Hyr bilar i köpen hamn

Mysiga Nyhavn i Köpenhamn. Foto: Quistnix

Biluthyrning i Köpenhamn hittar du enkelt och snabbt på hyrbilinfo.se, och om du letar efter en billig hyrbil för arbete eller semester i Köpenhamn, kan du i hyrbil-sökmotorn jämföra priser på biluthyrning från flera av de välkända biluthyrningsföretagen.

Hyra bil i Köpenhamn

Kom ihåg att de obligatoriska försäkringarna alltid ingår i priset på din hyrbil när du bokar genom hyrbilinfo.se. Du hittar många biluthyrningskontor i Köpenhamn, så oavsett om du ankommer till Köpenhamn med tåg, flyg, eller om du bor i Köpenhamn och bara behöver en hyrbil för en dag, så finns det alltid en plats i närheten där du kan hämta ut din hyrbil.

Du får automatiskt en överblick i sökmotorn på alla de adresser där du kan hämta ut din hyrbil. Skriv bara helt enkelt bara ”Köpenhamn” (utan citationstecken).

Upplev Köpenhamn med hyrbil

Köpenhamns medeltida profil med dess många vackra torn är oförglömlig, och en promenad eller båttur genom den gamla staden är extremt atmosfäriskt. Om du är turist och vill besöka centrum av staden, är det ingen fördel att ha en hyrbil.

Om du bokar en hyrbil under din vistelse i Köpenhamn, är det en god idé att kontrollera om du kan parkera din hyrbil på hotellet. Biluthyrning finns i hela staden, men de allra flesta väljer att boka hyrbil på Copenhagen Airport

Jämför hyrbilspriser i Köpenhamn

När du bokar en billig hyrbil i Köpenhamn genom Hyrbilinfo.se så ingår alltid alla obligatoriska och nödvändiga försäkringar, liksom de flesta biluthyrningsföretagen även erbjuder fri körsträcka.

När du söker efter priser på hyrbilar kan du alltid se de aktuella villkoren för den aktuella hyrbilen. Vi vill göra dig uppmärksam på att det kan förekomma skillnader i villkoren om du är utlänning eller om du bor i Danmark. Tänk på detta när du jämför priser på hyrbilar online i sökmotorn.

Köpenhamns historia

I Köpenhamnsområdet har det funnits bosättningar i mer än 6000 år, men staden nämns för första gången för första gången i skrift 1043 som en hamn och en obetydlig stad vid havet. När handeln i området ökade, inte minst mellan Roskilde och Lunds huvudstad i det danska Skåne, växte hamnen successivt.

År 1150 tilldelades kung Valdemar biskop Absalon makten över hamnen och år 1167 grundade han det nya slottet och staden Köpenhamn. Slottet var både ett residens och även en fästning för att hålla piraterna borta från den ständigt växande staden.

Köpenhamns ökande välstånd gjorde staden till en ny konkurrent i Östersjöregionen, och Nordtyska Lübeck attackerade staden två gånger under 1200-talet. Båda gångerna återuppbyggdes Köpenhamn snabbt. Det var också vid den här tiden som biskop Erlandsen gav Köpenhamn sina handelsrättigheter (1254).

År 1334 uppgick befolkningen till 5000 personer, och ”Gammeltorv” var nu en viktig mötesplats i landet. Stadens utveckling hade även lockat många tyskar.

År 1397 blev Köpenhamn centrum för hela Norden under Kalmarunionen. Drottning Margrethe I, gifte sig med Norges konung och var också härskare över Sverige. År 1417 återtog kung Eric av Pommern makten över Köpenhamn från kyrkan, och blev stadens härskare.

Köpenhamn var centralt beläget i riket, som bestod av Danmark, Norge och Sverige, och staden blomstrade och blev snabbt ett militärt och politiskt centrum. Kung Kristian I var den förste som kröntes i Köpenhamn, och han satte igång byggandet av nya byggnader och institutioner, inklusive Köpenhamns slott och universitetet, som är från 1479.

Reformationen nådde Danmark och Köpenhamn 1536, men under åren innan hade det förekommit inrikespolitiska dispyter som slutade med att kung Kristian III kastade biskoparna i fängelse och instiftade den protestantiska tron som förblir Danmarks statsreligion.

År 1596 blev Christina IV krönt till kung, och under hans regeringstid gjorde han stora avtryck i Köpenhamn. Många av stadens finaste byggnader är byggda på hans tid, inklusive Rosenborg, Runde torn, börsen, Christianshavn-distriktet och det vackra Frederiksborgs slott.
Köpenhamn växte stadigt, och i början av 1700-talet bodde här 60 000 människor, alla fortfarande i den lilla medeltida stadskärnan.

År 1711, drabbades staden av en pestepidemi då en tredjedel av befolkningen dog, och senare under samma århundrade drabbades Köpenhamn av två stora och allvarliga bränder, först 1728 och återigen 1795, vilka förstör stora delar av staden. Detta blev startskott för en återuppbyggnad med stora stenhus, som än idag kan ses i några av stadens stadsdelar.

Ödeläggelsen av staden fortsatte 1801 och 1807, då den brittiska marinen bombarderade Köpenhamn från havet. 1807, när England ville hindra den stora danska flottan från att falla i händerna på Napoleon, förstördes 300 hus och stadens högsta kyrktorn.
Under hela 1800-talet utvecklades sedan Köpenhamn enormt.

Industrialismen kom till staden. Stora skeppsvarv och andra industrier byggdes, 1847 anlades den första järnvägen som gick till Roskilde, och stadens Medeltida vallar revs för att ge plats åt nya bostadsområden i de nuvarande distrikten och i Fredriksberg.

Kulturen blomstrade och 1800-talet blev den gyllene tidsåldern för staden och landet. Här arbetade personligheter som Hans Christian Andersen, Søren Kierkegaard och Bertel Thorvaldsen.

Kungens residens, slottet Christiansborg, drabbades av en ny eldsvåda och kungafamiljen flyttade till nuvarande Residenset på Amalienborg. Christiansborg återuppbyggdes i början av 1900-talet som landets nya parlamente.

Köpenhamns byggnader kom barmhärtigt igenom 2: a världskriget, eftersom endast ett fåtal bombningar genomfördes, vilket även är en av anledningarna till att staden strax efter kriget återigen var en samlingspunkt för Skandinavien. Expansionen har fortsatt under den sista halvan av 1900, då det danska välfärdssamhället bildades och utvecklades.

År 2000 förenades Köpenhamn med de tidigare danska områdena i nuvarande Sverige tack vare byggandet av Öresundsbron och utvecklingen av Öresundsregionen som en stor Östersjöregion pågår bland annat. Som ett led i detta byggdes den nya moderna stadsdelen Ørestad.

Köpenhamn är staden vid vattnet, huvudstaden i Danmark, där sevärdheterna är många och avstånden små och den berömda danska ”hyggen” utgör en naturlig del av besöket i underbara Köpenhamn, oavsett om det är i en hyrbil eller till fots.

Spara pengar på biluthyrning i Köpenhamn

Boka din hyrbil i Köpenhamn online på hyrbilinfo.se och spara pengar. Det är gratis att jämföra biluthyrningspriser i Köpenhamn i biluthyrning-sökmotorn, och om du hittar en hyrbil som passar dina behov, är det snabbt och enkelt att boka bilen. Kom ihåg att du vanligtvis kan avboka din hyrbil i Köpenhamn upp till 24 timmar innan upphämtningstiden utan kostnad. Läs de aktuella biluthyrningsvillkoren när du jämför priserna.

När du söker efter hyrbil i Köpenhamn på Hyrbilinfo.se jämför vi hyrbilspriser från uthyrningsföretag som Avis, Hertz, SIXT och EuropCar.

De vanligaste platserna för att hämta ut hyrbilar i Köpenhamnsområdet är på Köpenhamns flygplats Kastrup och området runt Gamle Kongevej där AVIS, SIXT, Hertz och EuropCar har uthyrningskontor mitt i hjärtat av Köpenhamn.

Läs mer om Köpenhamn på underbara Köpenhamn. Nedan hittar du även andra användbara länkar när du ska hyra bil i Köpenhamn, inklusive… En artikel på Wikipedia om Köpenhamn,

Aktuell trafik information från Köpenhamn
Köpenhamn på wikipedia
Köpenhamn på Google Maps

Boka hyrbil i Köpenhamn

Ta en tur till huvudstaden i helgen eller på din semester. Boka hyrbil i Köpenhamn och upptäck mer av en av Skandinaviens mest intressanta och spännande städer med hjälp av hyrbil.

Du kan spara den långa bilturen genom att flyga eller ta tåget till Köpenhamn. Det finns många alternativ med kollektivtrafiken, men om du vill kunna se sevärdheter som ligger strax utanför centrum av staden, är det en god idé att hyra bil under din vistelse i Köpenhamn.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Hyra bil i Köpenhamn

Om du hyr en bil i Köpenhamn online hemifrån, kan du hämta bilen direkt vid ankomsten. Det mest uppenbara valet är att välja Kastrup flygplats som uvhämtningsställe, men det finns även andra utlämningskontor för hyrbilar runt omkring i den danska huvudstaden.

Hitta en hyrbil i KBH

Hitta billig hyrbil i Köpenhamn via sökmotorn på Hyrbilinfo.se. Det är alltid fördelaktigt att hyra en bil i Köpenhamn, oavsett om du kommer från den östra delen av landet eller om du bor i Sverige. Med tillgång till en hyrbil kan du uppleva mer, få större frihet och även lätt ta dig till attraktioner och sevärdheter som ligger i utkanten av staden, om det är vad du vill.

Hitta den billigaste hyrbilen Köpenhamn Find Billeje her --> Sammenlign priser her