Hyrbil i Pisa

Besök Pisas sevärdheter med hyrbil. Foto: Massimo Catarinella

Hyrbil i Pisa hittar du billigaste online. I biluthyrning- sökmotorn kan du i lugn och ro jämföra priserna på hyrbilar i Pisa från alla biluthyrningsfirmor. När du reser till Pisa är det perfekta valet att boka en hyrbil. Att ha en tillgång till en hyrbil gör det lättare att besöka de omkringliggande attraktionerna och stadens huvudattraktion (det lutande tornet).

Pisa är en stad full av historiska byggnader och samtidigt full av liv med ett av världens äldsta universitet, med caféer och med modebutiker. Men, som ni vet, är Pisa mest känt för klocktornet i katedralen, det lutande tornet. Det gamla tornets byggande påbörjades 1173 och avslutades runt 1350, och tornet samt byggnaderna runt omkring är definitivt värda en resa om du befinner dig på semester i Toscana. Här i utkanten av Pisas centrum är det vackraste romanska byggnadskomplexet med sitt torn på 56 meter den högsta byggnaden och med katedralen, dopkapellet och Campo Santo, kyrkogården, som sevärdheter i sig. Efter ett stort ingenjörsarbete har tornets lutning stabiliserats och tornet är nu tänkt att kunna stå åtminstone de kommande 300 åren. Tornet är öppet för allmänheten.
Pisas centrum täcker mer än en kvadratkilometer från stationen i söder till det lutande tornet i norr. Stadens centrum korsas av floden Arno som tyst flyter förbi palatsen längs floden. Här, liksom på andra ställen i centrum, tar berättelsen oss tillbaka till tiden när Pisa var en stadsstat och hamn. Under århundradenas gång har floden fört så mycket sediment med sig från inlandet att staden idag ligger mer än 10 km från havet, och nu har Livorno tagit över rollen som Toscanas stora hamnstad. Bland de historiska byggnaderna och de många vackra torgen hittar du restauranger som serverar toskanska och internationella rätter, traditionella och nyare barer, musik ställen och (mesta utanför centrum) diskotek. Pisa är inte en millionstad, men du märker att här är många studenter och mycket socialt liv.

Flyg direkt till Pisa och hyr en bil på Pisa flygplats

Resan från Sverige till Pisa är enkel. Det finns direktflyg från Stockholm och Köpenhamn, och Pisa flygplats, som är Toscanas största, ligger nära centrum. Från flygplatsen till järnvägsstationen går det shuttle-bussar var 10; e minut. Om du anländer med tåg går det snabba och direkta förbindelser till Florens och Rom.
Du kan också köra till det populära Viareggion Piazza Mazzini strandområdet och testa dina kunskaper som surfare eller bara för att fly undan de vanliga promenaderna.

Hyrbil till för Lucca och Florens

Om dessa utmaningar inte direkt hör till dina favoriter så ger en hyrbil i Pisa dig möjligheten att njuta av den vackra naturen och besöka andra vackra städer i Toscana som staden Lucca. Det kan även köra till Florens från Pisa med din hyrbil, och på så sätt njuta av den vackra naturen och de mysiga städerna i Toscana.

Att hyra bil i Pisa är lätt och bekvämt

Att hyra bil i Pisa under din semester har stora fördelar – det finns en stor stor gratis parkeringsplats i utkanten av staden, från vilken det går stad bussar och det finns även en underjordisk parkering, så man kan undvika de annars så vanliga parkeringsproblemen. Det är lätt att boka en billig hyrbil i Pisa online och priset är alltid inklusive fri körsträcka och alla obligatoriska försäkringar när du bokar genom Hyrbilinfo.se. För mer information om biluthyrning, vänligen se vår FAQ.

Läs mer om Pisa på stadens officiella hemsida.

Hitta billig hyrbil i Pisa

Boka en billig hyrbil i Pisa i norra delen av Italien. Här finns mycket mer att se än det berömda lutande tornet, och med en hyrbil i Pisa i Toscana, kommer du att ha gott om möjligheter att utforska sevärdheter och attraktioner i staden och det omgivande området, på egen hand.

Genom vår ”rent a car” sökmotor, kan du enkelt och snabbt hitta den bästa hyrbilen för din semester i Pisa, som har mycket mer att erbjuda än stadens stolthet och varumärke, Torre Pendente, en av Italiens mest besökta attraktioner. Om du är i Pisa är det ett måste att ta en tur med din hyrbil ut och titta på denna otroliga byggnad.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Besök Pisa i Toscana

Några av de nästan lika intressanta sevärdheterna är domkyrkan Duomo di Pisa Cathedral, som rymmer flera spännande konstverk och inte minst kyrkogården Camposanto Monumentale, som även den innehåller massor av intressant och spännande konst, bland annat romerska sarkofager och den otroliga kalkmålningen Trionfo della Morte eller Dödens Triumf på den heter på och som är målad av Buffalmacco.

Om du bokar en hyrbil till din semester kan du uppleva Pisa och Toscana i din egen takt. Med tillgång till en bil kan du ta en tur i området och uppleva både den vackra naturen och stadens vackra arkitektur.

Hitta den billigaste hyrbilen Pisa Find Billeje her --> Sammenlign priser her