Billeje i Københavns Lufthavn

Finger C ritad av arkitekterna Holm & Grut. Källa: Arne V. Petersen, Köpenhamns flygplatser A/S

Det kan vara fördelaktigt att boka hyrbil på Köpenhamns flygplats Kastrup, oavsett om du är på en kort vistelse eller en längre semester i staden.

På Hyrbilinfo.se hjälper vi inte bara dig att hitta den billigaste hyrbilen på Köpenhamns flygplats utan ger dig samtidigt även massor av råd om att hyra bil i Danmark. I ovanstående sökmotor kan du enkelt jämföra priser och hitta tillgängliga hyrbilar från alla uthyrningsföretag på flygplatsen.

Biluthyrningsföretag i CPH

På Köpenhamns flygplats (flygplatskod CPH), kommer du se alla de stora biluthyrningsfirmorna som Avis, Hertz, SIXT, Europcar och Budget. De ligger samtliga placerade i parkeringshus P1 och du kan hyra alla typer av bilar på flygplatsen, allt från små personbilar till minibussar och skåpbilar. I sökmotorn hittar du som tidigare nämnt priser från alla biluthyrningsföretag på Köpenhamns flygplats.

Läs mer om alla biluthyrningsfirmor

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Priser på hyrbilar med eller utan skatt

Priserna du hittar på nätet är alla inklusive obligatoriska försäkringar och antingen med fri körsträcka eller begränsat antal kilometer. Just detta med körsträckan är viktigt, för om du hyr en bil på Köpenhamns flygplats och är bosatt i Danmark så betalar du ett högre pris än om du bor i ett annat land. Du kan alltid se aktuella priser och villkor online i sökmotorn. Se mer information om taxfree biluthyrning inkl friakilometer till utlandsdanskar i Danmark

Information

Här har vi sammanställt lite användbar information för dig som bokar hyrbil på flygplatsen.

Enkelt, snabbt och bekvämt

Oavsett om du kommer till Danmark från utlandet eller med ett nationellt flyg – och vill hyra en bil – så föredrar de flesta att boka sin hyrbil på Köpenhamns flygplats. Då står bilen redo när du ankommer vilket gör allting lättare med bagage och med barn och så kommer du snabbare från flygplatsen till ditt slutmål oavsett var du ska någon stans. Dessutom är vädret i Danmark sällan det bästa så det kan vara skönt att inte utmana ödet och riskera att springa runt i ösregn. Samtidigt har bilen ett antal andra fördelar: du kan prata mer privat, det är bekvämare, du kommer fortare fram och du behöver inte tänka på förseningar eller tidtabellsändringar. Du är helt oberoende av färdplan.

Parkeringshus P1

Naturligtvis kan det även finnas andra, mer specifika skäl till att hyra en bil, till exempel om du har mycket bagage, du ska kanske vidare på en skidsemester eller vad du än har för planer. Alla har sina krav på fordonet, och en av fördelarna med att hyra en bil på Köpenhamns flygplats är just att utbudet av biltyper är mycket omfattande. Du hittar vad du behöver – från personbilar av alla storlekar och utrustningsklasser – via minibussar till skåpbilar. Inom varje kategori finns naturligtvis ett brett spektrum av olika modeller och alla finns de på parkeringen P1, där alla biluthyrningsfirmor ligger. Var medveten om att danskar som bor utomlands, det vill säga danskar utan en permanent adress i Danmark, har möjlighet att hyra en bil till särskilt gynnsamma villkor eftersom ett antal skatter och tullar faller från när du är utomlands.

Ankomst

Både för ankommande och avresande är det bekvämt när biluthyrningsföretagen är placerade tillsammans i parkeringshuset P1. Vid ankomsten till Köpenhamns flygplats är det normala förfarandet att ta en av de gratis pendelbussarna som avgår var 10 minut från terminalerna 2 och 3 till uthyrningskontoret i P1, för att där ordna de administrativa ärendena och få bilnyckeln utlämnad, och så kommer den aktuella uthyrningsfirman att anvisa dig din hyrbil. Ett antal företag erbjuder också att skicka en anställd att vänta på dig i ankomsthallen och följa dig till din hyrbil och ordna det administrativa samt lämna ut bilnycklarna på plats. Som kund väljer du det alternativ du vill ha när du i förväg bokar din bil.

Bokning

Framför allt om du har mer speciella önskemål angående din bil är det en klar fördel att boka bilen i förväg istället för att bara möta upp på uthyrningskontoret. Speciella önskemål kan vara allt från barnstolar till snökedjor eller takräcke, och för att allt ska vara klart när du hämtar ut din hyrbil måste du boka detta i förväg. Generellt sett är det alltid en fördel att boka i förväg om man vill vara säker på att få den biltyp man önskar och med just den extrautrustning du har behov av. Om du är en utlandsdansk, är det också nödvändigt att informera om detta i förväg för att eventuellt kunna hyra bil på särskilda villkor. Med andra ord är det klart tillrådligt att samla in information om biluthyrning och/eller boka innan man kommer till Köpenhamns flygplats.

Avgång

Hyrbilar lämnas även tillbaka i parkeringshus P1 före avresa. Observera att de olika uthyrningsföretagens bilar kan stå på olika våningsplan. När bilen är parkerad måste bilnyckeln återlämnas vid disken på det gällande uthyrningskontoret. Alla biluthyrningsföretag har olika regler för bränsle, körsträcka, deposition, självrisk och så vidare. Även mellan olika biltyper kan reglerna för hyresavtalet vara olika så kontrollera dessa regler och villkor innan du bokar din hyrbil, till exempel vilka typer av kreditkort företaget accepterar.

Vilken bil ska man hyra

Naturligtvis har alla sina behov och önskemål när det gäller att hyra bil. För de flesta kommer det i princip att vara en fråga om pris i förhållande till kvalitet, men samtidigt har varje individ sina särskilda behov, särskilda krav som bilen måste uppfylla. Storlek naturligtvis, men också bränsleekonomi, säkerhet och komfort, kanske även estetisk stil. Hyr den bilen du behöver för att lösa den uppgift du har framför dig. Hos de olika biluthyrningsföretagen kan du boka extrautrustning av många slag, såsom barnstolar för olika åldersgrupper, takräcken, släpvagnar. Bedöm dina behov och hyr bilen i enlighet med detta. Om du kör på en plan väg i Danmark under sommarmånaderna till exempel så är det något helt annat än att köra norrut i Sverige för att åka skidor i fjällen i februari.

Öresundsregionen

Köpenhamn är som ni vet Danmarks största stad med nästan 1, 3 miljoner invånare. Det totala huvudstadsområdet – Hovedstadsregionen – bebos av knappt 2 miljoner människor. Som en följd av Öresundsbrons byggande har Öresundsregionen vuxit fram, Danmark och södra Sverige har förenats och i denna region bor sammanlagt 3, 8 miljoner människor varav danskarna utgör 2,5 miljoner. Köpenhamn har därmed blivit en metropol och möjligheterna är många även när det gäller sevärdheter och attraktioner för resenären. Om du som utlandsdansk kommer till Danmark är det en god idé att utforska Öresundsregionen om du har tid och ändå ska hyra en bil. Som dansk är det ju en stor fördel att även ha tillgång till det stora svenska landet, inte minst om man söker naturupplevelser eller fysiska aktiviteter som kanotpaddling eller skidåkning. Sverige har mycket att erbjuda till den som vill hyra bil på Köpenhamns flygplats.

Flygplats och infrastruktur

Köpenhamns flygplats firade sin 90 åriga födelsedag 2015 och utvecklingen av flygplatsen visar på en utveckling inom ramen för Øresundsbron, där den allmänna infrastrukturen i området har utvecklats enormt på relativt kort tid. 1932 hade Köpenhamns flygplats 6 000 starter och landningar, knappt 70 år senare 2007, hade flygplatsen 258 000 starter och landningar. Danskarna är ett mycket resande folk och dessutom kommer utlandsdanskar och naturligtvis även turister i största allmänhet till Köpenhamns flygplats. De många resenärerna förlitar sig på en välfungerande infrastruktur och kräver därför ett brett utbud av transportmöjligheter. Biluthyrning är en eftertraktad produkt och många företag tävlar för att tillgodose den stora efterfrågan. Denna konkurrens ger ett bredare utbud och samtidigt rimliga priser till kunderna.

Historia

När Köpenhamns flygplatser etablerades 1925 var flygresor fortfarande något som var förbehållet samhällets elit. Under 1930-talet ökade dock passagerarantalet kraftigt och flygplatsen expanderade bland annat med en ny modern terminal.

Även om den civila flygverksamheten under kriget till största del avbröts så fortsatte utvecklingen av danskarna nya flygplats, som bland annat fick sina ursprungliga gräslandningsbanor utbytta mot banor av betong. Eftersom flygplatsen dessutom undgick några egentliga skador på grund av kriget så kunde man efter kriget snabbt återuppta det civila flygandet och redan 1946 öppnades de första flyglinjerna till USA. Några år senare var Köpenhamns flygplats bland de största och modernaste i Europa. En status som flygplatsen fortfarande har i Skandinavien, där det är den mest trafikerade.

I dag är det Köpenhamns flygplats ambition att försvara sin position som en av de viktigaste knutpunkterna för flygtrafiken i norra Europa. År 2016 passerade mer än 29 miljoner passagerare flygplatsen och har dessutom flera gånger under de senaste åren fått motta utmärkelser dels som Europas bästa men även som Europas mest effektiva flygplats.

Upplevelser i hyrbil omkring Köpenhamns flygplats i Kastrup

Om du har valt att tillbringa din semester i Danmark är huvudstaden Köpenhamn verkligen en intressant stad att besöka för både barn och vuxna, och det enklaste sättet att ta sig runt på är med en hyrbil. Så om ni vill spara restid kan ni med fördel boka en hyrbil på Kastrups flygplats, som ligger på relativt kort köravstånd från Köpenhamns centrum.

Genom att hyra bil på Köpenhamns flygplats Kastrup kan du åka runt och se många av stadens attraktioner och sevärdheter. Samtidigt är det en fördel att ha tillgång till en hyrbil om du vill åka ut och se några av de attraktioner som ligger några kilometer utanför själva Köpenhamn. Mest populära är nog nöjesparken Bakken, som ligger mitt i djurparken i Charlottenlund, men även Louisiana norr om Köpenhamn, som är ett museum för modern konst, är ett mycket populärt resmål om du hyr en bil på Köpenhamns flygplats.

Hitta hyrbilar på Köpenhamns flygplats via ”rent a car” sökfunktionen här på Hyrbilinfo.se. Med hyrbil tar du dig runt i staden och slipper vara beroende av stadens kollektivtrafik och taxibilar.

Andra informationskällor

Nedan finner du användbar information om att hyra bil på Köpenhamns flygplats samt information om själva flygplatsen.

Läs mer om Köpenhamns flygplats här
Köpenhamns flygplats på Wikipedia

Hitta den billigaste hyrbilen Köpenhamns flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her