Hyrbil på Bergen flygplats

Bergen är Norges näst största stad och ett centrum för norsk kultur och natur. Med sitt läge på den yttersta västkusten bildar berg och hav en fantastisk inramning till hur naturen är formad och hur landskapet är uppsplittrat. Flygplatsen i Bergen heter Bergens flygplats (BGO) och hanterar cirka 5 miljoner passagerare per år. Flygplatsen ligger på Flesland, som ligger cirka 20 kilometer från centrum av Bergen.

Flygplatsen i Bergen ligger i södra delen av Bergens kommun och stod klar redan 1955. Allt sedan dess har den varit en knutpunkt i Norden för flygtrafik och transporter till mer avlägsna delar av världen – just på grund av sitt läge. Det finns goda möjligheter för att boka billig hyrbil på Bergen flygplats om du vill köra de 20 kilometerna till Bergen. Dessutom är det en god idé att hyra bil från Bergen flygplats eftersom det finns så många vackra platser att se runt Bergen, och många platser som rekommenderas att besöka.

Trots att Bergen ligger lite avsides har staden rönt ökande popularitet bland turister från hela världen. Många av turisterna som besöker Norge väljer faktiskt att landa i Bergen snarare än i Oslo, eftersom denna destination är känd som en helt unik idyll, skapad av regionens vackra långa historia.

Idag är Bryggan i Bergen en av de platser som, enligt UNESCO bör bevaras för eftervärlden. När man förflyttar sig runt i Bergen märker man snabbt att man befinner sig på en plats av viss betydelse, och detta beror kanske på det faktum att staden användes som de norska kungarnas huvudsäte under många år.

Sevärdheter och attraktioner i Bergen
När du kommer till Bergen, är en av de första sakerna du lägger märke till, den lite anorlunda men spännande arkitekturen som staden har lyckats bevara i många år. Den historiska aspekten av staden Bergen är på det hela taget ganska väsentlig för att förstå vilken plats du i själva verket befinner dig på.

Även om Bergen är känd för att vara en regnig stad, är det inte nödvändigtvis liktydigt med att det alltid regnar. I själva verket anser många att på en dag när solen skiner, så är Bergen nordens motsvarighet till en sydeuropeisk charmerande stad eftersom de många gatorna och gränderna slingrar sig runt på bergssluttningarna. Framför allt är bergen omkring Bergen mycket vackra, och kan lätt nås med en hyrbil från Bergens flygplats. Vägarna är ganska bra i Norge och man har tänkt på infrastrukturens tillgänglighet, just därför är en hyrbil från Bergens flygplats och att hyra bil i Norge över huvud taget ganska enkelt.

Förutom bergen och det vackra landskapet så är Bergen av idag fortfarande en viktig hamnstad, just därför är Bryggan en av de största attraktionerna. Hamnen avspeglar det liv som har levts i Bergen i många år, och därför är den på många sätt även centrum för de händelser som har gjort Bergen speciellt.

Staden av idag är dock mycket modernare, och det är därför också en plats där det arrangeras fler och fler stora konserter, samt evenemang som lockar till sig människor från hela Norden. De många arrangemangen kan besökas runt omkring i Bergen, och det finns alltid många av dem, oavsett när du besöker Bergen.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag
Transportmöjligheter från Bergen flygplats
När du anländer till Bergens flygplats kommer du snabbt upptäcka att stället är en knutpunkt för turismen i Norge. Hit kommer människor från hela världen, och i själva verket präglas platsen under högsäsong av den hektiska trafiken, vilket gör transportmöjligheter från flygplatsen svårare att komma underfund med.

Detta betyder emellertid inte att transportmöjligheterna är dåliga, eftersom man som tidigare nämnt har tänkt på infrastrukturen. Tvärtom, de är faktiskt ganska bra med både buss och tåg, men det kan vara svårt att komma till när du just har anlänt till en ny plats och det är så många människor.

Att hyra bil på Bergen flygplats är därför en god idé om du vill undvika detta kaos och stressmoment. Det är enkelt, billigt och du kan planera och boka allt innan du åker hemifrån. Transporter behöver inte vara varken besvärliga eller energikrävande, och genom att hyra bil på Bergen flygplats undviker du allt detta.

Billigaste hyrbil på Bergen flygplats
Du kan enkelt ordna en billig hyrbil på Bergen flygplats. På Hyrbilinfo.se kan du ordna allt hemifrån utan problem, därmed slipper du allt krångel när du ankommer till flygplatsen. Bergen är en av de största städerna i Norge och det kan därför vara en bra idé med hyrbil om du vill ta dig runt i staden, samt utforska den otroliga naturen som omger staden.

Genom att hyra bil billigt på Bergen flygplats, kan du vara säker på att semestern kommer bli som du förväntat dig. Framför allt om du vill hinna med allt på halva tiden – så bör du överväga att hyra bil på Bergen flygplats innan du åker hemifrån, och använd dig av oss för att hitta de bästa priserna på hyrbil på Bergens flygplats.

Läs om Bergen flygplats.

Hitta den billigaste hyrbilen Bergen flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her