Bilhyra på Chania flygplats

Chanias flygplats ligger bara en liten bit utanför själva staden Chania. Som en av de två största flygplatserna på Kreta, är Chania flygplats en plats många människor passerar på väg till sin Greklandsemester. Därför är det också en samlingspunkt för många flyglinjer, vilket innebär att det är mycket hektiskt under högsäsong när många turister landar på samma gång. Detta gäller även för transport till och från Chanias flygplats, eftersom det blir många proppfulla bussar och taxibilar i den grekiska hettan. Gör dig själv och din familj en tjänst när du landar och boka en billig hyrbil på Chania flygplats. Detta kan lindra stressen samtidigt som du får det lite svalare när du inte behöver trängas med en massa andra turister på långa turer i proppfulla bussar.

Även om Chania flygplats är ganska stor så finns det fortfarande saker som behöver förbättras för att få den kapacitet som behövs för att hantera alla människor som vill besöka ön.

Inte desto mindre är det fler och fler som väljer att resa till Chania. Stadens unika atmosfär lockar människor under både sommar och vinter, och det är framför allt på grund av hamnen som det har blivit en så attraktiv plats att besöka när man är på Kreta.

Faktiskt har det under många år varit så att Kreta bara varit känt för de vita stränderna och azurblå havet, men bilden har förändrats, och det är nu fler och fler människor som väljer att resa till Kreta, just för att de vet att de även kan hitta mysiga och vackra små städer och byar på ön. Att besöka dessa städer och byar är mycket lättare nu, när du kan boka din hyrbil redan från Chania flygplats. På så sätt kan du besöka alla de vackra platserna i och omkring Chania.

Sevärdheter och attraktioner i Chania

I Chania finns det många olika saker att uppleva. Beroende på vilken typ av turist du är, så kommer det helt säkert vara något som faller dig i smaken. Det finns människor som tycker att det är underbart att ta en promenad vid hamnen och andas in den ljuvliga doften av hav. En del tycker att det är spännande att lära sig mer om stadens historia och hur staden har fått det utseendet som den har.

Viktigast av allt är nog att Chania både är en stad fylld med kultur, men även ett ställe där det inte är långt till varken strand eller annan natur. Det gör att mentaliteten blir en annan, än den vi är vana vid, vilket är anledningen till att det är så många människor som vill tillbringa mer tid i staden. Du kan uppleva mycket i Chania, men det kräver att du kan transportera dig själv och din familj. Detta kan göras genom att hyra bil på Chanias flygplats, där du får dina bilnycklar så fort du har landat på Chanias flygplats.

Utanför staden, hittar du som nämnt, de fantastiska stränderna, men om du reser från staden, kan du också välja att resa till den grekiska skärgården och besöka andra platser och öar i närheten. Från Chania avgår många båtar till andra öar, vilket innebär att fler och fler turister beger sig ut för att lära känna andra platser i Grekland.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Transportmöjligheter från Chania flygplats

När du landar på Chanias flygplats är det inte särskilt långt till själva staden. Det är dock så långt att du behöver ett transportmedel för att ta dig och dina resväskor till staden. Det innebär att du måste bege dig ut och hitta antingen en buss, eller en taxi, för att ta dig därifrån. Det finns ingen typ av tågtransport på Kreta och därför kan du inte ta dig till staden på det sättet. Det skulle annars ha varit trevligt med tunnelbana så som vi är vana vid i till exempel Stockholm.

Om du landar i högsäsong, kan du vara säker på att du inte är den enda som försöker ta sig in till staden. Så då måste du klämma in dig i en buss eller en taxi med andra människor som har ankommit till Chania på samma gång. Ett alternativ till detta kan vara att använda sig av en hyrbil från Chanias flygplats. På så sätt behöver du inte bege dig ut i kollektivtrafiken, och du kan slå dig ner bakom ratten så snart du har landat.

Billigaste hyrbil på Chania flygplats

Om du redan känner på dig att de allmänna transporterna eller taxibilarna kan vara lite jobbiga, då är sättet att undvika det en hyrbil från Chania flygplats. På hyrbilinfo.se får du dels ett bra erbjudanden, men även en garanti för att din semester blir helt unik, både när det gäller avkoppling och frihet – det får du nämligen genom att hyra bil på Chania flygplats.

Just friheten är ett centralt begrepp när det gäller bilhyra, och därför är det också sättet att resa på om man vill få ut mesta möjliga av den tid man är borta – boka billig hyrbil på Chania flygplats nu, och få bilnycklarna när du landar.

Hitta den billigaste hyrbilen Chania flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her