Biluthyrning på Kreta

Hyr din bil på Kreta på nätet och spara pengar på din biluthyrning. Hyrbilinfo.se samarbetar med CarTrawler och Auto Europe biluthyrning, som är sökmotorer som jämför priser på hyrbilar från alla biluthyrningsföretag på Kreta, och kan därmed hitta det lägsta priset. Om du funderar på att hyra bil till din semester på Kreta eller vill du jämföra priser från de olika hyrbilsleverantörerna, kom då ihåg att biluthyrning genom CarTrawler eller Auto Europe på Kreta alltid inkluderar obegränsad körsträcka och Obligatoriska försäkringar. * Vi hänvisar alltid till de aktuella hyresvillkoren i biluthyrningens sökmotor.

Boka din hyrbil på Kreta i god tid

Hyr din bil på Kreta i god tid då är du säker på att få det lägsta priset. Precis som på lågprisflygbolag, är det oftast de billigaste priserna som sätts in i sökmotorerna först och eftersom priserna på tillgängliga hyrbilar på Kreta minskar när priserna stiger. Naturligtvis kan det uppstå en situation när biluthyrningsföretagen på Kreta har många tillgängliga hyrbilar och därför gärna kommer med speciella biluthyrningserbjudanden och kampanjer, men detta är inget problem för du kan alltid boka om eller avboka bilen du har hyrt genom Cartrawler.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

 

Vacker kustväg nära Agios Nikolaos. Källa: Sergey Stoma

Bilsemester med hyrbil på Kreta

Åk med i familjen på bilsemestrar till den grekiska ön Kreta. Boka din hyrbil på Kreta hemifrån och hämta bilen vid ankomsten till ön. Med en hyrbil kan du enkelt ta dig runt på Kreta och uppleva ön på egen hand.

Kreta, som är den största av de grekiska öarna, och den enda ön som inte är en del av en skärgård, har under många år varit ett populärt resmål för människor från hela världen, och Kreta gör också mycket för att göra turisterna ska ha en bra vistelse på ön , som erbjuder allt från vackra sandstränder till storstäder, som du enkelt kan ta dig runt till om du har bokat hyrbil till din semester på Kreta.

Information om Kreta

Det blå havet, den gula solen och de vita byggnaderna. Kreta är den största av de grekiska öarna i Medelhavet och är med sitt sydliga läge hem för stränder, sol och badande, lyckliga barn. Men Kreta är mer än så. Kreta är ett kulturellt, historiskt och mytologiskt nav. Zeus sägs vara född på Kreta, och Kreta har stor betydelse för kulturen och historien i Grekland och i västvärlden, inte minst som hem för den Minoiska kulturen. Hyr en bil på Kreta och få ut mesta möjliga för pengarna genom att se hela ön.

Solbad och kultur

Kreta är en idyllisk ö, som erbjuder massor av stränder, solstolar och bad. Samtidigt erbjuder Kreta även kulturella sevärdheter och beröring med historiens vingslag. Ön är därför en perfekt plats att bo på för en familj med barn som fortfarande vill ha lite mer kulturellt innehåll än bara solstolar och parasoller. Ön är idealisk för att hyra en bil några dagar, så att du på så sätt kan uppleva mer av ön.

Kreta har dessutom en turbulent historia som kan vara spännande att gräva i. Om du verkligen vill få ut mesta möjliga av ön, bör du utnyttja möjligheten med hyrbil för att ta dig runt på den varierande och olikartade ön som döljer så många skatter.

Viktiga sevärdheter på Kreta

Kreta är både historiskt och kulturellt intressant, och ön innehåller många sevärdheter som du både kan köra till eller nå på andra sätt:

  • Palatset i Knossos
  • Naturen i bergen
  • Lynchnostatis Museet och det historiska museet
  • Stränderna – särskilt Elafonissi
  • Heraklion hamn och Basar

Palatset i Knossos
Knossos är en symbol för en av Europas först utvecklade kulturer. Kreta är hem till den Minoiska kulturen som fanns på Kreta under bronsåldern. För det första så ligger palatset i Knossos i ett vackert område fullt av olivträd och bergssluttningar nära staden Heraklion (eller Iraklio). För det andra är ruinerna ett fantastiskt vittnesbörd om gångna tider, och på Knossos kan du inte undgå att träffas av historiens vingslag. Hyr en bil och besök de monumentala ruinerna.

Naturen i bergen

Kreta erbjuder också en hel del storslagen natur, bland annat bland Díkti bergen, som ligger på den östra delen av ön. Här kan du gå vackra turer och hålla mysiga picknickar. Hitta till exempel Lassithi-platån, som ligger 850 meter över havet, med vacker utsikt över bergen. Hit kan du inte ta dig utan bil, så använd dig av biluthyrning på ön.

Lynchnostatis Museum och historiska museet
Det finns ett antal museer på Kreta som täcker den långa och spännande historian på Kreta. Museet Lynchnostatis är ett friluftsmuseum, som visar det mesta om Kretas kultur, och är för intressant för både barn och vuxna. Om du vill gå lite mer på djupet i Kretas historia så är historiska museet i Heraklion väl värt ett besök. Här genomgås 700 år av Kretas historia i en storslagen samling.

Stränderna – särskilt Elafonissi
Den grekiska skärgården badar i sol, strand, turkost vatten och vit sand. Ett besök på Kreta bör därför inte äga rum utan strandliv. Om du vill ha en extraordinär upplevelse, så kör till spetsen av Kreta i sydväst, där hittar du en strand som har utsetts till Europas bästa strand och som kallas Elafonissi. Stranden är barnvänlig med långgrunt vatten och är mycket vacker. Här är det smart att hyra en bil, eftersom det är svårt att ta sig dit med kollektivtrafik. Det finns generellt sett många små, gömda stränder dit du bara kan ta dig med en hyrbil.

Heraklions hamn och basar

I Kretas största stad får du allt du drömmer om av grekisk stadsatmosfär. Hamnen är ett härligt område som erbjuder vackra fartyg och båtar och har utsikt över ett gammalt citadell. Basaren i Heraklion är full av atmosfär och hektisk lokal befolkningen som gör sina inköp till kvällens måltid.

Att ta sig runt på Kreta

Det är svårt att ta sig runt på Kreta utan bil. Det finns busslinjer och taxibilar, men biluthyrning kan vara en god idé om du vill kunna ta dig runt och få mer natur för dina pengar. Det finns många möjligheter till biluthyrning och det kan ge dig möjlighet att se lite mer av den drygt 8 000 kvadratkilometer stora ön. Genom att köra runt ön får du möjlighet att känna historiens gång, och du kan verkligen känna att Kreta är en del av den västerländska kulturens vagga. Överväg att hyra bil några dagar, så att du kan få se mer än städerna.
Det finns två stora flygplatser på Kreta:

På båda flygplatserna har du möjlighet att hitta en biluthyrning om du räknar med att köra mycket på ön.

Grekiska specialiteter
Kreta är genomsyrat av det grekiska och därför kommer du att uppleva den läckra grekisk maten var du än befinner dig på ön. På kreta stöter du smaka på oliver från de många olivträden och många andra goda råvaror. Dessutom kommer du att hitta många fiskrätter, eftersom det fiskas en hel del på Kreta. Om du vill hitta några av de riktigt bra och undangömda matställena så hyr en bil och kör runt till de mindre städerna. Där kan du hitta några riktiga pärlor.

Kom ihåg att provsmaka på Kretas eget hemmagjorda vin från någon av de många vingårdarna runt omkring på Kreta.

Det finns även möjlighet att göra bra shoppingfynd på ön. Den ovan nämnda basaren är en självklar plats att besöka om du vill hitta roliga souvenirer som du inte hade räknat med att hitta.

Vin, vin och åter vin

I själva verket är Kreta en storproducent av vin, och det finns goda möjligheter att hitta en vingård att besöka i områdena runtomkring städerna. Det har producerats vin på Kreta i flera tusen år, och som startades av den minoska civilisationen, som var den första på Kreta. Smaka på det goda vinet och upplev vintraditionen på en av de många vingårdarna som ligger inom en halvtimmes bilfärd från Heraklion.

Information om bilhyra på Kreta

Har du en fråga angående biluthyrning på Kreta så hittar du flera sidor här på hyrbilinfo.se – du kan även läsa om de två flygplatserna på ön och jämföra priser från de olika biluthyrningsföretagen.

Du hittar även ytterligare information om Kreta på wikipedia – Läs om Kreta på wikipedia

Avboka din hyrbil på Kreta utan kostnad

Hyr en bil på Kreta och avboka den igen helt gratis om du ångrar dig eller hittar en billigare hyrbil. CarTrawler erbjuder dig att avboka din hyrbil upp till några timmar innan den bokade avhämtningstiden. Det är därför ett bra tips om du ska hyra en bil på Kreta, att boka din hyrbil i så god tid som 6-7 månader före semestern. När du närmar dig avresan till Kreta, kan du kontrollera de aktuella priserna och se om det finns några extra fina erbjudanden och i så fall avboka din bil på CarTrawler och boka en ny. Hyr din bil under sommarlovet i mycket bra tid om du vill ha ett bra pris och kom ihåg att i många länder i Sydeuropa är augusti och september högsäsong, detta gäller även på Kreta. Endast i mycket få fall kan du inte avboka din hyrbil på Kreta utan kostnad på CarTrawler, men detta kommer tydligt att framgå vid bokningstillfället. Det kan eventuellt vara i de fall som du bokat någon speciell bil.

Oavsett var du bokar din hyrbil, bör du alltid noga läsa igenom de gällande hyresvillkoren, eftersom biluthyrningsföretagen ofta ändra sina priser och villkor på nätet.

Hitta den billigaste hyrbilen Kreta Find Billeje her --> Sammenlign priser her