Bilhyra på Neapel flygplats

Neapels flygplats (NAP), eller ”Ugo Niutta”, är den största flygplatsen i Neapel, en av de största städerna i Italien. Neapels flygplats ligger bara knappt 6 km från staden Neapel och är därmed ganska lättillgängligt.

Trots det faktum att Neapel har nästan 3 miljoner invånarna är flygplatsen inte huvudbas för något flygbolag, vilket är konstigt inom den europeiska regionen. Även om British Airways äger delar av den stora flygplatsen, har de inte något huvudsäte här, och därför är flygplatsen inte beroende av de stora företagen. Neapel flygplats ligger i en vacker del av Italien, varför det kan vara en bra idé för turister att hyra bil billigt på Neapel flygplats.

Neapel flygplats används av många turister (mer exakt 5,5 miljoner förra året), men används även för frakt och av militären. Många av de stora militära flygbaserna i Italien är stängda efter Berlinmurens fall, men Neapel flygplats används av militären än i dag. Detta är mycket troligt på grund av de många amerikanska soldater som är baserade där av taktiska skäl. Det är en prestation i sig att Neapel flygplats kan vara både en viktig militärbas, men också central i kommersiella sammanhang. Många turister kommer varje år till staden, så det är viktigt att i god tid boka hyrbil på Neapel flygplats, om du vill få ut det mesta möjliga av din tid.

Flygplatsen i Neapel är en av de mer moderna flygplatserna i Italien, och den byggs ut varje år så att flygplatsen ska kunna hantera alla de turister som kommer till staden varje år.

Sevärdheter och attraktioner i Neapel

Neapel var ursprungligen en grekisk koloni men det är för många år sedan. Staden har varit ett centrum i Italien sedan förenandet 1861, och är idag ett turistcentrum. På grund av stadens långa historia, är det många turister som väljer Neapel som semesterort. Det är Europas största historiska centrum, skyddat av UNESCO, just därför att det har en unik betydelse för både Italien och Europa, eftersom staden representerar flera viktiga epoker i Europas historia.

Neapel är i dag det tätast befolkade området i Italien efter Milano. Detta bidrar till att ge staden en helt speciell atmosfär, och du kan ana hur hamnen har bidragit till att påverka stadens utformning under många år. Idag är hamnen en av de mest trafikerade i Europa. Staden bör upplevas med en hyrbil från Neapels flygplats, eftersom du då kan ta dig runt till alla platser i och omkring den stora staden.

Det bor 1 miljon invånare i centrum av Neapel, men med förorterna inräknat är det betydligt fler. Även om staden var en av dem som bombades mest under 2: a världskriget, så är den idag återuppbyggd, och faktiskt är en förvånansvärt stor del av den historiska stadskärnan helt oskadd. Boka en hyrbil på Neapel flygplats om du vill vara säker på att få uppleva Neapel som en helhet istället för att bara se de mest centrala delarna.

Neapel har lite av allt. Det är dels nära till stranden, men samtidigt är staden så stor att du kan uppleva det verkliga storstadslivet. Kulturellt sett är Neapel en av de mest typiska städerna du kan uppleva i Italien. Det finns också goda möjligheter att härifrån besöka både Sicilien och Sardinien , eftersom det går många båtturer till och från staden varje dag.

Med billig hyrbil på Neapel flygplats, får du en möjlighet att ta dig runt i området utan problem. Du kan se både de historiska delarna och den vackra naturen runt omkring staden om du har en hyrbil, och får därmed både mer ork och tid.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Transportmöjligheter från Neapel flygplats

Det finns gott om alternativ för att ta sig till och från Neapels flygplats. Eftersom flygplatsen inte ligger så långt från själva staden, kan du ta en taxi eller buss, men om du vill vara säker på att komma fram och tillbaka utan problem, bör du använda dig av hyrbil från Neapel flygplats. Du sparar viktig tid på semestern, och du behöver inte oroa dig för var du ska bli av när du har landat.

Att hyra bil på Neapel flygplats kan göra din semester till något mycket enkelt. Det är inte så mycket besvär eftersom du kan ordna allt hemifrån. På så sätt kan du vara säker på att transporten är ordnad i samma ögonblick som flygplanets landningshjul nuddar marken.

Familj och vänner kommer att uppskatta att du har kontroll på din hyrbil på Neapels flygplats, när de sedan länge sett fram emot en avkopplande semester – långt från den hektiska vardagens jäkt och stress.

Hyra bil billigt på Neapel flygplats

Neapel är en del av Italien, du bör besöka. Det finns så många saker att uppleva att det inte bara är en plats att besöka en dag eller två. Du bör dock ta hänsyn till att kollektivtrafiken kan vara svårt att få kläm på, varför du bör överväga att hyra bil på Neapel flygplats. På så sätt undviker du många problem under tiden du är där.

Om du vill ha den ultimata friheten, så ska du boka en billig hyrbil på Neapel flygplats här på hyrbilinfo.se. Detta kan vara bra för både dig och familjen – så ni kan få den semester ni förtjänar.

Besök den officiella hemsidan för Neapel flygplats.

Ta med familjen på bilsemester till Neapel i regionen Kampanien i den södra delen av Italien. Boka hyrbil på Neapel flygplats, även kallad Capodichino flygplats i Neapel och ta dig lätt runt i området på egen hand. Med hyrbil från flygplatsen i Neapel, sparar ni in den långa körsträckan hemifrån men kan ändå uppleva staden med bil.
Från Neapels flygplats Capodichino tar ni er lätt till ert hotell eller semesterlägenhet när ni har fått ut er hyrbil i Neapel som ni har bokat online med vår ”rent a car” sökfunktion.

Hyr en bil från Neapel flygplats

Neapel är framför allt känd för att vara den stad varifrån pizzan härstammar, och det är ett måste att ta sin hyrbil från Neapels flygplats till en av stadens många pizzerior och smaka hur en riktig pizza ska smaka. För den som är intresserade, kan det vara en god idé att hitta en av stadens pizza bakning workshops för turister.

Hyra bil på Capodichino flygplats, Neapel

Genom att hyra bil på Neapels flygplats kan du även uppleva stadens många sevärdheter. Här finns bland annat det nationella arkeologiska museet och Parco Virgiliano, som utan tvekan är värt att gå en promenad i. En annan av de saker du också bör besöka är Piazza St Domenico Maggiore, en av de vackraste barockkyrkorna i världen.

Hitta den billigaste hyrbilen Neapel flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her