. Om du åker på bilsemester till Italien, kan du kombinera din semester med avkoppling och solbadande den ena dagen och historiska och kulturella upplevelser den andra. Italien blir man aldrig trött på och den gästfrihet och charm du möter på din kör själv semester till Italien är nästan beroendeframkallande.

En rundresa i Italien bör för den kultur- och konstintresserade vara samma sak som en resa till Mekka är för den rättroende muslimen. Det är ingen slump att Italien under hundratals år har varit ett populärt resmål bland nordeuropéer. Förr i tiden var det dock främst människor från överklassen och de mycket förmögna som hade både tid och råd att göra den långa resan från norr till söder. Vi bör dock inte underskatta hur mycket dessa resor har påverkat den svenska kulturen, vår arkitektur och inte minst den svenska renässanskonsten. Italien är renässansens vagga och det märks tydligt när man besöker de större städerna, som är fulla av konstmuseer och arkitektoniska sevärdheter.

Bilsemester i Italien – massage för både kropp och själ.

Om du åker på bilsemester till Italien, bör du därför vara beredd på ett fullkomligt bombardemang av känslointryck som kommer stanna kvar hos dig långt efter att du har kommit hem. Bara det att köra genom det italienska landskapet är en upplevelse i sig. Man ska heller inte missunna sig den upplevelsen det är att göra en avstickare från huvudvägen när det är dags för lunch eller middag. För som i många andra europeiska länder, är restauranger och cafeterior längs huvudvägarna inte något att ropa hej över.

Istället är det alltid en upplevelse om man ger sig själv den tid det tar att köra av från huvudvägen och hitta en av de fantastiska små lokala restaurangerna som med all säkerhet kommer servera något från det lokala köket, för mångfalden i det italienska köket är väldigt stor. Detta kommer man att uppleva om man är på bilsemester i Italien, eftersom varje provins och varje region har sin egen särprägel och inte minst sina egna specialiteter.

Det väntar alltid stora reseupplevelser när man korsar Italien med bil. De många stora italienska städerna är definitivt inte något du får gå miste om. Det uppenbara bilsemesterresmålet är självklart städer som Rom, Milano, Florens, Pisa och Neapel. Men Italien har även massor av andra fantastiska städer som du kan besöka på din kör själv semester. Bland de mindre, av massturismen oupptäckta städerna kan nämnas Verona, Trieste, Turin, Palermo, Livorno, Genua, Bologna, Brindisi och Ancona. Italien omsluter även två lilleputtstater, Vatikanstaten och San Marino, som definitivt också är självklara destinationer på en kör själv semester.

Sevärdheter finns det gott om när du åker på bilsemester och kör själv semester till Italien. Landet sjuder av historia och på en kör själv semester, får man se saker som man inte hade fått se om man inte hade haft sin egen bil eller en hyrbil. Det är charmen med denna resformen och det är det som gör den unikt. Men innan du åker iväg är det dock ett antal saker du bör tänka på, för det är inte likgiltigt hur man väljer att organisera sin bilsemester till Italien.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Bilsemester eller kör själv semester?

Det första beslut som ska fattas är om du vill åka på bilsemester till Italien i din egen bil, eller om du vill flyga till Italien och sedan hyra bil, på flygplatsen där du landar. Om du flyger till din destination och hyr en bil på flygplatsen, ska du vara uppmärksam på att den typen av semester erbjuder en del praktiska utmaningar, till exempel hur mycket bagage du kan ta med på planet. De begränsningar som flygbolagen har i förhållande till hur mycket bagage du kan ta med på planet kommer senare att påverka de val du måste göra i samband med hur du vill bo och övernatta på din bilsemester.

Om du tar flyget till ditt resmål och hyr bil på flygplatsen, måste du kontrollera om det finns övernattningsmöjligheter längs den rutt du har valt att följa. Det kan vara en bra idé att boka din semesterbostad eller semesterlägenhet i Italien i förväg om du inte vill riskera att plötsligt behöva sova i bilen. Hotell kan bokas under hela säsongen, men om du väljer att resa under högsäsong, kan det vara en god idé att boka ditt flyg, hotell, semesterlägenhet eller semesterbostad redan hemifrån.

Beroende av när på säsongen du beger dig ut på bilsemester till Italien, är det viktigt att du har en överblick över hur övernattningsmöjligheterna är på de platser du ska besöka. Det är naturligtvis retligt om kör själv eller bilsemestern ska bli förstörd bara för att man inte har planlagt den ordentligt. När det är högsäsong i Italien, kan det vara svårt att bara få så mycket som en tältplats på de populära destinationerna, så du bör se till att sätta dig ordentligt in i saker och ting redan hemifrån.

Vi har samlat en massa artiklar om destinationer för din bilsemester i Italien här på hemsidan. På vår sida om bilsemester och kör själv semester kan du även hitta inspiration och praktisk information till din bilsemester i Italien.

Kör själv semester – frihet till det mesta.

På en kör själv semester finns friheten att vara spontan, vilket kan göra semestern till något helt speciellt. Om du kör med din egen bil från Sverige till Italien, finns det möjlighet att själv ha sin semesterbostad eller semesterlägenhet med i bagaget eller på dragkroken. Naturligtvis är det även många som har bokat semesterlägenhet eller semesterboende innan de åker hemifrån.

Ska du på kör själv semester till Italien under högsäsong, kan det vara en bra idé att boka campingplats eller tältplats i förväg om du vill bo på någon av de mest populära destinationerna i Italien. Om du däremot åker på kör själv semester i Italien för att undvika de mest besökta turistresmålen, kan du absolut hitta övernattningsmöjligheter i takt med att du kommer till de olika resmålen.

Boka semesterlägenhet och semesterboende för din bilsemester.

Hyrbilinfo.se har ett brett samarbete med leverantörer av både semesterlägenheter i Italien och fritidshus i Italien. Om du hyr din bil i vår sökmotor, kan du som nämnt läsa mycket mer om bilsemestrar och kör själv semester till Italien här på hemsidan. Du kan hitta alla typer av semesterbostäder och lägenheter i Italien och du kan vara säker på att hitta dem till ett pris som passar din plånbok.

Starta din bilsemester här på Hyrbilinfo.se genom att hyra bilen till marknadens bästa pris. Sök på det land, den stad, eller den flygplats du landar på, och låt vår sökmotor ge dig det bästa priset på din hyrbil.

Nedan har vi sammanställt ett stort antal länkar om kör själv semester och bilsemester till Italien. Du kan hitta hotell, flyg, semesterbostäder och hyrbilar och du kan hitta artiklar om spännande semesterresmål för din bilsemester i Italien. Vi har även sammanställt några länkar om trafikinformation för din resa, så att du har en överblick över om du ska köra genom Tyskland och Österrike, eller flyga direkt till Italien och själv köra vidare från flygplatsen.

Find hoteller, ferieboliger og ferielejligheder i Italien på TravelForum.dk
Den officiella hemsidan för turism i Italien
Aktuell trafikinformation för Norditalien från vägverket
Trafikinformation från hela Italien [engelska]
Italien på Google Maps

Upplev även den lantliga idyllen i Italien med en hyrbil. Källa: globetrotter1937

Hyr en bil i Italien

Det finns gott om goda skäl för att boka hyrbil i Italien till din semester. Om ni har en bil till ert förfogande, tar ni er lättare runt till landets många sevärdheter, oavsett var i landet eller om det är på den västra eller östra kusten ni väljer att tillbringa er semester.

Italien är känt för mycket mer än bara pizza, och erbjuder en mängd sevärdheter och turistattraktioner. I den italienska huvudstaden är en av de mest anmärkningsvärda sevärdheterna Forum Romanum, som är en imponerande lämning från Romarrikets glansdagar. Samidigt har ni möjlighet att besöka Vatikanstaten mitt i Rom, där Påven residerar och där ni kan uppleva den imponerande Peters kyrkan.

Hyra bil i Italien

På det hela taget bjuder Italien på många sevärdheter i form av gamla och imponerande byggnader såsom kyrkor, katedraler och rester från romarriket. Med hyrbil kan ni uppleva det mesta möjliga av Italien.

I norra Italien ligger till exempel Venedig, som av många anses vara den mest romantiska staden som finns. Även om stadens kanalsystem upptar mycket av Venedigs yta, går det att ta sig runt med hyrbil och om du befinner dig i närheten, så är Venedig helt klart värt ett besök.

Hitta den billigaste hyrbilen Italien Find Billeje her --> Sammenlign priser her