Hyrbil på Pisa flygplats

Pisa flygplats (PSA), även känd som Pisa Galileo Galilei International Airport eller Pisa-San Giusto flygplats, ligger en liten bit från centrum av Pisa och är en av de största flygplatserna i Toscana.
Flygplatsen i Pisa byggdes inte ursprungligen för civil trafik utan användes under många år enbart för militär trafik. Detta var emellertid långt tillbaka på 30- och 40-talet, och sedan dess har det skett en ökning av antalet turister till staden, vilket gjorde att man blev tvungen att använda den som kommersiell flygplats redan på 60-talet. Idag är flygplatsen både modern och välutvecklad, och därför är det nu även möjligt att hyra bil på Pisa flygplats, något som fler och fler människor utnyttjar. Eftersom antalet turister i Pisa är ständigt ökande så är det en god idé att överväga en hyrbil, eftersom det kan bidra till att göra din semester lättare.

På grund av Pisas flygplats historia, som en före detta militärflygplats, var det under många år inte många turister som tog sig direkt dit. I dag är den dock så väletablerad att den med sina 4 miljoner passagerare per år är bland de snabbast växande i Italien. I själva verket var den faktiskt år 2007 nummer ett på listan över de snabbast växande. Det innebär även att här är många människor både dag och natt och därför väljer fler och fler människor att boka hyrbil på Pisa flygplats före deras ankomst. Detta sparar dem för mycket besvär, och de kan på så sätt vara säker på att få ut det maximala av sin semester.

Pisa flygplats symboliserar den snabba utvecklingen som Italien har genomgått sedan 40-talet och den kommer under många år framöver vara en av de viktigaste flygplatserna i Italien.

Sevärdheter och attraktioner i Pisa

Belägen intill floden Arno, är Pisa en av de vackraste platserna i regionen Toscana. Det råder ingen tvekan om vad staden är mest känd för-nämligen
det lutande tornet
. Det finns dock mycket mer att se som turist i staden. Pisa är på många sätt en av de mest autentiska platserna du kan hitta i Toscana. Trots den ökande turismen, har människorna här lyckats bevara stadens lokala prägel, som för många är det mest charmiga med att besöka platsen.

Det hela kan upplevas genom att hyra bil på Pisa flygplats. Man kan tydligt se att Pisa var en av de viktigaste platserna i det medeltida Italien och hur det kan komma sig att den var Italiens viktigaste hamnstad tillsammans med Venedig.

Med ont om tid att hinna med alla de saker du bör, och ur en planerings aspekt som kan vara svårt att få till att hänga ihop, bör du överväga hur du bäst kan optimera din tid i Pisa. Boka en hyrbil på Pisa flygplats om du vill vara säker på att få ut det maximala av din tid i Italien. Pisa är mycket mer än katedralen och det tillhörande tornet, och därför bör man även förflytta sig till andra platser. Även om det lutande tornet i Pisa finns med på UNESCO:s världsarvslista så finns det även andra saker att se. Stadens 88 000 invånare bidra till att skapa en härlig atmosfär, som du bör notera när du är där.

Pisa är som Toscana i övrigt, det finns riktigt mycket att se i regionen, där sommaren kan bilda inramning till en mer romantisk semester. Man bör inte gå miste om stadens kulturella sida, som bidrar både med en massa historiska monument såväl som museer och teatrar.

Helhetsintrycket av Pisa och Toscana är viktigt. Billig hyrbil från Pisa flygplats kommer att bidra till att ge dig den tid du behöver – plus lite extra överskott. Dina bekymmer blir plötsligt mindre, så unna dig den friheten redan från det du landa på Pisa flygplats.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Transportmöjligheter från Pisa flygplats

Eftersom det inte är särskilt långt från Pisa flygplats till centrum av stan, kan du använda dig av flera olika transportmedel för att ta dig dit in. Det går ett direkttåg från flygplatsen till centrum, men det går även bussar regelbundet. Du kan därför välja att använda den form av transport som du tycker är bekvämast.

Det kan dock vara hårt tryck på kollektivtrafiken, så man bör även överväga andra alternativ. I själva verket kan du välja ett alternativ som gör att du inte behöver tänka på hur du ska ta dig runt under resten av semestern. Hyrbil i Pisa är lösningen på alla dina problem. Du får genom att hyra bil både frihet, tid och överskott. Därför kan det ge dig det verktyg du saknar för att sätta samman semestern på bästa sätt.

Redan när du berättar för familj eller vänner om hyrbil på resan, kommer du se att de blir positivt överraskade. Därefter kommer semestern och resan som du har planerat att få en avslappnad inramning.

Billig hyrbil på Pisa flygplats

Toscana måste upplevas i fulla drag. Så är det sagt. Det finns ingen anledning att bege sig till denna vackra del av Italien utan att se allt som finns att uppleva. Du bör använda dig av hyrbil från Pisa flygplats för att hinna med allt. Pisa stad ger dig en bra utgångspunkt och därefter är det bara upp till dig att få den bästa semestern i Italien.

Du kan välja att lägga tid på tågtidtabeller och bussplanerare, eller så kan du ha allt ordnat gällande hyrbil i Pisa innan du åker hemifrån. Om du vill ha tid och frihet, då är det ingen tvekan om vad du bör välja – nämligen billig hyrbil på Pisa flygplats.

Besök Pisa flygplats officiella hemsida.

Åk på bilsemester i Toscana och boka en hyrbil på Pisa flygplats, även känd som Galileo Galilei flygplatsen, efter den italienske filosofen och Astronomen som föddes just i Pisa. Med en hyrbil från Pisa flygplats kan du enkelt ta dig runt i staden och uppleva sevärdheterna i området.

Från Pisa flygplats kan ni boka hyra av bil och bege er ut och se en av Italiens, och kanske även världens mest populära turistattraktioner, det lutande tornet i Pisa, eller Torre Pendente som det heter på italienska. Men glöm inte bort stadens andra vackra byggnader när ni kör runt i Pisa.

Hyr en bil på Pisa flygplats

Pisa är en stad fylld med studenter, faktiskt är att över hälften av stadens invånare studenter, så det är alltid massor av liv och rörelse i staden som är fylld med unga människor.

I mitten av juni, hålls Luminara festivalen, vilken utgör en otroligt vacker syn på natten, när man tänder flera tusen ljus längs floden som flyter genom staden.

Hitta en hyrbil på Pisa flygplats online

Hitta hyrbil på Pisa flygplats med ”rent a car” sökfunktionen här på Hyrbilinfo.se och ta er lätt och behändigt till er semesterbostad och runt till stadens attraktioner. Lägg framför allt märke till de vackra byggnaderna, så som Santa Maria Della Spina, en liten kyrka byggd i gotisk stil och naturligtvis den berömda väggmålningen Tuttomondo nära Pisas järnvägsstation.

Hitta den billigaste hyrbilen Pisa flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her