Hyr bilar på Gatwick flyg plats

Genom att hyra bil på Gatwick flygplats kan du snabbt, lätt och inte minst billigt ta dig vidare på din resa till den engelska huvudstaden London eller till en av de många andra spännande destinationer i England.

Omkring 50 olika flygbolag använder Gatwick Airport. Foto: Martin Roell, CC BY-SA 2,0

Snabbt till London med hyrbil

Av de engelska flygplatserna, som försöker locka resenärer till London, har Gatwick starka kort på handen. Flygplatsen ligger bara 45 kilometer söder om London och har även bra vägförbindelser, vilket gör flygplatsen till ett idealiskt val för både affärs- och fritidsresenärer som använder sig av hyrbil.

Tänk på att om du kör in i centrala London med din hyrbil så kommer du varje dag att debiteras en så kallad ”trängselavgift”, detta gäller dagtid. Om du räknar med att köra in i den engelska huvudstaden så kontakta din biluthyrningsfirma för att ta reda på hur avgiften betalas till dem.

Det är inte bara svenska resenärer till London som ofta väljer att använda Gatwick flygplats. Både Stockholm och Köpenhamn ligger förvisso bland topp 10 av flygplatsens mest populära rutter, mätt till antal passagerare. Men Gatwick är Storbritanniens näst största flygplats med förbindelser till cirka 230 destinationer i 70 länder och används av totalt 46 miljoner passagerare årligen.

Resenärer till och från Gatwick kan välja från ett brett spektrum av flygbolag, där särskilt Norwegian är intressant för svenska resenärer som vill ha en billig resa till London. För resenärer från södra Sverige (Köpenhamn) kan EasyJet vara ett alternativ, Gatwick flygplats är den viktigaste basen för lågprisbolaget, och företaget står också för cirka 40% flygplatsens trafik.

Vid flygplatsens två terminaler, North Terminal och South Terminal hittar du många matställen och ett bra utbud av butiker med allt från modekläder till böcker. Det finns även bankomater i båda terminalerna, före och efter säkerhetskontrollen.

Hitta billig hyrbil på Gatwick flygplats

Sök efter billig hyrbil på Gatwick flygplats, även känd som London Gatwick Airport (flygplatskod LGW) i sökmotorn här på Hyrbilinfo.se. Sökmotorn jämför hyrbilspriser och lediga bilar från alla biluthyrningsfirmor på flygplatsen, vilket inkluderar Hertz, Avis, Europcar och Sixt. När du bokar hyrbil genom Hyrbilinfo.se på Gatwick flygplats så inkluderar alla priser fri körsträcka och är utan dolda avgifter.

Med billig hyrbil från Gatwick flygplats kan du inte bara snabbt ta dig till London, utan har även mindre än 10-minuters bilresa till M25 ringvägen (Junction 7) runt London, vilken är ansluten inte bara till den engelska huvudstaden utan till hela det nationella motorvägsnätet.

Om du landar på Gatwick är du till exempel på rätt sida av London för att köra en tur söderut till sydkusten av England för att besöka populära kuststäder som Brighton och Eastbourne. Med en hyrbil kan du också på kort tid nå Surrey Hills i nordväst och även natursköna South Downs National Park i sydväst. Om din slutdestination är norr om London, kan du undvika den tätaste trafiken genom att helt enkelt följa M25 ringvägen runt staden tills du kommer till M1 som tar dig norrut.

Boka din hyrbil på Gatwick flygplats redan hemifrån, så är du säker på att just den hyrbil du vill ha står tillgänglig när du landar. Genom att boka din hyrbil på nätet hemifrån kan du i lugn och ro hitta den billigaste hyrbilen på Gatwick flygplats.

Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Populärt resmål med hyrbil

Även om Gatwick skryter med att erbjuda de snabbaste förbindelserna till centrala London, så finns det mycket mer än metron som ligger inom räckvidd om du väljer att hyra bil på Gatwick flygplats.

  • London
  • Brighton: populär badort vid engelska kanalen, känd för sin sandstrand och långa brygga.
  • South Downs National Park: utforska det vackra landskapet i södra England med små idylliska byar med mysiga B & BS.
  • Kent: även känd som ”The Garden of England”, där du kan uppleva dramatiska vita klippor och böljande landskap med små historiska slott och imponerande katedraler.

Praktiska länkar

Hitta mer information om flygplatsen på den officiella hemsidan

Hitta den billigaste hyrbilen Gatwick flygplats Find Billeje her --> Sammenlign priser her