Hyrbil i Chania

Katedralen i Chania. Foto: Momow

Chania är en av de städer där de flesta turister bokar hyrbilar under sommaren, och genom Hyrbilinfo.se kan du i lugn och ro jämföra priser på din hyrbil från alla uthyrningsföretag i Chania.

Hyra bil på Chania flygplats

Chania är den näst största staden på Kreta, och där ligger även Chania flygplats, dit tusentals solhungriga turister anländer varje år. Flygplatsen har ett bra läge för resenärer som vill hämta ut en hyrbil och sedan utforska hela ön. Om du hyr en bil genom Hyrbilinfo.se kan din hyrbil stå redo vid ankomsten.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Chania och resten av Kreta

Chania är en bra utgångspunkt för att utforska ön, så det är viktigt att hitta en billig hyrbil i Chania, så att du kan ta dig runt och besöka de mer isolerade platserna. Kreta är en stor ö och att ha en billig hyrbil är faktiskt det mest flexibla och ekonomiska sättet att ta sig runt på ön.

Chania kan besökas året runt, men perioden från maj till slutet av oktober har det största antalet turister. Under juli och augusti kan temperaturer bli mycket hög, och det kan rekommenderas att dricka mycket vatten, och kom alltid ihåg att ha en flaska vatten med dig i din hyrbil.

Sevärdheter i Chania

Bland de främsta sevärdheterna i och omkring Chania hittar du det arkeologiska museet i klostret St. Francis. Här kan du se historiska upptäckter från olika delar av regionen. Det finns fem biografer i Chania, varav två är utomhus, där kan man se både kommersiella och självständiga filmer, liksom att det ibland hålls mindre festivaler.

För att få ett bra erbjudande på billig bilhyra i Chania, behöver du bara skriva in dina önskemål i sökmotorn här på sidan, med information om när du vill hämta ut och lämna tillbaka din hyrbil samt dina önskemål om eventuell biltyp och förarens ålder. Tryck sedan på sök så sköter vi resten!

Chania beskrivs ofta som Kretas väg till omvärlden. Mest för att det var i Chania, den största hamnen låg på den tiden, då det inte var möjligt att flyga till ön, och det var därför här man var tvungen att passera om man ville vidare ut i det grekiska ö-havet. Idag finns det gott om möjligheter att resa från Chania till andra platser i Grekland. Särskilt ön Rhodos är tillgänglig från Chania, men även andra av de mindre öarna kan besökas från Chania.
Eftersom staden har en storlek som ungefär motsvarar Trollhättan så är det inte oöverskådligt att ta sig från plats till plats. Den gamla stadsdelen är den mest intressanta för kulturellt intresserade, medan den nya stadsdelen erbjuder shopping och kontorsbyggnader. Om du är i Chania, är det i alla fall säkert att du kommer uppleva båda delarna av denna vackra stad. Gör dig själv en tjänst och boka en billig hyrbil i Chania eftersom det kommer att avhjälpa många av de transportproblem som du kan stöta på när du är här på semester. Du kommer säkert inte bli besviken om du utnyttjar dig av möjligheten till en billig bilhyra i Chania.

När du går runt i Chania, kommer det också snabbt slå dig hur mycket av stadens liv som är baserat på det faktum att den ligger vid vattnet. Detta har alltid varit fallet, och det kommer den förmodligen fortsätta göra långt in i framtiden. Ljuset faller på ett helt speciellt sätt i denna lilla hamnstad i Grekland, och säkert har livet i staden påverkas av detta, som i sin tur har påverkat stämningen.

Kom ihåg att du kan landa på Chanias flygplats. Där kan du även hyra bil och i och med det få mycket större frihet samt möjlighet nå upplevelser inom en mycket större räckvidd.

Läs mer om Chania flygplats.

Sevärdheter i Chania

Eftersom staden Chania varken är stor eller flashig, så är det i de små detaljerna vi hittar sevärdheterna och attraktionerna. Till exempel är atmosfären helt unik i denna stad på Kreta, där den lokala kulturen välkomnar turisten på ett mycket behagligt sätt.

Boka en billig hyrbil i Chania och åk till gamla stan. I stadens gamla stadsdel finns det gott om möjligheter att köpa souvenirer och uppleva en lite annorlunda del av staden, medan den nya staden erbjuder bättre möjligheter till shopping och att sitta på chica caféer. Chania anpassar sig efter dina behov, och beroende på vad du vill ha, kan du förmodligen hitta en möjlig reflektion av det i Chania.

Runt omkring staden finns också möjlighet att uppleva flera olika saker. Där finns de unika sandstränderna som karakteriserar Kreta men även en annan typ av natur, som verkligen bör upplevas när du nu ändå befinner dig på Kreta. Det är tyvärr långt till andra änden av ön, om du även skulle vilja se den, men lyckligtvis kan du hyra bil i Chania och på så sätt se det hela ändå.

Semester och transport i Chania

Eftersom Chania trots allt är en stad med en viss storlek, så finns det bra alternativ för olika transportmedel som du kan ta dig runt med. Speciellt bussarna används mycket, men också taxi är ett vanligt transportsätt. Det kan dock bli lite dyrt i längden och därför är det lämpligt att använda sig av hyrbil i Chania. På så sätt får du även den frihet i Chania, som många eftersträvar under sin semester.

Genom att hyra bil i Chania behöver du inte tänka på kollektivtrafiken. En hyrbil ger din semester en helt annan avkopplande aspekt. Du hade kanske trott att du skulle bli tvungen att åka runt med buss, och fått lite stress över detta. Men om du verkligen vill känna dig avslappnad under din vistelse så är en hyrbil i Chania helt klart det bästa alternativet.

Billigaste hyrbil i Chania

Som tidigare nämnt är det bästa alternativet till långa obehagliga bussturer på Kreta utan tvekan att använda sig av en hyrbil i Chania. På så sätt får du både frihet på semestern, samt en visshet om att det är ordning och reda på saker och ting.

Via denna hemsida kan du arrangera din på så sätt att din hyrbil står redo och väntar på dig så snart du landar på Kreta. Detta gör det lättare för dig att ta dig vidare till hotellet efter en lång flygning, och det innebär också att du inte behöver tänka på de extrakostnader som tillkommer i samband med de allmänna transporterna. Boka en billig hyrbil i Chania, och gör dig redo för en semester av grekiska dimensioner.

Hitta den billigaste hyrbilen Chania Find Billeje her --> Sammenlign priser her