Hyr bilar på Heathrow flyg plats

Biluthyrning på Heathrow flygplats ger dig möjlighet att snabbt, billigt och enkelt ta dig vidare på din resa till den närbelägna metropolen London eller till andra destinationer. Hela England ligger för dina fötter med en hyrbil från Heathrow.

Heathrow flyg plats har fyra terminaler.
Heathrow flygplats har fyra terminaler. Foto: Herry Lawford, CC av 2,0

Londons största flygplats

Heathrow används av mer än 80 miljoner passagerare varje år, vilket gör den till en av de mest trafikerade flygplatserna i världen. Varje dag är det över 1 300 flygavgångar- och ankomster på Heathrow som är förbunden med över 200 destinationer runt omkring i världen. Flygplatsen, som har två landnings banor, omfattar 1 227 hektar. Den består av fyra terminaler som erbjuder god taxfreeshopping och andra faciliteter som täcker snart sagt alla dina resebehov.

Heathrow terminaler är numrerade från 2 till 5, eftersom den gamla Terminal 1 togs helt ur drift 2015. I de återstående terminalerna är flygbolagen nu grupperade i första hand enligt flygbolagens allianser, så att till exempel Star Alliance, som inkluderar SAS, håller till i Terminal 2.

Det har sedan länge funnits planer på att bygga ut Heathrow flygplats med en tredje landningsbana och ytterligare en Terminal. Kapacitetsutnyttjandet på den befintliga flygplatsen utnyttjas redan till nära 100 procent, så utvidgningen ses som en nödvändighet för att undvika flaskhalsar.

Bilhyra på Heathrow flygplats

Om du vill resa vidare från Heathrow flygplats med hyrbil finns det gott om möjligheter för det. På flygplatsen hittar du alla de stora biluthyrningsföretagen som vanligtvis erbjuder ett brett utbud av fordon.

Du bör dock boka din hyrbil på Heathrow flygplats redan hemifrån om du vill vara säker på att få just den typ av bil som du vill ha stående redo för dig vid ankomsten. Du gör detta enklast i sökmotorn här på Hyrbilinfo.se. Biluthyrning-sökmotorn samlar blixtsnabbt in priser på olika biltyper från många olika biluthyrningsfirmor. Alla priser på denna sida är inklusive fri körsträcka och utan dolda avgifter.

Uthyrningsföretag som Alamo, Avis, Budget, Europcar, Enterprise, National och Sixt har utlämningsdiskar på alla flygplatsterminaler. När du har slutfört de sista formaliteterna vid disken kommer uthyrningsföretaget vanligtvis transportera dig till din hyrbil med pendelbuss.

Ta dig enkelt vidare med hyrbil från Heathrow flygplats

Om du bokar en hyrbil på Heathrow flygplats (flygplatskod LHR) som ligger cirka 32 kilometer väster om London, är det lätt att därifrån resa vidare till din destination i Storbritannien. Det finns direkt anslutning från Heathrow till M25-ringvägen runt London.

De viktigaste huvudlederna till alla delar av kungariket utgår från denna stora ringled, så det är lätt att ta sig vidare i rätt riktning. En bra tumregel för att orientera sig längs ringleden är att vägar som börjar med ”M 1” eller ”A1” gå i en nordlig eller nordöstlig riktning, ”M 2” eller ”A2” mot sydöst, ”M 3” eller ”A3” mot sydväst och ”M 4” eller ”A4” åt väster eller nordväst.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Populära destinationer

Även om Heathrow officiellt är en av de fem flygplatser som betjänar London så finns också många andra intressanta destinationer inom räckhåll för flygplatsen med en hyrbil.

  • London: den engelska huvudstaden är, av goda skäl, en av världens mest populära destinationer. Om du planerar en storstadssemester i London, där du huvudsakligen kommer vistas i centrum, är en hyrbil inte det mest passande transportmedlet.
  • Oxford: den berömda universitetsstaden ligger mindre än en timmes bilfärd från Heathrow.
  • Brighton: den charmiga kuststaden ligger söder om London vid Engelska Kanalen.
  • Bath: en av Englands äldsta destinationer och den första av landets städer som kom med på den prestigefyllda UNESCO: s världsarvslista.
  • Wales: halvön i sydvästra Storbritannien är känd för sina små rustika byar och nationalparker som Snowdonia och Brecon Beacons.

Praktiska länkar

Londons officiella turistsida
Flygplatsens egen hemsida

Hitta den billigaste hyrbilen Heathrow flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her