Hyrbilar på London City flygplats

Genom att hyra bil på London City Airport ligger den engelska huvudstaden för dina fötter. Flygplatsen är den enda flygplatsen som rent faktiskt ligger inom stadens gränser, bara 10 kilometer öster om centrum. Genom att boka hyrbil är flygplatsen också en bra utgångspunkt för resor till många andra delar av England.

London City flyg plats
London City Airport är den enda av huvudstadens fem officiella flygplatser som ligger inom stadens gräns. Foto: Chiraljon, CC av 2,0

Nästan 5 miljoner passagerare använder årligen London City Airport, som ligger i det så kallade Royal Docks området. Flygplatsen är en lilleputt i jämförelse med Heathrow flygplats, som ligger på den motsatta sidan av staden. Men London City Airport planerar att växa under de kommande åren. En investering på flera miljarder kronor i bland annat en ny terminal kommer därför att öka kapaciteten med 2 miljoner passagerare på lång sikt.

Tack vare sitt läge nära Londons finansdistrikt, är London City Airport ett populärt val för affärsresenärer, som också ofta föredrar flygplatsen på grund av de kortare incheckningstiderna än på huvudstadens andra stora flygplatser. Det är dock inte bara resenärer med ett ärende i inre centrum som med fördel kan välja London City Airport. Om du väljer att hyra en bil, är flygplatsen även en bra utgångspunkt för resor till Greater London, eller möjligen andra destinationer i England.

Vid flygplatsterminalen, både före och efter säkerhetskontrollen, hittar du ett bra utbud av restauranger, caféer och butiker där du kan få förfriskningar eller uträtta de sista inköpen. Andra faciliteter på London City Airport inkluderar gratis Wi-Fi och Bankomater.

Hyra bil på London City Airport

Du hittar en handfull uthyrnings bolag på London City Airport (flygplats kod: BVA), som inkluderar Avis, Europcar, Hertz och Budget biluthyrning. De har sina kontor bredvid terminalbyggnaden. Här erbjuder de alla ett brett utbud av hyrbilar, precis som de flesta av hyrbilsföretagen även erbjuder ”envägs” biluthyrning. Detta skapar en självklar möjlighet att använda den stadsnära flygplatsen som en utgångspunkt för en resa med hyrbil i England, där du så småningom flyger hem från en av landets andra flygplatser.

Om du ska på en storstadssemester i London, där du bara bor i stadens centrum, är det lätt att använda sig av kollektivtrafiken. Det är heller inte lätt att vara bilist i centrala London, där trafiken ofta är tät och parkeringsplatserna få. Dessutom har stadsledningen infört en så kallad ”congestion charge” trängselavgift för att köra in i centrum, vilket ska bidra till att göra bilismen mindre attraktiv. London City Airport har goda förbindelser till centrum med Docklands Light Railway och Metron.

Om du ändå har behov av en hyrbil kan du snabbt och lätt hitta det lägsta priset på hyrbilar på London City Airport i sökmotorn här på Hyrbilinfo.se. Du behöver bara ange var och när du behöver hyra din bil för att få en snabb överblick över priser och tillgängliga hyrbilar på flygplatsen.

Boka hyrbil på London City Airport och upplev mer

Den stadsnära placeringen är en av de saker som London City Airport själv tycker om att betona. Det råder ingen tvekan om att många av flygplatsens passagerare fortsätter direkt in till den engelska huvudstaden. Genom att hyra bil kan du också enkelt resa vidare till många andra spännande destinationer i England.

Populära destinationer inom räckhåll

  • London: En verklig metropol med alla de kulturella erbjudanden som följer med det.
  • Kent Downs AONB: Sydost om flygplatsen hittar du vad som beskrivs som ett område av enastående naturskönhet. Med en hyrbil kan du enkelt utforska det stora området känt för sina vackra landskap och många små charmiga byar.
  • High Weald AONB: Ett liknande område som ångar av lantlig idyll och är en idealisk destination för en semester med hyrbil.
  • Brighton: Södra Englands mest berömda badort.
Exempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Boka från 120,- Per dag
Exempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Boka från 119,- Per dag
Exempel

Mellanstorlek

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Boka från 210,- Per dag

Praktiska länkar

Flygplatsens officiella hemsida

Hitta den billigaste hyrbilen London City Airport Find Billeje her --> Sammenlign priser her