Hyrbilar på Luton Airport

Genom att hyra bil kan du enkelt ta dig från Luton flygplats till London. Tack vare flygplatsens fina vägförbindelser till motorvägarna M1 och M25, kan du också snabbt ta dig vidare till andra delar av England. Att hyra bil ger dig fullständig frihet att utforska landet i din egen takt.

London Luton flyg plats
London Luton Airport används främst av lågprisflygbolag. Foto: Steff, CC BY-sa 3,0

Luton flygplats, officiellt kallas London Luton Airport, är en favorit bland lågprisflygbolag som easyJet och Ryanair. Varje år tar de över 16 miljoner passagerare till och från flygplatsen, vilket gör den till en av de mest trafikerade i England. Totalt finns det anslutningar till cirka 150 destinationer runt om i världen från Luton flygplats.

Luton Airport har en 2-våningars terminal som under årens lopp har genomgått många uppgraderingar och utbyggnader. Här hittar du ett bra utbud av butiker, restauranger, caféer, barer och faciliteter som ett valutaväxlingskontor och gratis WiFi.

Hyra bil på Luton Airport

Det finns förbindelser till Luton flygplats med buss och tåg (den sista biten från tågstationen måste du ta en buss). Vill du inte vara hänvisad till kollektivtrafiken så finns det även ett bra urval av biluthyrningsfirmor på flygplatsen, bland andra Avis, Budget, Europcar, Hertz och Enterprise.

Biluthyrningsföretagen är samlade i det så kallade ”Car Hire Centre” som ligger i den norra delen av flygplatsområdet. En gratis pendelbuss avgår från ”Bay C” vid terminalen till biluthyrningscentret.

Du bör boka din hyrbil på Luton Airport (flygplatskod LTN) i förväg redan hemifrån, då kan du snabbt få din hyrbil utlämnad på flygplatsen, och inte minst kan du enkelt hitta det bästa priset. Du gör detta snabbt och enkelt i sökmotorn här på Hyrbilinfo.se. Ange bara när du vill hämta din bil så tar det bara några sekunder för sökmotorn att göra en översikt över tillgängliga hyrbilar – sorterade efter pris.

Om du bara är intresserad av hyrbilar av en viss storlek eller typ kan du med fördel använda sökmotorns filterfunktion. Det samma gäller om du bara vill se bilar från specifika biluthyrningsföretag.

Därför ska du hyra en bil på Luton flygplats

Luton flygplats är populär bland resenärer som vill ta sig billigt till London. Det tar heller inte lång tid att köra de runt 45 kilometerna till den engelska huvudstaden. Det är emellertid framför allt om du inte bara ska på en storstadssemestrar, utan även vill uppleva andra delar av landet, som en hyrbil från Luton flygplats verkligen kommer till sin rätt.

Läget nära staden Luton norr om London gör flygplatsen till en bra utgångspunkt för en att utforska de mer lantliga delarna av England med en hyrbil. På många sätt ger de natursköna områden och historiska städerna som ligger inom räckhåll för Luton flygplats dig en bättre inblick i det traditionella England än den stora internationella metropolen London.

Genom att hyra bil kan du till exempel enkelt direkt åka vidare från Luton flygplats till den charmiga gamla universitetsstaden Oxford eller det idylliska Cotswolds. Det kan även varmt rekommenderas att åka en tur till Cambridge för att uppleva det mysiga universitetsområdet i gamla stan och de stora grönområdena vid floden Cam.

Populära destinationer

Planerar du en bilsemester i England med utgångspunkt från Luton flygplats? Kom då ihåg att många biluthyrningsfirmor erbjuder så kallad ”One Way” biluthyrning, där du lämnar tillbaka din hyrbil på en annan plats än där du hämtade ut den. Detta ger bra möjligheter att åka lite längre under en semester eftersom du inte behöver återvända till utgångspunkten

  • London: Om du bara ska vistas i centrala London, är en bil inte det mest optimala transportmedlet. Men om du även vill kunna komma runt till andra områden är hyrbil det perfekta alternativet.
  • Oxford
  • Cambridge
  • Cotswold
Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Praktiska länkar

Officiell hemsida för Cotswolds
Londons egen turisthemsida

Hitta den billigaste hyrbilen Luton flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her