Hyra bil San Francisco

Hitta den billigaste hyrbilen i San Francisco via vår sökmotor som jämföra priser på hyrbilar från mer än 500 uthyrningsföretag, och boka din hyrbil enkelt, snabbt och billigt online.

San Francisco

San Francisco är ett semesterresmål i världsklass och har mycket att erbjuda med sitt vackra läge vid bukten, det unika, kuperade landskapet och den avslappnade atmosfären. Det är lämpligt att hyra bil i San Francisco eftersom det är ett bekvämt och praktiskt transportmedel när du besöker de många intressanta sevärdheter.

Fishermans Wharf är en populär attraktion i San Francisco. Foto: amerikanska armén Corps of Engineers Digital Visual Library

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Upplev Golden Gate och Alcatraz

San Francisco förknippas ofta med den berömda Golden Gate-bron, som kan ses från olika platser runt om i staden. Det bästa stället att uppleva detta ikoniska byggnadsverk är från Golden Gate Park. Parken hyser även ett museum, ett akvarium, en japansk trädgård och vackra Winter Gardens. Det finns även andra anmärkningsvärda broar i området bland annat den äldre och längre Bay Bridge. En annan populär attraktion i detta område är det berömda före detta fängelset, Alcatraz.

Genom att hyra bil i San Francisco kan du enkelt ta dig runt och besöka de många sevärdheter som staden har att erbjuda. Du kan besöka Union Square, där du hittar massor av butiker och semesterbostäder. På South of Market Street, även känd som SoMa, hittar du museer och de närliggande Yerba Buena Gardens. På kvällarna och nattetid kan du hitta massor av underhållning längs 11th Street och Folsom.

Kaliforniens natur blir tillgänglig med hyrbil

På North Beach hittar du sevärdheter som Telegraph Hill och Coit Tower, samt ett litet område med barer, restauranger, caféer och till och med strippbarer. Om du beger dig lite längre norrut, hittar du det något mindre ”shabby” området, Fisherman’s Warf, där det också finns barer, restauranger och caféer på Pier 39.

Områden värda att besöka i en hyrbil är Twin Peaks, Vista Point, MT Sutro och Lincoln Park Coastal Trail, varifrån du kan njuta av en underbar utsikt över hela San Francisco Bay-området. För att få uppleva en 360-graders utsikt kan du besöka Mount Tamalpais, varifrån du kan njuta av en fantastisk utsikt bortom bukten ut mot Stilla havet. Om du är intresserad av att se valar kan du köra till Point Reyes National Seashore. Är du mer intresserad av vin så bör du besöka vingårdarna i Sonoma Valley, Calistoga och Napa Valley.

Sevärdheter att besöka med hyrbil i San Francisco

Blanda Europa och USA, gammalt med nytt, och en bild av San Francisco börjar växa. Ta sedan dataföretagen i Silicon Valley och de välkända vingårdarna i Napa Valley, hippiekulturen, och en generöst gay kvarter och du får en tydlig bild av San Francisco. San Francisco är den vänliga staden med kännetecknen av en provinsiell stad. Staden ligger på en halvö med det iskalla havet runt omkring, ett hav som Golfströmmen inte kommer till. Det innebär att staden har ett något ovanligt klimat. Somrarna kan bli varma nästan som en svensk högsommar, men resten av året är vädret som det svenska septembervädret. Detta medför att det kan förekomma en hel del dimma på halvön.

På åttiotalet drabbades delar av staden av en aidsepidemi. En stor grupp frivilliga med ett enormt engagemang bildades och är idag en förebild för HIV-arbetet i stora delar av världen. Stora delar av San Francisco består av branta kullar. Alla bilar är parkerade med hjulen mot trottoarkanten och här gäller det att inte glömma dra åt handbromsen. På de branta gatorna är de gamla spårvagnarna, tillsammans med Golden Gate-bron, stadens kännetecken. Andra delar av staden är betydligt planare och mycket bekväma att gå i. I Golden Gate Park hittar du växter från hela världen, och hela parken doftar eukalyptus. Museerna ligger på rad och stadens hemlösa katter håller till i en del av parken, där de matas och vårdas av vänliga djurvänner.

San Francisco historia

Sir Francis Drake skickade iland flera grupper av människor under året 1579. Området kring San Francisco Bay var en fredlig missionsstation under år 1769 och fick också sitt namn från missionsstationen som bestod av franciskanermunkar. 1846 övertar USA kontrollen över Kalifornien och i början av 1848 startar guldruschens glada dagar vilket gör att 80 000 människor strömmar till. Den första transkontinentaljärnvägen stod klar 1869. Världens första linbana börjar 1873 gå mellan Kearny och Jones Street. Den kulturella bilden är fylld av teatrar, bibliotek, universitet och flera nyhetstidningar under 1880-talet.

1906 förstörs de centrala delarna av staden av en jordbävning. Öppnandet av Panamakanalen 1914 får ett stort inflytande på staden. Golden Gate-bron öppnas 1936. Under det 2: a världskriget kommer mer än 500 000 arbetare till det nya industriområdet. Beatniks flyttar in i North Beach-området på 50-talet. Förenta staternas första lesbiska grupp bildas 1955. Hippies samlas i Haight Ashnury, studenterna från Berkeley protesterar mot Vietnamkriget och Black Panthers bildas i Oakland 1966-71. Aktiva kampanjer för homosexuella kampanjer börjar i Castro 1975. Aids kräver många liv bland stadens homosexuella på 80-talet. En allvarlig jordbävning 1989 kostar många liv och förstör murar, broar och byggnader. Museet Modern Art öppnar 1995 och startar en ny byggboom.

Transport i San Francisco

Det finns flera hundra busslinjer i San Francisco, liksom tunnelbanor, spårvagnar och historiska spårvagnar som är enormt populära bland turister. Du kan köpa 1-3 eller 7 dagars kort för tunnelbanan och bussar på turistbyrån eller där de gamla spårvagnarna vänder vid Powel och Market St. Det går ett tåg (Bart) från centrum till East Bay-området.

Attraktioner med hyrbil i San Francisco

Turistbyrån ligger på Hallidie Plaza vid Market och Powell Street, Tel 415-391 20 00. Spårvagnen till Fisherman’ s Wharf, de stolta spårvagnskonduktörerna är en upplevelse i sig. Golden Gate Park, stadens största Park, är en perfekt picknickplats med japansk trädgård och flera museer. Twin Peaks har en fantastisk utsikt över staden, särskilt på natten. Napa Valley en timmes bilfärd från San Francisco är ett känt vindistrikt med vinprovning, gratis guidade turer.

Besök Alamo Square, Hayes Street, och se stadens viktorianska hus och skyline på en och samma gång. Härifrån kan du promenera vidare till Haight Ashbury med sina många affärerna och restaurangerna. 49 Mile är en naturskön biltur och rena gåvan för turister med bil som med hjälp av tydlig skyltning tar dig igenom de mest härliga stadsdelar och utsiktspunkter som staden har att erbjuda. Det tar sin tid, beräkna en hel dag, så du även har tid att kliva ur bilen och göra lite extra upptäckter. Börja där du själv vill och håll bara utkik efter skyltningen 49-Mile Scenic Drive med en bild av en mås (du ser det definitivt nära de mest populära turistattraktionerna) sen är det bara att köra!

Shopping i San Francisco

Grant’ s Tobacco Shop, 562 Market St. (mellan Sansome och Montgomery). Oavsett om du röker eller inte är det en upplevelse att besöka denna tobaksaffär. Pipor, cigarrer, tobak, askkoppar, tändare och andra tillbehör som gör rökningen till en kultur. Runt Union Square hittar du de stora varumärkena inom modevärlden som till exempel Chanel, Gianni Versace, Gucci, Max Mara och Emporio Armani. San Franciscos mest kända bokhandel, som var centrum för Beat scenen på 50-talet. De har öppet fram till midnatt och här hittar du gamla skivor med musik i alla kategorier, du kommer vara sysselsatt i timmar. Jackson Square, här ligger många av stadens bättre möbel- och antikaffärer.

San Francisco är en ganska säker stad men har många hemlösa och en del kriminella. Vissa områden bör undvikas, särskilt nattetid, t.ex. Tenderloin, Western Addition och 6th och 7th Street söder om marknaden. Undvik Dolores Park efter mörkrets inbrott. SOS Tel. 911.

Läs mer om San Francisco på stadens officiella hemsida för turism. Här hittar du många goda råd.

Om du anländer till San Francisco med flyg, är det perfekt att hyra bil direkt vid ankomsten till San Franscisco flygplats. Läs mer om biluthyrning på San Francisco flygplats.

Hitta den billigaste hyrbilen San Francisco Find Billeje her --> Sammenlign priser her