Hyrbilar på Stansted flygplats

Hyrbilinfo.se ger dig möjlighet att hyra bil och avhämta den direkt på Stansted flygplats, så du billigt, snabbt och lätt kan komma vidare på din resa, oavsett om den går till landets spännande huvudstad London eller andra destinationer i England.

Terminal på Stansted flygplatsen.
Terminalen vid Stansted Flygplats. Foto: London Stansted Airport

Med mer än 27 miljoner passagerare som varje år transporteras till och från mer än 200 destinationer i över 40 länder, är Stansted en av de viktigaste flygplatserna för London och Midlands. Linjenätet från Stansted flygplatsen omfattar huvudsakligen europeiska destinationer. Enligt sin egen information, erbjuder flygplatsen faktiskt fler europeiska destinationer än någon annan flygplats i Storbritannien.

Den mest populära internationella destinationen från Stansted flygplats är enligt den senaste inventeringen Dublin på Irland. Därutöver är det framför allt de spanska flyglinjerna som har flest resenärer. Spanien är också ett av engelsmännens favoritresmål, när längtan till sol och sommar gör sig påmind. För oss andra som reser i den motsatta riktningen till England, är Stansted inte bara intressant på grund av sitt läge nära London.

Snabb och enkel biluthyrning på Stansted flygplats

Stansted Flygplats, som officiellt heter London Stansted Airport, ligger i Uttlesford, Essex omkring 50 kilometer nordost om centrum av den engelska huvudstaden. Det är en av Londons fem ”City flygplatser”, men den är också relevant om du behöver resa vidare till andra delar av England. Härifrån kan du med hyrbil till exempel lätt köra vidare norrut mot det berömda Peak District eller västerut mot det idylliska Cotswolds.

Åtskilliga lågprisbolag så som EasyJet och Ryanair använder Stansted, som trots att den bara har en landningsbana är rymligare och mycket mindre hektisk än Heathrow och Gatwick. Flygplatsens enkla design och mindre storlek gör anslutningarna enkla. Det gör det också lättare att boka hyrbil på Stansted flygplats. Biluthyrningsföretagen är samlade i den så kallade Car Rental Village, som ligger cirka en kilometer från själva flygplatsterminalen. Det går en gratisbuss dit var tionde minut. Här hittar du bland andra Alamo, Avis, Enterprise, Europcar, Sixt och Hertz.

Förutom ett brett utbud av biluthyrningsföretag så finns det även bra shopping på Stansted, med bland annat flera bra taxfreebutiker i avgångshallen. Det finns även ett brett utbud av restauranger med allt från snabbmat till sushi samt ett par barer, plus en rad gratis faciliteter redan i ankomsthallen.

Hitta billigaste hyrbil på Stansted Flygplats

Om du åker på en storstadssemester till London, är det som regel lättast att ta tåget eller någon av bussarna in till centrum. Om du har behov av en bil inne i staden, är det tack vare Stansted flygplatsens läge nära motorväg M11, lätt att köra dit in med en hyrbil.

Men om du uteslutande ska röra dig i de centrala delarna av London, rekommenderas det vanligtvis att man använder sig av kollektivtrafiken i stället. För även om du hyr en kompakt hyrbil som är lätt att hantera och parkera, kommer du förmodligen uppleva Londontrafiken som ganska utmanande. Du ska dessutom vara uppmärksam på att man har infört en så kallad ”congestion charge” eller trängselavgift när man på vardagarna kör i det centrala London.

Det finns, naturligtvis, många andra skäl till varför många väljer att resa vidare med en hyrbil från Stansted flygplats. Oavsett om du ska på en bilsemester i Storbritannien eller bara inte vill förlita dig till kollektivtrafiken, så kan du nästan garanterat hitta ett fordon som uppfyller dina behov.

Sök efter hyrbil på Stansted flygplats i sökmotorn här på Hyrbilinfo.se. Här kan du med bara en sökning snabbt jämföra priser på olika bilstorlekar från en lång rad biluthyrningsfirmor. Om du bokar en hyrbil på Stansted flygplats genom hyrbilinfo.se så inkluderar alltid priset fri körsträcka och det tillkommer inga dolda avgifter. Om du bara vill se priser från specifika biluthyrningsföretag eller bara söka efter hyrbilar i en viss storlek, kan du med fördel använda sökmotorns filterfunktion.

Med rätt hyrbil till rätt pris, kan du utan krångel bege dig ut på en upplevelserik resa från Stansted flygplatsen till många spännande sevärdheter och städer i England.

Populära destinationer med hyrbil från Stansted

  • London
  • Cambridge
  • Oxford
  • Liverpool
  • Birmingham
Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Praktiska länkar

Flygplatsens egen hemsida

Hitta den billigaste hyrbilen Stansted flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her