Hyrbil i Neapel

Jämför pris på biluthyrning – online från alla biluthyrningsföretag i Neapel och på Neapel flygplats. Bokar du en hyrbil på Hyrbilinfo.se så inkluderar priset alltid fri körsträcka och obligatoriska försäkringar. Neapel har en rik historia, som bland annat är synlig i arkitekturen i stadens centrum, med ett antal piazzor och palats som ligger innanför stadsgränsen, samt ett antal kuststräckor som t.ex. Amalfikusten. Så det kan varmt rekommenderas att hyra en bil om du vill utforska de många spännande områdena omkring Neapel.

Njut av de många piazzorna i Neapel med en hyrbil. Foto: Lalupa

Neapel är en sann syditaliensk metropol, full av falnande storhet och av ett folkliv utan dess like. Neapel är känd som den stad varifrån pizzan kommer. Och naturligtvis de napolitanska serenaderna så som vi känner dem från Pavarotti och andra stora tenorer från Neapel. Officiellt har staden 1 miljon invånare, men med förorter och olagliga invånare, är siffran mellan 3 och 5 miljoner.
I centrum av Neapel hittar du den vackra arkaden Galleria Umberto I, från 1887. Här finns flera exklusiva caféer under det 56 meter höga glastaket. Ganska nära, ligger även världens äldsta, men fortfarande verksamma operahus, Teatro San Carlo. Från utsidan ser huset ganska obetydligt ut, men väl inne kan du uppleva Italiens största operasal med plats för 3 000 åskådare fördelade över sex balkongvåningar klädda i guld och röd sammet. I samma område i centrum ligger även Piazza Plebiscito, Neapels största torg, delvis omgivet av en pelargång, och varifrån man bland annat har utsikt över hamnen i Neapel. På en resa till Neapel bör man dock i första hand uppleva stadslivet så som det utspelar sig på gator och torg och på de många trappor som finns över hela staden.
Även Neapels hamn bör man besöka. Härifrån avgår båtar till öarna i Neapelbukten, inklusive Capri, och till städerna längs Amalfikusten. Dessa städer kan även nås med tåg från Neapel, liksom det går tåg till Pompeji där du kan uppleva den romerska antika staden nedanför vulkanen Vesuvius.
Det är cirka 10 kilometer från centrum till Neapels flygplats. Från Neapel, går det direkta flygförbindelser till bland annat Stockholm och Köpenhamn. Neapel är en av västvärldens äldsta städer, och den gamla stadskärnan har utsetts till världsarv av UNESCO.

Museer och äkta pizza

Neapel har ett stort utbud av kyrkor och museer – inklusive det nationella arkeologiska museet – samt palats att snusa runt i. Neapel är känd som den plats som uppfann pizzan, så efter en hel dag av upptäckande eller shopping, kan det rekommenderas att koppla av med en kopp kaffe eller en pizza på en av de många mysiga matställena som ligger utspridda runt omkring i staden. Boka hyrbil i Neapel, så hinner ni uppleva mesta möjliga av denna spännande stad.

Boka en hyrbil i Neapel, Italien

Besök Italiens tredje största stad – mätt i antal invånare – med en hyrbil. Genom att hyra bil i Neapel kan du enkelt ta dig runt i hela stan och dess omgivningar och kan därmed uppleva stadens stämning på egen hand.

Boka billig hyrbil i Neapel, huvudstaden i Kampanien i södra Italien, och ta dig lätt runt och se stadens många intressanta museer och byggnader. En av de mest kända sevärdheterna i staden är det så kallade Ägg slottet, Castel Dell’Ovo, som ligger vid hamnen i staden, och inhyser ett museum. Själva slottet utgör en del av en legend om den romanske poeten Virgil, som enligt uppgift murade in ett magiskt ägg i slottets vägg för att ge stöd åt grunden.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Billig hyrbil i Neapel

Om du väljer att hyra bil i Neapel, har du gott om tid att ta sig runt och uppleva stadens många museer och slott. Det finns verkligen mycket att se, men skulle du bara vilja njuta av stämningen i denna italienska stad så är det heller inte någon dålig idé.

Det finns gott om sätt att ta sig till och från Neapel, både med färja och flyg. Hyrbilinfo.se har över tio olika biluthyrningsplatser i sydvästra Neapel, där du kan välja att hämta ut din hyrbil. Boka till exempel hyrbil på Capodichino flygplats i Neapel.

Hitta den billigaste hyrbilen Neapel Find Billeje her --> Sammenlign priser her