Hyra bil i London

Det råder ingen brist på biluthyrningsfirmor i centrala London eller längre ut i förorterna. Därför, tack vare den hårda konkurrensen mellan uthyrningsföretagen, har du en god chans att hitta billig hyrbil i London. Men se alltid till att jämföra priser på den aktuella bilmodellen mellan de olika biluthyrningsföretagen för att få det bästa erbjudandet. Du kan enkelt göra detta i sökmotorn här på Hyrbilinfo.se

Det är lätt att hitta en hyr bil i London.
Att hitta en hyrbil i London är enkelt om du lätt behöver förflytta dig i den engelska huvudstaden. Foto: Giuseppe Milo, CC av 2,0.

Europas kultur- och finanscentrum

London är inte bara huvudstad i både England och hela Storbritannien, det är också den största staden i Västeuropa. London har i själva verket länge varit Europas obestridliga centrum för finanssektorn och kulturlivet. Även om efterdyningarna av Brexit skulle komma att sätta maktbalansen i gungning så råder det ingen tvekan om att London även i framtiden kommer att vara en sann global metropol och en av världens mest intressanta destinationer.

På många sätt representerar London symbolen för England, men samtidigt sticker den ut markant från resten av landet. De nästan 9 000 000 invånarna i London inkluderar representanter från i stort sett alla hörn av världen, vilket bidrar till att ge staden dess unika mångkulturella atmosfär.

Möjligheten att gå på äventyr i de olika stadsdelarna för att känna stadens puls, vilken återspeglar att London i själva verket består av många mindre och större stadsdelar var och en med sina egna särdrag, vilket också är en stor del av upplevelsen för de flesta besökare. Oavsett om du vill njuta av en pint på en av de gamla, klassiska pubarna, utnyttja de bra priserna och det svindlande utbudet av butiker eller fördjupa dig i utställningar på ett av de många världsberömda museerna, så kan du göra det i London.

Varför du ska boka hyrbil i London

Det är inte utan anledning som det ofta rekommenderas att man inte som turist ska köra bil i centrala London. För det första bär den engelska huvudstaden för närvarande den föga smickrande titeln som Europas mest överbelastade stad. För det andra finns det utmärkta möjligheter till att ta sig runt i centrum med kollektivtrafik istället, vilket inkluderar Londons berömda tunnelbana (i folkmun känd endast som the Tube).

Om du vågar dig in i centrala London med bil, bör du vara medveten om att du måste betala en så kallad ”trängselavgift”, oavsett om du kör i din egen bil eller en hyrbil. Dessutom bör du räkna med att spendera en massa pengar på parkering, som på toppen av allt kan vara svårt att hitta.

Med detta sagt, finns det naturligtvis en anledning till att det trots allt finns flera biluthyrningsföretag i både centrala London och förorterna (Greater London). Så det finns många fall där du som turist kommer att tycka att hyrbil är det bästa alternativet. För även om det i allmänhet är lätt att ta sig runt till sevärdheterna i London även med kollektivtrafik (eller till fots), är fallet ofta annorlunda när turen går utanför huvudstaden. Exempelvis lyfts järnvägstrafiken i England ofta fram som ett skräckexempel på privatiseringen av infrastrukturen, som i slutändan gett britterna dyrare och långsammare tåg

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Populära utflykter

Så om du ska till andra delar av England, är det upplagt att hyra en bil i London. Men en hyrbil kan också vara en möjlighet att helt enkelt göra kortare dagsutflykter till några av de många intressanta sevärdheterna i Londons närområde. Med en hyrbil kan du följa din egen takt och är fri från att behöva bekymra dig om tidtabeller. Nedan är bara ett litet urval av de många spännande utflykter du kan göra från London med hyrbil.

  • Windsor Castle: det kungliga palatset i staden med samma namn, som går tillbaka till Wilhelm Erövrarens tid.
  • Oxford: är bekant för dess många gamla byggnader med höga spiror, såväl som för sitt välkända universitet.
  • Stonehenge: förhistoriska monument vars ursprungliga funktion det fortfarande debatteras om.
  • Bath: den första engelska staden som finns upptagen på UNESCO:s världsarvslista.

Hyra bil på flygplatser i London

Inte så överraskande, betjänas en stor metropol som London av flera flygplatser, från vilka det finns goda förbindelser till centrum av staden. Oavsett vilken av de fem officiella flygplatserna (London City, London Gatwick, London Heathrow, London Luton och London Stansted) du landar på, så kan du enkelt fortsätta din resa med hyrbil.

På alla Londons flygplatser hittar du både stora biluthyrningsfirmor som Avis, Europcar, Hertz och Sixt, men även mindre lokala uthyrningsföretag. Det stora urvalet kan göra det nästan omöjligt att hitta den billigaste hyrbilen. Men detta är lyckligtvis inte ett problem om du använder sökmotorn här på Hyrbilinfo.se.

I sökmotorn behöver du helt enkelt bara ange på vilken flygplats och när du vill hämta ut din hyrbil. Sökmotorn tar då fram de lägsta priserna från alla de olika biluthyrningsföretagen, och ger dig inom några sekunder en tydlig lista över de för tillfället bästa erbjudandena. Därefter är du bara några klick bort från att se till att rätt hyrbil står redo för dig vid ankomsten till flygplatsen.

Praktiska länkar

Du kan hitta mer information om sevärdheter och aktuella händelser i London på den officiella turist hemsidan .

Hitta den billigaste hyrbilen London Find Billeje her --> Sammenlign priser her