Många svenska familjer är just nu i full gång med att packar bilen full med bagage för att köra söderut under sommarlovet. Vad många inte vet är att det kan vara en god idé att göra ett stopp i Nordtyskland, till exempel i Flensburg och byta till en billig hyrbil. Det finns massor av pengar att spara – särskilt om du ska vara borta länge på semestern.

Med hyrbil på de tyska motorvägarna

Går resan söderut? Så, utnyttja möjligheten att hyra bil billigt i Flensburg istället.

Därför blir semester i hyrbil billigast

Den totala kostnaden för en kör-själv semester i din egen bil är högre än många som regel tror. Det slitage på bilen och värdeminskningen som en lång resa söderut medför måste räknas med i priset. Dessutom kommer många köra iväg i en något äldre bil som har en högre bränsleförbrukning än en liknande bil av nyare modell.

Undvik värdeminskning på bilsemestern genom att hyra bil i Flensburg

Om du istället väljer att parkera din egen bil strax söder om tyska gränsen och fortsätter i en tysk hyrbil resten av vägen ner genom Europa, finns det oftast en massa pengar att spara. Det visar nya beräkningar från FDM enligt finans.dk.

Enligt föreningens beräkning för till exempel en VW Passat, en familj som åker på en 14-dagars kör-själv semester från Flensburg till Nice i södra Frankrike, totalt 4 300 km, spara upp till 3 300 kr. genom att byta till en tysk hyrbil av samma typ.

Besparingen beror delvis på det faktum att det i Tyskland vanligtvis inte finns någon kilometer begränsning. Dessutom, behöver biluthyrningsfirmorna i Flensburg och resten av Tyskland inte betala registreringsavgift på deras bilar.

Hitta din billigaste hyrbil i Flensburg

I beräkningen från FDM, har man använt priser från Avis, men detta är naturligtvis inte den enda biluthyraren som du hittar söder om gränsen till Tyskland. Om du vill hitta den billigaste hyrbilen i Flensburg, bör du titta på erbjudanden från en mängd olika biluthyrningsfirmor före din semester.

Det kan du göra i sökmotorn från CarTrawler här på Hyrbilinfo.se. Den hämtar in priser från Avis, Europcar, Hertz och andra biluthyrningsföretag i Tyskland, så du kan vara säker på att hitta det bästa erbjudandet på den typ av bil du vill köra under din semester.

Även om du väljer att hyra en lite större bil än din egen, så kommer det ofta finnas pengar att spara genom att hyra bil i Tyskland för din kör-själv semester. Det är en möjlighet till att ge familjen en bekvämare resa söderut. Du kan parkera din egen bil gratis i Flensburg, så den kostnaden behöver du inte bekymra dig om.

Har du frågor angående att hyra bil utomlands? Börja då med att titta på vår FAQ om biluthyrning. Här hittar du svar på de oftast ställda frågorna.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *