Billeje i Kreta Lufthavn

Att hyra bil på Kreta flygplats är billig och i biluthyrning-sökmotorn från CarTrawler kan du jämföra priser på hyrbilar från alla uthyrningsföretag. Kom ihåg att det finns två flygplatser på Kreta, Chania flygplats som har flygplatskoden CHQ och Heraklion flygplats som har koden HER.

Kreta den mest Populära semesterön i Grekland

Kreta är en av de mest besökta semesteröarna bland svenska turister och många väljer att boka en billig hyrbil på Chania flygplats på Kreta. Att det just är Chania flygplats på Kreta som de flesta bokar sin hyrbil beror enbart på det faktum att det är den flygplats på Kreta som har flest antal flygningar från Sverige. De flesta charterbyråer som flyger till Kreta använder Chanria flygplats och lågprisflygbolag som Norwegian med flera flyger varje vecka under sommarhalvåret till Kreta från bland annat Stockholm och Köpenhamn. Läs mer om semesterön Kreta i Grekland

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Upplev Kreta med hyrbil

Om du vill njuta av friheten under din semester är biluthyrning på Kreta ett självklart alternativ. Det finns många spännande utflyktsmål, oavsett om du är intresserad av historia, natur eller kultur. Du kan också använda din hyrbil för att besöka många av de vackra stränderna som ligger en bit bort från de stora turistområdena.

Sök och jämför priser på hyrbilar på Kreta flygplats med CarTrawler

På Hyrbilinfo.se samarbetar vi med biluthyrning-sökmotorn från CarTrawler som söker efter tillgängliga hyrbilar och jämför priser på hyrbilar på Kreta flygplats från alla uthyrningsföretag. Det går snabbt och enkelt att få en överblick med hjälp av sökmotorn. Du anger helt enkelt under vilken period du vill hyra bilen, din ålder och eventuellt om du vill lämna tillbaka bilen på en annan plats än på Kreta flygplats. Tryck på ”Hitta lägsta pris” och du kommer att få priser som inkluderar fri körsträcka och obligatoriska försäkringar. En fördel med att boka bilar på Kreta flygplats från CarTrawler och i andra sökmotorer som AutoEscape och Holidayautos är att du alltid kan boka en billig självriskförsäkring, vilket innebär att du är fullt försäkrad. Dessutom kan du vanligtvis avboka din hyrbil på Kreta flygplats så sent som 24 timmar före avhämtning utan kostnad. Kom dock ihåg att alltid noga läsa igenom hyresvillkoren innan du bokar din hyrbil, eftersom olika regler kan gälla för olika biluthyrningsföretag och specialerbjudanden.

Karta över de två flygplatserna på Kreta i Grekland

De två flygplatserna på Kreta är belägna i olika ändar av ön. Chania flygplats ligger i den västra delen av Kreta och Heraklion flygplats på den östra delen av Kreta.

Karta över Chania flygplats

Visa stor karta

Karta över Heraklion flygplats

Visa stor karta

Läs mer om biluthyrning på annat håll i Grekland
Kretas flygplats Heraklion flygplats. Det finns två stora flygplatser på ön Kreta så om du ska boka en resa dit, se då efter vilken av de två flygplatserna som ligger närmast din destination. Om du bokar en billig hyrbil på Kreta flygplats så slipper du tänka på avstånd och restider utan helt enkelt bara hoppa in i din hyrbil och köra till din slutdestination.
Heraklion flygplats ligger i utkanten av staden Heraklion och ligger därför ganska centralt och är lätt att ta sig till och från. Den har en storlek som gör att den ofta är mer hektiskt att vara på under högsäsong, eftersom fler och fler människor väljer att resa till Kreta. Lyckligtvis finns det planer på att expandera flygplatsen så att de många turisterna kan fortsätta att åka till Kreta.

Kreta är en ö i den grekiska skärgården och är ofta förknippad med sol- och badsemestrar samt idyll. Miljön på Kreta är mycket typiskt grekisk, så du kommer att få en mycket speciell upplevelse oavsett var på ön du väljer att resa till. Det finns läckra stränder överallt längs kusten, dessutom finns de små grekiska byar som utstrålar samma typ av idyll, oavsett var du befinner dig. Boka billig hyrbil på Kreta flygplats om du skulle vilja besöka både byarna och de vita stränderna mycket snabbare än om du måste ta en taxi eller en buss.

Kreta kan rekommenderas för turister som vill ha en avslappnad semester avskärmade från vardagens stress. Både stränderna och de idylliska byarna får dig att glömma arbetet och stressen hemma.

Läs mer om ön Kreta.

Sevärdheter och attraktioner på Kreta

Den ultimata attraktionen på Kreta måste vara de över 150 kilometerna sandstrand. Oavsett var du väljer att resa på Kreta kommer du att möta dessa idylliska omgivningar vilket ger dig möjlighet att njuta av det grekiska havet och den skinande solen.

Kreta är dessutom födelseplatsen för den grekiska guden Zeus enligt grekiska mytologin. Platsen har därför en ovärderlig betydelse när det gäller historia och grekisk kultur. Det finns många som återvänder flera gånger för att studera myter om Zeus, men också om Minotaurus som gömde sig i labyrinten enligt historien. Detta är en historia som vi alla har hört som barn och därför kan det göra resan till Kreta lite mer spännande än man egentligen räknat med.

Även om Kreta idag är mest känt för sin unika attraktionskraft på badgäster så finns det mer att se än du kanske tror. Innan ön blev grekisk för knappt 100 år sedan har det funnits många andra kulturer på ön, vilket gör den till en lite annorlunda grekisk ö. Med en hyrbil från Kreta flygplats, kan du köra direkt från flygplatsen och uppleva de många olika kulturerna som satt sin prägel runt omkring på ön. Som tidigare nämnt har ön fått uppleva mycket genom tiderna och detta återspeglas på denna blandade grekiska ön.

Transportalternativ från Kreta flygplats

När du anländer till Kreta flygplats, beroende på säsong, kommer det att finnas antingen väldigt många människor eller också mycket få. Eftersom det inte är så många människor som bor på Kreta under hela året är här inte så många människor utanför högsäsong som kan fylla flygplatsen. Vanligtvis anländer turisterna under högsäsong, och då kan flygplatsen mycket väl vara proppfull. Detta gäller även för de transportmedel som finns för att transportera de många turisterna runt på ön. Därför kan det vara en god idé att boka en billig hyrbil på Kreta flygplats eftersom detta kommer att spara dig mycket tid.

Det finns inga tåg på Kreta, vilket är anledningen till att du måste använda antingen buss eller taxi. Båda kan visa sig bli dyra, besvärliga och tidskrävande, och därför bör du överväga möjligheten att hyra bil på Kreta flygplats så du kan undviker transportproblem så snart du landat.

Billig hyrbil på Kreta flygplats

Att hyra bil på Kreta flygplats är liktydigt med frihet. Om du väljer denna resform så slipper du stressa med busstider, utan kan istället njuta av din semester till 100%. Då slipper du riskera att inte hinna med alla de saker du tänkt göra på din semester eftersom en hyrbil tar dig dit du vill och när du vill.

Eftersom det är långt från ena änden till den andra på Kreta kommer det ta lång tid att komma fram och tillbaka med bussen om du vill lära känna ön lite bättre. Alternativet är därför åter igen att hyra bil på Kreta. En god idé är att hyra den redan från flygplatsen, vilket du säkert själv kommer upptäcka efter bara några dagar på ön.

Befria dig själv från vardagens stress och jäkt och boka en billig hyrbil på Kreta flygplats.

Hitta den billigaste hyrbilen Kreta flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her