Hyrbilar på Southend flygplats

Boka Hyrbil på Southend flygplats redan hemifrån och ta dig enkelt den sista biten in till London. Med sitt läge i sydöstra delen av landet ger Southend Airport dig också en bra utgångspunkt för att med hyrbil åka på en rundresa i ett av de vackraste områdena i England.

Southend flygplats
Southend flygplats. Foto: Chris J Wood, CC BY-SA 3,0

Southend flygplats kallas officiellt London Southend Airport. Den räknas också bland de flygplatser som betjänar huvudstaden i England, även om det är den av flygplatserna som ligger längst från London (61 kilometer).

Historiskt sett har Southend flygplatsen djupa rötter nästan ända tillbaka till tiden, strax efter att det första riktiga flygplanet uppfanns av bröderna Wright i USA. De första flygplanen som lyfte från området där flygplatsen ligger idag deltog i 1: a världskriget. Flygplatsen var på grund av sitt läge nära Engelskakanalen även i bruk under 2: a världskriget under namnet RAF Rochford.

Idag använder sig nästan en och en halv miljon resenärer årligen av Southend flygplatsen, som har förbindelser till både andra städer i Storbritannien och på det europeiska fastlandet. Flygplatsen har ambitioner om att locka till sig ännu fler passagerare under de kommande åren. För detta ändamål invigdes 2014 en uppgraderad, större flygplatsterminal med bättre faciliteter. Här hittar du caféer, en del butiker, bankomater och biluthyrningskontor.

Hyra bil på Southend flygplats

Det är lätt att köra vidare från London Southend flygplatsen med bil. Du når till exempel snabbt M25 ringvägen runt London, från vilken det går en motorväg som ansluter både till huvudstaden och andra delar av landet. Det är som regel inga problem att hitta, men om du behöver koncentrera dig lite extra på grund av vänstertrafiken så kan det vara en fördel med en GPS.

I skrivande stund är det Europcar som betjänar Southend flygplatsen och deras biluthyrningskontor ligger en kort promenad från terminalen vid korttidsparkering. Om du använder sökmotorn här på Hyrbilinfo.se kan du alltid snabbt och enkelt söka efter den billigaste hyrbilen, oavsett vilka biluthyrningsföretag som för närvarande finns på flygplatsen.

Ange bara när du vill hämta din bil så ger sökmotorn dig en snabb överblick över de bästa priserna på hyrbilar av olika storlekar. Är du bara intresserad av en viss storleksklass, till exempel en liten ”kompakt” för storstadens täta trafik eller en bekväm 7-sitsig mini-van för en bilsemester med hela familjen, kan du med fördel använda filterfunktionen i sökmotorn.

Lättare med biluthyrning på Southend flygplats

Även om ”London” är en del av det officiella namnet på flygplatsen, är det inte bara den engelska huvudstaden som du lätt kan nå med en hyrbil från Southend flygplats. Med sitt läge i den östligaste delen av landet får du även en bra utgångspunkt för att uppleva andra städer och områden som på många sätt ger en bättre inblick i hur det traditionella livet levs i England.

Till exempel, om du har en hyrbil, kan du enkelt köra söderut över Themsen till den vackra medeltida staden Canterbury. Här kan du besöka en av landets äldsta och mest imponerande katedraler. Den charmiga staden ligger även strax utanför Kent Downs, ett idylliskt område som är känt som ”The Garden of England”. Här kan du med en hyrbil i lugn och ro utforska små sömniga byar, eleganta slott och vacker natur som inkluderar de berömda vita klipporna i Dover. Kör eventuellt längs Sussex långa kuststräcka där det tack vare det milda klimatet på kullarnas södervända sluttningar produceras några av världens bästa mousserande viner.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Populära destinationer med hyrbil

Genom att hyra bil på Southend flygplats med gratis obegränsad körsträcka ger du dig själv den ultimata friheten att åka ut på äventyr i sydöstra England. Du kanske även vill undersöka möjligheten att använda ”One Way”, som ger dig möjlighet att lämna tillbaka din hyrbil på en annan plats än där du hämtade ut den och på så sätt kunna köra lite längre under din semester.

  • London
  • Canterbury
  • Kent Downs
  • Sussex
  • Brighton

Praktiska länkar

Flygplatsens egen hemsida

Hitta den billigaste hyrbilen Southend flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her